337
Ο Λουκασένκο δείχνει στον χάρτη τα σχέδια επίθεσης των Ρώσων στην Ουκρανία και όχι μόνο | ΥouTube

Ρωσική εισβολή: Μετά την Ουκρανία έρχεται η σειρά της Μολδαβίας;

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2022, 11:11
Ο Λουκασένκο δείχνει στον χάρτη τα σχέδια επίθεσης των Ρώσων στην Ουκρανία και όχι μόνο
|ΥouTube

Ρωσική εισβολή: Μετά την Ουκρανία έρχεται η σειρά της Μολδαβίας;

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2022, 11:11

Παρουσιάζοντας τον χάρτη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και τις κινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων για την κατάληψη πόλεων-κλειδιά μέχρι την τελική πτώση του Κιέβου, ο λευκορώσος πρόεδρος, Αλεξάντερ Λουκασένκο, αποκάλυψε σχέδιο διαμελισμού της Ουκρανίας σε τέσσερις τομείς, αλλά και ένα εφιαλτικό σενάριο επέκτασης της ρωσικής επίθεσης με ορμητήριο την Οδησσό, σε εδάφη της Μολδαβίας.

Αν και δεν έχει καταστεί δυνατόν να διευκρινιστεί αν πρόκειται για κάποιο lapsus linguae του «εκλεκτού» του Πούτιν στη Λευκορωσία, ή για πραγματικό σχέδιο-απειλή επίθεσης των Ρώσων, μετά την Ουκρανία, και στη Μολδαβία, το βίντεο είναι ενδεικτικό των προθέσεων του ρώσου προέδρου.

«Μολδαβία η επόμενη;» είναι το ερώτημα που τίθεται σε δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου.

Στον χάρτη που χρησιμοποιεί στο βίντεο ο Λουκασένκο για την παρουσίασή του σε αξιωματούχους του λευκορωσικού καθεστώτος, διακρίνονται προτεινόμενα σχέδια μάχης σε διάφορα σημεία της Ουκρανίας, ορισμένα εκ των οποίων υλοποιήθηκαν από τις πρώτες ημέρες της ρωσικής εισβολής, αλλά και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμη διεξαχθεί, ανάμεσά τους και το προαναφερθέν σχέδιο επίθεσης με ορμητήριο την Οδησσό.

Αν και ο ίδιος ο Λουκασένκο επιμένει να το διαψεύδει, οι Υπηρεσίες Πληροφοριών της Ουκρανίας κάνουν λόγο για σχέδιο εισβολής και από την πλευρά της Λευκορωσίας, επικαλούμενες πιθανή προβοκάτσια των Ρώσων, ώστε να λειτουργήσει ως πρόσχημα για τη στρατιωτική εισβολή και των Λευκορώσων στην Ουκρανία.

«Η Ρωσία προετοιμάζει μια σκόπιμη πρόκληση για να δικαιολογήσει την εισβολή λευκορωσικών στρατευμάτων. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, υπάρχουν τώρα περίπου 300 τεθωρακισμένα άρματα μάχης της Λευκορωσίας κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία», αναφέρεται σχετικά.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Βelta, o λευκορώσος πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι η χώρα του ενισχύει τις δυνάμεις της στα σύνορα με την Ουκρανία, αλλά για αμυντικούς σκοπούς όπως ισχυρίζεται.

«Είναι καλά εκπαιδευμένες ομάδες ταχείας ανάπτυξης που είναι έτοιμες να σταματήσουν οποιαδήποτε πρόκληση και οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια εναντίον της Λευκορωσίας», ανέφερε σχετικά.

Επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο RIA, το Reuters μετέδωσε ότι ο Λουκασένκο ζήτησε ήδη από τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν την ανάπτυξη μιας ακόμη αντιαεροπορικής συστοιχίας S-400 στα δυτικά του Μινσκ, για την άμυνα του εδάφους της Λευκορωσίας, όπως φέρεται να επανέλαβε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...