364
Το γιγάντιο τηλεσκόπιο των Κινέζων πιάνει στον αέρα τα μηνύματα των εξωγήινων | Τwitter

«Σήματα εξωγήινων» λαμβάνουν οι Κινέζοι από το εξώτερο Σύμπαν…

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2022, 00:01
Το γιγάντιο τηλεσκόπιο των Κινέζων πιάνει στον αέρα τα μηνύματα των εξωγήινων
|Τwitter

«Σήματα εξωγήινων» λαμβάνουν οι Κινέζοι από το εξώτερο Σύμπαν…

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2022, 00:01

Ενα κινεζικό μέγα ραδιοτηλεσκόπιο ανίχνευσε σήμα από το εξώτερο Διάστημα και οι ειδικοί που το χειρίζονται έβγαλαν το συμπέρασμα ότι «πιθανώς πρόκειται για το τεχνολογικό ίχνος κάποιου εξωγήινου πολιτισμού». Το συγκεκριμένο μηχάνημα μέσω του οποίου οι Κινέζοι έπιασαν το σήμα λέγεται FAST (Five Hundred Meter Aperture Spherical Telescope) και θεωρείται το μεγαλύτερο και πιο ευαίσθητο που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Το θηριώδες τηλεσκόπιο στο αστεροσκοπείο στο Γκουιτζού, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Κίνας, καταλαμβάνει την έκταση 40 γηπέδων ποδοσφαίρου και το όλο πρότζεκτ δεν θα είχε υλοποιηθεί αν οι Κινέζοι δεν είχαν φροντίσει να ισοπεδώσουν ένα βουνό που… εμπόδιζε την επικοινωνία τους με τα εξωγήινα όντα.

Στις εργασίες που έχουν αναλάβει οι επιστήμονες του συγκεκριμένου αστεροσκοπείου περιλαμβάνεται και η «αναζήτηση εξωγήινης ζωής». Το FAST είναι ενεργό από το 2016 και ήδη έχει καταγράψει δύο σήματα «βραχέων και επαναλαμβανόμενων ραδιοφωνικών μηνυμάτων που πιστεύεται ότι προέρχονται από πηγή απέχουσα τρία δισεκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη» – η φράση ανήκει στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Νωρίτερα εφέτος καταγράφηκε άλλο ένα τέτοιο σήμα. Οι Κινέζοι προβληματίστηκαν: «Εξωγήινα ίχνη ή μήπως παρεμβολές; Πρέπει να διερευνήσουμε ακόμη περισσότερο. Θα χρειαστεί πολύς χρόνος» είπε ο υπεύθυνος λειτουργίας του FAST καθηγητής, o Ζανγκ Τονγκτζί.

Στο κινεζικό web έχει αρχίσει σούσουρο που υποδαυλίζεται από τις δηλώσεις του καθηγητή περί Σύμπαντος «αρκετά μεγάλο για να μας χωράει όλους». Και όχι μόνο: «Φανταστείτε να πλέετε σε φουρτουνιασμένη και σκοτεινή θάλασσα και ξαφνικά να δείτε κάπου ένα αχνό φως, πιθανώς από κάποιο άλλο πλοίο. Δεν θα προσπαθούσατε να έρθετε σε επαφή μαζί του ώστε να ενώσετε τις δυνάμεις σας και να αλληλοβοηθηθείτε;».

Κερασάκι στην τούρτα, το τελευταίο σχόλιό του: «Ισως να μην είμαστε πλέον σε θέση να επιβιώσουμε στη Γη μας… Κάποια ημέρα μπορεί να χρειαστούμε και τους εξωγήινους»…

Μια και πρόκειται για την Κίνα, γεννήθηκαν υποψίες ότι το εξώτερο Σύμπαν και τα μυστηριώδη μηνύματά του που πιάνουν στον αέρα οι Κινέζοι σχετίζεται με τις… απώτερες φιλοδοξίες του Πεκίνου για καθολική επικράτηση εις βάρος των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News