532
Σακίρα και Τζένιφερ Λόπεζ εντυπωσιάζουν στη σκηνή του 54ου τελικού του αμερικανικού φούτμπολ | REUTERS/Shannon Stapleton

Σακίρα και Τζένιφερ Λόπεζ: Η εξέγερση των Λατίνων στη σκηνή του Super Bowl

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2020, 12:21
Σακίρα και Τζένιφερ Λόπεζ εντυπωσιάζουν στη σκηνή του 54ου τελικού του αμερικανικού φούτμπολ
| REUTERS/Shannon Stapleton

Σακίρα και Τζένιφερ Λόπεζ: Η εξέγερση των Λατίνων στη σκηνή του Super Bowl

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2020, 12:21

«Πάμε να δείξουμε στον κόσμο τι μπορούν να κάνουν δύο Λατίνες», είπε η Τζένιφερ Λόπεζ στη Σακίρα λίγο πριν από την εντυπωσιακή τους εμφάνιση στο ημίχρονο του Super Bowl, του τελικού του αμερικανικού φούτμπολ στο Μαϊάμι. Μπροστά σε ένα κατάμεστο στάδιο και σε περισσότερους από 100 εκατομμύρια τηλεθεατές, κατόρθωσαν να χωρέσουν 20 μεγάλες επιτυχίες σε 12 λεπτά, χόρεψαν από σάλσα μέχρι χορό της κοιλιάς, έκαναν «σερφ» πάνω στα χέρια των θαυμαστών τους και έστειλαν ένα ηχηρό πολιτικό μήνυμα υπέρ των μεταναστών, στην Αμερική του Ντόναλντ Τραμπ, στο πιο «αμερικανικό» τηλεοπτικό προϊόν.

Ο τελικός του αμερικανικού φούτμπολ είναι κατά παράδοση η εκπομπή με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στις ΗΠΑ –εφέτος ήταν ανάμεσα στους Κάνσας Σίτι Τσιφς και τους Σαν Φρανσίσκο 49ers. Και το μουσικό σόου στο ημίχρονο είναι κάθε χρονιά αυτό που αφήνει το στίγμα της αναμέτρησης.

Οπως γράφουν οι New York Times, εκ πρώτης όψεως, το σόου της Λόπεζ και της Σακίρα ήταν ένα ξέφρενο, σκηνοθετημένο στην εντέλεια πάρτι, από δύο γυναίκες που σε όλη τους την καριέρα ξεσηκώνουν τα πλήθη με το πάθος και το ταλέντο τους.

Αλλά την ίδια στιγμή, οι συμβολισμοί που επέλεξαν πάνω στη σκηνή, μετέφεραν το δικό τους μήνυμα από μία πόλη, όπου οι επτά στους 10 κατοίκους είναι λατινοαμερικανικής καταγωγής και όπου οι δυο τραγουδίστριες έχουν ζήσει τα περισσότερα χρόνια τους.

Η Τζένιφερ Λόπεζ στα χέρια των χορευτών της

Χρησιμοποιώντας το ρεφρέν από το «Born in the USA», τραγούδι διαμαρτυρίας του Μπρους Σπρίνγκστιν, και φορώντας την αμερικανική σημαία που μετέτρεψε με μία κίνηση στη σημαία του Πουέρτο Ρίκο, η 50χρονη Τζένιφερ Λόπεζ, άρπαξε την ευκαιρία μπροστά σε ένα τόσο μεγάλο κοινό, να υπενθυμίσει την αδιαφορία που επέδειξε ο Ντόναλντ Τραμπ για την τραγωδία που έπληξε εκατομμύρια κατοίκους στην ιδιαίτερη πατρίδα της το 2017, στην οποία η ίδια πρόσφερε 1 εκατ. δολάρια.

Η Τζένιφερ Λόπεζ με τη σημαία του Πουέρτο Ρίκο και πλάι της η 11χρονη κόρη της τραγουδά το «Lets Get Loud», μία από τις μεγάλες επιτυχίες της μαμάς της

«Στο ξεκίνημα της καριέρας μας, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα μπορούσαμε να τραγουδήσουμε το μισό σόου στο Super Bowl στα ισπανικά», είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα η 43χρονη Σακίρα, που κατάγεται από την Κολομβία.

Η Σακίρα άνοιξε το σόου στη σκηνή

«Στη σκηνή είδαμε δύο λατίνες “υπεργυναίκες”, δύο χαμογελαστές ποπ κατακτήτριες, με την υποστήριξη μιας φάλαγγας χορευτών. Τραγούδησαν, χόρεψαν, φλέρταραν και έφεραν ξανά τη λάμψη σε ένα από τα καλύτερα σόου των τελευταίων ετών», έγραψαν οι New York Times.

Η Τζένιφερ Λόπεζ τραγουδά τις μεγάλες επιτυχίες της
Εντυπωσιακό άλμα στον αέρα από τη Σακίρα
Δείτε το βίντεο:

Για την Ιστορία, στον τελικό του αμερικανικού φούτμπολ κέρδισαν οι Κάνσας Σίτι Τσιφς τους Σαν Φρανσίσκο 49ers με 31-20, φέρνοντας το τρόπαιο στο Κάνσας Σίτι για πρώτη φορά ύστερα από 50 χρόνια!

Ο Πάτρικ Μαχόμς των Kansas City Chiefs ετοιμάζεται να στείλει την μπάλα σε συμπαίκτη του

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...