172
Η προανακριτική επιτροπή της Βουλής το πρωί της Πέμπτης | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

«Εμφανίστηκε» ο «Σαράφης» – θέτει προϋποθέσεις για να καταθέσει

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2020, 23:20
Η προανακριτική επιτροπή της Βουλής το πρωί της Πέμπτης
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

«Εμφανίστηκε» ο «Σαράφης» – θέτει προϋποθέσεις για να καταθέσει

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2020, 23:20

Επικοινωνία με την ΕΛ.ΑΣ είχε ο προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis «Μάξιμος Σαράφης», όπως μετέδωσε το βράδυ της Πέμπτης το Mega, ζητώντας να καταθέσει στην Προανακριτική με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, η απάντηση του προέδρου της Επιτροπής, Ιωάννη Μπούγα στην κλήση που δέχτηκε από το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων ήταν αρνητική.

Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη το απόγευμα ο ένας προστατευόμενος μάρτυρας επικοινώνησε με την αστυνομία προτείνοντας εκ νέου να καταθέσει με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά ενώπιον των μελών της προανακριτικής.

Ακολούθως, η Αστυνομία επικοινώνησε με την Προανακριτική Επιτροπή, μεταφέροντας την πρόταση του «Σαράφη», για να εισπράξει τελικά ένα «όχι».

Σύμφωνα με πηγές της προανακριτικής Επιτροπής, η αρνητική απάντηση οφείλεται στο γεγονός ότι ήδη έχει ληφθεί απόφαση σχετικά με τον τρόπο κατάθεσης: δηλαδή χωρίς τεχνικά μέσα, διά ζώσης και δίχως φυσικά αλλοιωμένα χαρακτηριστικά.

«Εμείς δεν παίζουμε τέτοια παιχνίδια», ανέφεραν πηγές της Επιτροπής, παραπέμποντας στην απόφαση που έχει ληφθεί από την πλειοψηφία.

Πάντως, ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι ενώ το ένταλμα για βίαιη προσαγωγή του «Σαράφη» βρίσκεται σε ισχύ, και υφίσταται -ως φαίνεται- επικοινωνία του προστατευόμενου μάρτυρα με την αστυνομία, ωστόσο αυτό δεν εκτελείται.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...