277
Ο Τζο Μπάιντεν στο προσωρινό αρχηγείο του στο Ντέλαγουερ, μία ημέρα πριν χτυπήσει | REUTERS/Joshua Roberts

Ρωγμώδη κατάγματα στο πόδι υπέστη ο Μπάιντεν – θα φορέσει ειδική μπότα

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2020, 09:56
Ο Τζο Μπάιντεν στο προσωρινό αρχηγείο του στο Ντέλαγουερ, μία ημέρα πριν χτυπήσει
|REUTERS/Joshua Roberts

Ρωγμώδη κατάγματα στο πόδι υπέστη ο Μπάιντεν – θα φορέσει ειδική μπότα

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2020, 09:56

Ρωγμώδη κατάγματα στο πόδι υπέστη ο Τζο Μπάιντεν ενώ έπαιζε με έναν από τους σκύλους του, το Σάββατο, και πιθανώς θα πρέπει να φορέσει μια προστατευτική μπότα ακινητοποίησης για μερικές εβδομάδες, δήλωσε την Κυριακή ο προσωπικός του γιατρός.

Για έναν 78χρονο, ένα κάταγμα, όσο μικρό και αν είναι, δεν είναι τόσο εύκολο να αντιμετωπιστεί, ακόμα και αν είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, και έτσι το περιστατικό προκάλεσε ανησυχία στο περιβάλλον του.

Η ανακοίνωση από το Γραφείο του ανέφερε ότι ο Μπάιντεν επισκέφθηκε ορθοπεδικό την Κυριακή για ακτινογραφίες και αξονική.

Οι γιατροί πίστευαν αρχικά ότι ο Μπάιντεν είχε απλώς πάθει διάστρεμμα στον αστράγαλο, αλλά έδωσαν εντολή για συμπληρωματικές εξετάσεις του τραύματος.

Αξονική που έγινε στη συνέχεια επιβεβαίωσε ρωγμώδη (μικρά) κατάγματα», διευκρινίζει ο προσωπικός του γιατρός Κέβιν Ο’Κόνορ σε ξεχωριστή ανακοίνωση, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του Μπάιντεν. «Θα χρειαστεί πιθανόν μια μπότα ακινητοποίησης για μερικές εβδομάδες», προσθέτει ο γιατρός του.

Ο Μπάιντεν είναι ο γηραιότερος άνθρωπος που θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου των ΗΠΑ όταν ορκιστεί, στις 20 Ιανουαρίου. Η υγεία του ήταν ένα από τα θέματα ανέφερε συχνά-πυκνά ο αντίπαλός του στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, και είναι ένα ζήτημα που θα παρακολουθείται στενά, τόσο από τους υποστηρικτές του όσο και από τους αντιπάλους του.

Το ορθοπεδικό ιατρείο που επισκέφθηκε ο Μπάιντεν
Η προεδρική αυτοκινητοπομπή κατευθύνεται στο ιατρείο

Ο Τραμπ, ο οποίος ακόμα δεν έχει παραδεχθεί την ήττα του στις εκλογές και εξακολουθεί να αμφισβητεί τα αποτελέσματα στα δικαστήρια και στο… Twitter, ευχήθηκε στον Μπάιντεν ταχεία ανάρρωση. «Περαστικά και γρήγορα!», έγραψε σε μήνυμά του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...