332
Ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ σε τηλεδιάσκεψη που είχε την Πέμπτη με κυβερνήτες αμερικανικών πολιτειών | REUTERS/Tom Brenner

Wall Street Journal σε Μπάιντεν: «Χρόνια πολλά, Τζο, και να μας λες πώς είσαι»

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2020, 07:00
Ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ σε τηλεδιάσκεψη που είχε την Πέμπτη με κυβερνήτες αμερικανικών πολιτειών
|REUTERS/Tom Brenner

Wall Street Journal σε Μπάιντεν: «Χρόνια πολλά, Τζο, και να μας λες πώς είσαι»

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2020, 07:00

Σήμερα, Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, ο Τζο Μπάιντεν γιορτάζει τα 78α γενέθλιά του και η συντηρητική Wall Street Journal έχει, εκτός από τις καθιερωμένες ευχές, και μία συμβουλή να του δώσει.

Ο γηραιότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ ήταν ο Ρόναλντ Ρίγκαν. Αφησε πίσω του το Οβάλ Γραφείο λίγο πριν γίνει 78. Ο επόμενος θα είναι ο Τραμπ, που όταν φτάσει αυτή η ονειρεμένη ημέρα, στις 20 Ιανουαρίου, θα είναι 74,5 ετών. Ακολουθούν σε απόσταση ο Ντουάιτ Αϊζενχάουερ (70) και ο Αντριου Τζάκσον (70). Ο Χάρι Τρούμαν και ο Τζορτζ Μπους έφυγαν από τον Λευκό Οίκο και οι δύο στα 69 τους.

Καθώς ο Μπάιντεν θα καταρρίψει το προεδρικό ρεκόρ γήρατος, η εφημερίδα τονίζει ότι είναι υποχρέωση του να μην αποκρύψει τίποτα που θα αφορά την κατάσταση της υγείας του.

Σύμφωνα με το άρθρο, πέρυσι, ο Μπάιντεν είχε δώσει στη δημοσιότητα μία τρισέλιδη αναφορά για την υγεία του, που περιελάμβανε υψηλή χοληστερίνη, γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση, εποχικές αλλεργίες και μη βαλβιδική κολπική μαρμαρυγή, ένα είδος καρδιακής αρρυθμίας, που είναι «εντελώς ασυμπτωματική» και δεν χρειάζεται θεραπεία.

Στην επιστολή γινόταν αναφορά στην επέμβαση του Μπάιντεν για την αποκατάσταση της αιμορραγίας από εγκεφαλικό ανεύρυσμα, το 1988.

Δεν διαγνώστηκε υποτροπή σε απεικονιστικό έλεγχο που έκανε το 2014.

Επίσης, έχει αφαιρέσει πολλούς σπίλους από το δέρμα του (ελιές) που δεν είχαν ένδειξη μελανώματος και βρίσκεται υπό στενή δερματολογική παρακολούθηση.

Ενας πρόσφατος υπέρηχος καρδιάς δεν έδειξε ενδείξεις καρδιακής ανεπάρκειας.

Ο 46ος πρόεδρος δεν πίνει αλκοόλ και ασκείται τουλάχιστον πέντε φορές την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον γιατρό του, ο Μπάιντεν είναι ένας υγιής 77χρονος (πέρυσι), απόλυτα ικανός να ασκήσει με επιτυχία τα καθήκοντα του προέδρου.

Οσο για τη «γνωσιακή υγεία του», η εφημερίδα τονίζει ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος είχε καλύτερες επιδόσεις το 2012 στα debate από ό,τι τώρα. Λογικό, αφού έχουν περάσει οκτώ χρόνια…

Η εφημερίδα καταλήγει λέγοντας ότι ο Μπάιντεν θα πρέπει να έχει πιο διάφανο ιστορικό από τον Τραμπ, τον οποίο πολλοί έψεξαν για τη μυστικοπάθειά του στα θέματα υγείας, σε μία χώρα όπου ο λαός είναι συνηθισμένος να διαβάζει τη λεπτομερή αναφορά του ετήσιου τσεκάπ των προέδρων του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...