255
Από την ομιλία Ράμα στο Κλειστό Γαλατσίου | InTime News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ράμα: Η Αλβανία δεν θίγει δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας – Εντονη αντίδραση Μπελέρη

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2024, 21:21
Από την ομιλία Ράμα στο Κλειστό Γαλατσίου
|InTime News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ράμα: Η Αλβανία δεν θίγει δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας – Εντονη αντίδραση Μπελέρη

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2024, 21:21

Ενώπιον ενός πυκνού ακροατηρίου περίπου 5.000 Αλβανών που ζουν στην Αθήνα και γέμισαν το Κλειστό Γυμναστήριο του Γαλατσίου μίλησε το μεσημέρι της Κυριακής ο Εντι Ράμα. H επίσκεψη του αλβανού πρωθυπουργού ήταν καθαρά ιδιωτική αφού δεν είχε καμία θεσμική συνάντηση με κάποιον εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης.

«Ηρθε για να κάνει επίδειξη δύναμης επειδή ενοχλήθηκε από την υποψηφιότητά μου» δήλωσε από τη φυλακή ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης.

«Επέλεξε αυτήν την ημέρα, επειδή ενοχλήθηκε από την υποψηφιότητά μου. Θέλει να προκαλέσει την Ελλάδα, να κάνει επίδειξη δύναμης στο εσωτερικό της Αλβανίας και να κάμψει το ηθικό των Ελλήνων της περιοχής. Δεν θα τα καταφέρει. Με την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια του Ελληνισμού δεν μπορεί να παίξει κανείς» πρόσθεσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στην Αθήνα ο ίδιος ο Ράμα επιχείρησε να καταρρίψει την κριτική αυτή.

Ισχυρίστηκε ότι «η Αλβανία δεν θίγει δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας» της Β. Ηπείρου, ζήτημα τριβής μεταξύ της πλευράς Μπελέρη και της αλβανικής κυβέρνησης.

«Μερικοί εδώ στην Ελλάδα παραξενεύτηκαν, άλλοι στεναχωρήθηκαν, κάποιοι είπαν ότι δεν έπρεπε να σας επισκεφθώ. Οταν όμως δουν αυτή την εκδήλωση οικογενειακής χαράς ίσως καταλάβουν ότι δεν έχω έρθει να συναντηθώ με τους κάποτε υπηρέτες τους, αλλά ότι έχω έρθει να συναντηθώ με τους ισότιμους υπεύθυνους αυτού του σπιτιού», είπε ακόμη ο αλβανός πρωθυπουργός.

Για την συγκέντρωση του Αλβανού πρωθυπουργού η Αθήνα διέθεσε 1.500 αστυνομικούς για λόγους ασφάλειας, με την ΕΛ.ΑΣ. να παρεμβαίνει ώστε να περιορίσει, μάλιστα, υποστηρικτές της αλβανικής αντιπολίτευσης οι οποίοι πλησίασαν το Κλειστό στο Γαλάτσι.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...