278
Πολίτες στους δρόμους του Τόκιο εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού και εορτασμού των Ολυμπιακών Αγώνων | REUTERS /Androniki Christodoulou

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω κορονοϊού το 70% της Ιαπωνίας

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2021, 18:20
Πολίτες στους δρόμους του Τόκιο εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού και εορτασμού των Ολυμπιακών Αγώνων
|REUTERS /Androniki Christodoulou

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω κορονοϊού το 70% της Ιαπωνίας

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2021, 18:20

Να επεκτείνει τους περιορισμούς εκτάκτου ανάγκης λόγω αύξησης των κρουσμάτων αποφάσισε την Πέμπτη η Ιαπωνία, η χώρα που φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σύμφωνα με τον Guardian, οι νέοι περιορισμοί γεωγραφικά έχουν στόχο να καλύψουν το 70% του συνολικού πληθυσμού της χώρας.

Κι αυτό διότι τα νέα κρούσματα στη χώρα έχουν ξεπεράσει για πρώτη φορά τα 15.000 την ημέρα, ενώ η μητροπολιτική κυβέρνηση του Τόκιο ανέφερε 5.042 κρούσματα μόνο την Τετάρτη.

Εξι νομαρχίες, συμπεριλαμβανομένου και του Τόκιο, βρίσκονται ήδη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έως τις 31 Αυγούστου και άλλες πέντε υπόκεινται σε λιγότερο αυστηρές οδηγίες, κάτι που σημαίνει ότι λίγο πάνω από το 50% του πληθυσμού ακολουθεί περιορισμούς, λιγότερο ή περισσότερο αυστηρούς.

Οι περιορισμοί που τίθενται στην κατάσταση εκτάκτου ανάγκης αφορούν κυρίως τα εστιατόρια και τα μπαρ, τα οποία πρέπει να κλείνουν αρκετά νωρίς και να μη σερβίρουν αλκοόλ, ενώ παράλληλα καλούνται οι πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους όσο περισσότερο γίνεται.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν ευθύνονται για την πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων, όμως οι ειδικοί θεωρούν ότι η διοργάνωση έστειλε ένα μεικτό μήνυμα σε έναν ήδη κουρασμένο πληθυσμό, για την ανάγκη να παραμείνει στο σπίτι.

Υπενθυμίζεται ότι το Τόκιο βρίσκεται από τις 8 Ιουλίου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων, κάτι που έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει μέχρι τις 22 Αυγούστου.

Η υπουργός Υγείας της χώρας, Νοριχίσα Ταμούρα, δήλωσε ότι επεκτείνοντας την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και σε άλλες περιοχές, οι αρμόδιοι φορείς θέλουν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα αντιπροσωπεύει πλέον περισσότερο από το 50% των κρουσμάτων στο Τόκιο.

Την ίδια στιγμή, λιγότερο από το 31% των κατοίκων της Ιαπωνίας έχουν εμβολιαστεί πλήρως, ενώ συνολικά 15.228 νεκροί από κορονοϊό έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα, Πέμπτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...