371
Αν υπήρχε, τελικά, σχέδιο εξόντωσης πολιτικών, είναι δυνατόν να χρεωθεί μόνο στον Παπαγγελόπουλο; | George Vitsaras/ SOOC/CreativeProtagon

Μοναχικός ακτιβιστής της Αριστεράς

Κώστας Γιαννακίδης Κώστας Γιαννακίδης 3 Φεβρουαρίου 2020, 09:28
Αν υπήρχε, τελικά, σχέδιο εξόντωσης πολιτικών, είναι δυνατόν να χρεωθεί μόνο στον Παπαγγελόπουλο;
|George Vitsaras/ SOOC/CreativeProtagon

Μοναχικός ακτιβιστής της Αριστεράς

Κώστας Γιαννακίδης Κώστας Γιαννακίδης 3 Φεβρουαρίου 2020, 09:28

Ο αντεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής κατέθεσε, στον Αρειο Πάγο, ότι η προηγούμενη κυβέρνηση σχεδίαζε να στείλει πίσω από τα κάγκελα ή τέλος πάντων να φορέσει βραχιολάκι με GPS στους Σαμαρά, Λοβέρδο και Γεωργιάδη. Και μετά θα πήγαινε για εκλογές, ικανοποιώντας και το πάγιο αίτημα του Παύλου του Πολάκη που έλεγε στους συντρόφους του ότι κάποιοι πρέπει να μπουν φυλακή.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ακούστηκε και καμιά κραυγή ως απάντηση στην κατάθεση του αντεισαγγελέα. Μόνο κάτι ταπεινά δημοσιεύματα στον παραταξιακό Τύπο για μία κατάθεση που δεν συνοδεύτηκε με αποδείξεις – λογικά δεν θα ήταν ικανοποιημένοι με τίποτα λιγότερο από παράνομες ηχογραφήσεις. Αυτό που δεν εξήγησαν είναι για ποιο λόγο ο αντεισαγγελέας αποφάσισε να αντιπαρατεθεί στην αλήθεια του ΣΥΡΙΖΑ. Μία ερμηνεία που διάβασα είναι ότι διακατέχεται από πικρία κατά συναδέλφων του. Εντάξει, έχουμε ακούσει πικραμένους και πικραμένους, κανένας δεν περιέγραψε με λεπτομέρειες σχέδιο για τη φυλάκιση πρώην πρωθυπουργού και κορυφαίων πολιτικών στελεχών.

Το πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ ή τον Παπαγγελόπουλο, αν θέλετε, είναι ότι η κατάθεση Αγγελή μοιάζει με ένα κομμάτι που ταιριάζει απολύτως στο παζλ. Πρώτον, γιατί ως σενάριο ταυτίζεται με τη ρητορική της προηγούμενης κυβέρνησης. Και δεύτερον επειδή, πράγματι, η μεθόδευση θα «κούμπωνε» υπέροχα με τα εκλογικά σχέδια. Δεν θα χρειάζονταν και πολλά, θα αρκούσε μία φωτογραφία του Σαμαρά με χειροπέδες. Και μετά ο λαός θα πήγαινε να ψηφίσει έχοντας και ένα επίδομα στην τσέπη.

Λογικά, λοιπόν, η κατάθεση Αγγελή θα μπει και στη ζυγαριά της Προανακριτικής που, ενδεχομένως, να τον καλέσει εκ νέου. Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη κατάθεσή του, τον Δεκέμβριο, είχε πει ότι ηθικός αυτουργός της υπόθεσης είναι ο Αλέξης Τσίπρας αν και, περιέργως, δεν αναφέρθηκε λεπτομερώς στο σχέδιο προσωρινής κράτησης των τριών πολιτικών.

Εδώ, όμως, γεννάται ένα θέμα ή, καλύτερα, σχηματίζεται μια εικόνα που παραμένει θολή από την αρχή της Προανακριτικής. Η εικόνα ενός προσώπου.

To ερώτημα ετέθη από την πρώτη μέρα εργασιών της Προανακριτικής. Και επανέρχεται. Αν η έρευνα, της Δικαιοσύνης και της Προανακριτικής, οδηγηθεί σε συμπέρασμα για την ύπαρξη ενός ευρύτερου σχεδίου εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων της προηγούμενης κυβέρνησης, πόσο εύκολο και πόσο λογικό θα είναι να χρεωθούν όλα μόνο στον Παπαγγελόπουλο; Αν δεχθούν ότι υπάρχει σχέδιο, είναι δυνατόν να το φορτώσουν όλο στον Παπαγγελόπουλο; Τι ήταν, δηλαδή, ο Παπαγγελόπουλος; Ενας ακτιβιστής της Αριστεράς που έστησε ολόκληρη μηχανή ερήμην του πολιτικού του προϊσταμένου;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News