276
Χάρης Δούκας και Νίκος Ανδρουλάκης στους πανηγυρισμούς της εκλογικής νίκης στον δήμο της Αθήνας | INTIMEnews

Ο Δούκας απαντά για τα κλειστά ακίνητα και τις συλλογικότητες

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2024, 15:48
Χάρης Δούκας και Νίκος Ανδρουλάκης στους πανηγυρισμούς της εκλογικής νίκης στον δήμο της Αθήνας
|INTIMEnews

Ο Δούκας απαντά για τα κλειστά ακίνητα και τις συλλογικότητες

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2024, 15:48

Κατά την πρωτολογία του στη Βουλή, στην «Ωρα του Πρωθυπουργού», ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεφύλαξε και ένα «καρφί» προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη (που του είχε απευθύνει την επίκαιρη ερώτηση), για τον δήμαρχο της Αθήνας  Χάρη Δούκα, με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του τελευταίου αναφορικά με το άνοιγμα κλειστών κτιρίων της πρωτεύουσας προς χρήση από συλλόγους και συλλογικότητες.

Ο ίδιος ο κ. Δούκας «ανταπέδωσε τα πυρά» με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού πρώτα στον Πρωθυπουργό απάντησε (στη δευτερολογία του) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Η αναφορά σας μάλλον δείχνει ότι δεν το έχετε χωνέψει ακόμη. Σε έναν μήνα να προλάβει ο κ. Δούκας να ανοίξει κλειστά σπίτια στην Αθήνα, είναι λίγο δύσκολο. Πέντε χρόνια ο κ. Μπακογιάννης όχι μόνο δεν άνοιξε κλειστά σπίτια, αλλά έκλεισε και τους δρόμους ταλαιπωρώντας τον λαό της Αθήνας με αποτέλεσμα να ηττηθεί στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου», ανέφερε στην απάντησή του ο κ. Ανδρουλάκης, για να ακολουθήσει και εκείνη από τον δήμαρχο Αθηναίων:

«Οι άστεγοι, τα άτομα με αναπηρία, οι φοιτητές, οι καλλιτέχνες, η κοινωνία των πολιτών. Αυτές είναι οι συλλογικότητες τις οποίες υπερασπίζομαι και λυπάμαι, πραγματικά, για την ειρωνική αντιμετώπισή τους από τον Πρωθυπουργό στη Βουλή», θέλησε να διευκρινίσει ο κ. Δούκας.

Και όσον αφορά τα κλειστά ακίνητα, σημείωσε πως  «ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να γνωρίζει την προσπάθεια που κάνω, τις σχετικές συζητήσεις που είχα με την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα Ζαχαράκη, αλλά και τη δημόσια τοποθέτησή μου στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων».

«Αντί, λοιπόν, να εκτοξεύει αβάσιμες κατηγορίες τον καλώ να στηρίξει εμπράκτως τις πρωτοβουλίες μας για την ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών», καταλήγει στην απάντησή του ο δήμαρχος της πρωτεύουσας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...