434
Πυκνός καπνός στο σημείο, αμέσως μετά την επίθεση με ρουκέτες | Twitter

Πύραυλοι εναντίον αμάχων σε σιδηροδρομικό σταθμό – τουλάχιστον 50 νεκροί

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2022, 12:05
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 08/04/2022, 17:23
Πυκνός καπνός στο σημείο, αμέσως μετά την επίθεση με ρουκέτες
|Twitter

Πύραυλοι εναντίον αμάχων σε σιδηροδρομικό σταθμό – τουλάχιστον 50 νεκροί

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2022, 12:05
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 08/04/2022, 17:23

Νέο φρικτό περιστατικό δολοφονίας αμάχων σημειώθηκε στην Ουκρανία: τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από ρωσική επίθεση με ρουκέτες στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ, στην ανατολική χώρα, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης Πάβλο Κιριλένκο.

Οπως ανακοίνωσε η κρατική σιδηροδρομική εταιρεία της χώρας, δύο ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν τον σταθμό που χρησιμοποιούσαν οι Αρχές για την απομάκρυνση αμάχων από περιοχές που βομβαρδίζονται από τις ρωσικές δυνάμεις.

Αμαχοι κείτονται νεκροί δίπλα στις βαλίτσες τους, στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ

 

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε τα πτώματα τουλάχιστον 20 ανθρώπων σε σάκους για τη μεταφορά νεκρών. Ο ίδιος, ευρισκόμενος νωρίτερα στο σημείο αυτό, είδε εκατοντάδες ανθρώπους που ήλπιζαν να βρουν ένα τρένο για να εγκαταλείψουν την πόλη, υπό την απειλή μεγάλης ρωσικής επίθεσης.

Τρία τρένα που μετέφεραν αμάχους ακινητοποιήθηκαν στην ίδια περιοχή της Ουκρανίας, την Πέμπτη, ύστερα από αεροπορική επίθεση εναντίον της σιδηροδρομικής γραμμής, σύμφωνα με τον επικεφαλής των σιδηροδρόμων.

Ζελένσκι: Κακό χωρίς όριο

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατήγγειλε το «κακό δίχως όριο» που έχει εξαπολύσει η Ρωσία, ύστερα από την επίθεση στο Κραματόρσκ.

«Χωρίς τη δύναμη και το κουράγιο να μας αντιμετωπίσουν στο πεδίο της μάχης, καταστρέφουν με κυνισμό τον άμαχο πληθυσμό. Είναι ένα κακό που δεν έχει όριο. Και εάν δεν υπάρξει τιμωρία, δεν θα σταματήσει ποτέ», έγραψε ο Ζελένσκι στο Telegram, αποκηρύσσοντας τις «απάνθρωπες» μεθόδους των ρωσικών δυνάμεων.

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι δεν υπήρχαν ουκρανικά στρατεύματα στον σιδηροδρομικό σταθμό που χτυπήθηκε σήμερα.

Το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας αρνήθηκε ότι η πυραυλική επίθεση έγινε από ρωσικές δυνάμεις.

Ρυάκια αίματος παντού

«Είδα ανθρώπους μέσα στο αίμα να μπαίνουν στον σταθμό, πτώματα παντού στο έδαφος, δεν ξέρω εάν ήταν χτυπημένοι ή νεκροί. Οι στρατιώτες έσπευσαν να μας πουν να εκκενώσουμε τον σταθμό, τα άφησα όλα εκεί», είπε μία μάρτυρας.

Μέσα από τα σπασμένα γυαλιά, ένας αστυνομικός μαζεύει σε ένα κουτί κινητά τηλέφωνα που είναι λερωμένα με αίμα, ένα εκ των οποίων χτυπά δίχως απόκριση.

Τέσσερα αυτοκίνητα καταστράφηκαν ολοσχερώς και απανθρακώθηκαν μπροστά στον σταθμό, όπου συνήθως βρίσκονταν ταξί. Παντού στο έδαφος υπήρχαν ρυάκια αίματος.

Μπροστά από τον σταθμό βρίσκονταν τα απομεινάρια ενός πυραύλου, στον οποίο ήταν γραμμένο στα ρωσικά με λευκή μπογιά το μήνυμα «Για τα παιδιά». «Ήταν ένα πύραυλος Tochka, μια βόμβα διασποράς», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματικός της αστυνομίας.

Όπως δείχνουν οι κηλίδες αίματος στο έδαφος και σύμφωνα με τις μαρτυρίες όσων βρίσκονταν εκεί, τα θύματα διασκορπίστηκαν σε όλο τον χώρο του σταθμού. Προφανώς ήταν άνθρωποι διαφόρων ηλικιών, απ’ όσο μπορεί να κανείς να διακρίνει από τους πλαστικούς σάκους των νεκρών. Δίπλα σε ένα πτώμα, ένας διασώστης ακούμπησε ένα τσιουάουα τυλιγμένο με ένα ύφασμα, σε κατάσταση σοκ αλλά ακόμα ζωντανό, με τη μουσούδα του χτυπημένη από κάποιο θραύσμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...