• Ο Παππάς ροκανίζει τον Κασσελάκη; Δεν είμαστε αξιόπιστη εναλλακτική, θα κριθούμε στις ευρωεκλογές

    Υπήρχε μια εποχή που ο Νίκος Παππάς και ο Στέφανος Κασσελάκης πανηγύριζαν αγκαλιασμένοι έξω από την Κουμουνδούρου –ήταν, κατά κάποιον τρόπο, για τον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ό,τι ήταν ο Πάνος Καμμένος για τον Αλέξη Τσίπρα στις νίκες του 2015. Αλλά αυτές οι εποχές της φθινοπωρινής αγάπης, όταν ο βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών και πρώην υπουργός έσπευδε να προσφέρει το ειδικό πολιτικό του βάρος στον κ. Κασσελάκη στην εσωκομματική μάχη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον έχουν περάσει.

     

    Τέσσερις μήνες μετά τους πανηγυρισμούς για τη νίκη Κασσελάκη (που τον γλίτωσε και από την Εφη Αχτσιόγλου) ο κ. Παππάς, ο οποίος είναι τώρα κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε συνέντευξη στη Ναυτεμπορική TV, στην εκπομπή «Rush Hour», στην οποία φρόντισε να αφήσει σαφείς αιχμές κατά της ηγεσίας του κόμματος, ξεκαθαρίζοντας ότι όλα και όλοι θα κριθούν στις ευρωεκλογές –θέτοντας εν αμφιβόλω, έτσι, τον προσωπικό σχεδιασμό του νέου προέδρου περί εθνικών εκλογών.

     

    «Ολοι μας κρινόμαστε, αλίμονο, είναι μια πολιτική μάχη» είπε ο κ. Παππάς για τις κάλπες του προσεχούς Ιουνίου.

     

    Αναφερόμενος δε στις δημοσκοπήσεις, που εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ τρίτο κόμμα, πίσω από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Παππάς είπε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει φθορά ωστόσο «θα είχε ακόμη περισσότερο αν υπήρχε μια εναλλακτική που να μπορέσει ο κόσμος να την προβάλει στο μέλλον ως δυνατότητα πολιτικής αλλαγής, κι αυτό δεν το ‘χουμε καταφέρει. Δεν το έχουμε καταφέρει, δεν θα κοροϊδευόμαστε».

     

    Πρόσθεσε μάλιστα ότι «το ζήτημα είναι αν είσαι αξιόπιστος πολιτικά, αν δίνεις την εικόνα και έχεις και την ουσία πολιτικής ισχύος, που να προβάλλεται στο άμεσο μέλλον ως δυνατότητα πολιτικής αλλαγής. Εκεί πρέπει να δουλέψουμε με πρωτοβουλίες που έχουν αρχή, μέση και τέλος».

     

    Παράλληλα, ο κ. Παππάς άφησε αιχμές για την κομματική λειτουργία: «Χρειάζεται η αξιοποίηση όλων των στελεχών, χρειάζεται η οργανωμένη εξωστρέφεια, χρειάζεται η ιεράρχηση στα μέτωπα τα οποία ανοίγουμε και νομίζω ότι εάν αυτά τα πετύχουμε, θα μπορέσει μετά τις ευρωεκλογές να ανοίξει και το πολιτικό παιχνίδι» υπογράμμισε.

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

    Επειδή ο κ. Παππάς είναι έξυπνος άνθρωπος και δεν τα κάνει αυτά τυχαία, δεν είναι λίγοι εκείνοι που διάβασαν στα λεγόμενά του ένα ακόμη βήμα για «επιστροφή» του αδελφικού του φίλου Αλέξη Τσίπρα…

  • Ο Χάρης Δούκας θα πάντρευε ευχαρίστως δύο άντρες ή δύο γυναίκες - αλλά ο ίδιος θα κάνει θρησκευτικό γάμο

    O Χάρης Δούκας, νέος δήμαρχος Αθηναίων, έχει πολλά στο μυαλό του –έχει, για παράδειγμα, να σκεφτεί πώς θα χαλάσει την ανάπλαση του Λόφου του Στρέφη που είχε ξεκινήσει ο προκάτοχός του και να κάνει χαρούμενους τους οπαδούς του στα Εξάρχεια. Αλλά έχει και τις ετοιμασίες για τον γάμο του.

     

    Διότι ο δήμαρχος Αθηναίων, έδωσε μια συνέντευξη στη Νίκη Λυμπεράκη, στο πλαίσιο της εκπομπής «Μεγάλη Εικόνα» στο Mega –από το είδος των εκπομπών που ισορροπούν ανάμεσα στο σοβαρό και στο ανάλαφρο, με βόλτες στους δρόμους, πλάνα σκεφτικού συνεντευξιαζόμενου και ερωτήσεις πολιτικές αλλά και lifestyle. Σε αυτή τη συνέντευξη λοιπόν, ο κ. Δούκας αποκάλυψε ότι θα παντρευτεί το καλοκαίρι – μάλιστα θα ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας με την αγαπημένη του Γεωργία Πολυτάνου.

     

    Σε ερώτηση για το αν σκοπεύει να παντρευτεί, ο κ. Δούκας απάντησε: «Θα γίνει και αυτό όταν καλοκαιριάσει. Θέλουμε να έχει καλύτερο καιρό», είπε αρχικά. Ερωτώμενος δε για το αν θα κάνει πολιτικό ή θρησκευτικό γάμο, απάντησε «θρησκευτικό γιατί το θέλει το κορίτσι, οπότε…».

     

    Ο ίδιος πάντως δήλωσε υπέρ του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και ανέφερε πως θα πάντρευε, ως δήμαρχος, ευχαρίστως δύο άντρες ή δύο γυναίκες στο Δημαρχείο της Αθήνας.

     

    ΥΓ. Είπε και σοβαρά πράγματα ο δήμαρχος στην κυρία Λυμπεράκη. Οπως ότι είναι υπέρ των καταλήψεων χώρων από συλλογικότητες.

     

    Είπε βέβαια για τις καταλήψεις πως «πρέπει να τηρηθεί ο νόμος» και «όπου δεν πρέπει να υπάρχουν, να μην υπάρχουν, όπου είναι παράνομες να μην γίνονται». Αλλά όταν ρωτήθηκε αν υπάρχουν «νόμιμες» καταλήψεις, απάντησε ότι «πρέπει να δοθεί μια ευκαιρία σε συλλογικότητες να μπορούν να δραστηριοποιηθούν».

  • Τι δουλειά είχε ο Νίκος Παππάς στη γενική συνέλευση για την κατάληψη της Νομικής;

    Καθώς πολλή συζήτηση γίνεται για το ποιοι τελικά ψηφίζουν στις γενικές συνελεύσεις των πανεπιστημιακών σχολών για τις καταλήψεις –και καλλιεργείται το αφήγημα περί χαμηλής συμμετοχής φοιτητών, λες και στις γενικές εκλογές σκίζουμε από συμμετοχή και οι κυβερνήσεις εκλέγονται με ισχυρές πλειοψηφίες– viral έγινε μια φωτογραφία του πρώην καλαθοσφαιριστή και εκλεκτού μια εποχή του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημαρχία της Αθήνας (δεν πήγε καλά αυτό) Νίκου Παππά (απλή συνωνυμία με τον βουλευτή) στη γενική συνέλευση της Νομικής Αθηνών.

     

    Πολλοί εξέλαβαν την παρουσία του «Συριζαίου» κ. Παππά ως απόδειξη τού πόσο υποκινούμενες πολιτικά είναι οι καταλήψεις οι οποίες γίνονται για να μην περάσει ο νόμος για τα μη κρατικά πανεπιστήμια –με διάφορους στα social media να ξιφουλκούν κατά της αριστερής ιδεολογικής κυριαρχίας και τρομοκρατίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

     

    Ο κ. Παππάς έδωσε κάποιες εξηγήσεις, μιλώντας στο protothema.gr:

     

    «Παρευρέθηκα χθες (30/1) έχοντας και το δικαίωμα ως φοιτητής Νομικής. Φέτος έχω ξεκινήσει να παρακολουθώ μαθήματα στη Σχολή μου, θέλω να ασχοληθώ παραπάνω. Εφόσον έχω το δικαίωμα, πήγα στη συνέλευση για να ψηφίσω» είπε.

     

    Ο ίδιος περιέγραψε και το κλίμα: «Η αλήθεια είναι πως έχουμε ένα… χάσμα γενεών. Εγώ είμαι 33, 34, εκείνοι, ως πιτσιρικάδες, είναι κάπως πιο έντονοι, πιο συναισθηματικοί. Μου έκανε εντύπωση ότι έρχονται με όμορφες ιδέες. Ευτυχώς, πέρασε η κατάληψη για να γίνει ο αγώνας, που χρειάζεται».

     

    Για την έως τώρα επαφή του με τη Νομική, ο ίδιος ανέφερε:

     

    «Όταν πέρασα στα 18 μου, δεν την “κυνήγησα” λόγω ενασχόλησης με το μπάσκετ. Με την εγγραφή μου, εξασφάλισα την αναβολή για τον στρατό. Τώρα που αποσύρθηκα από το μπάσκετ, αποφάσισα να ασχοληθώ πιο σοβαρά με τις σπουδές μου. Στο παρελθόν, αν και είχα πάει σε κάποια μαθήματα, δεν προλάβαινα. Λόγω μπάσκετ, άφησα τη σχολή. Έχω βάλει πλέον στόχο για το πτυχίο αλλά χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα – το πτυχίο, είναι για τη δική μου ικανοποίηση και περηφάνεια».




text
  • Φροντίστε τους Ολυμπιακούς που έχετε γύρω σας. Βοηθήστε τους να χαλαρώσουν


    29 Μαΐου 2024, 17:30