412
Ολοι ξέρουν γιατί πήγε στην Ευρωβουλή η Εύα Καϊλή, είπε ο Χρήστου της «Αυγής» σαν άλλος θαμώνας καφενείου | SOOC

Προσβολή από τον Χρήστου της «Αυγής»: Η Καϊλή βγήκε ευρωβουλευτής επειδή είναι όμορφη γυναίκα!

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2019, 11:53
Ολοι ξέρουν γιατί πήγε στην Ευρωβουλή η Εύα Καϊλή, είπε ο Χρήστου της «Αυγής» σαν άλλος θαμώνας καφενείου
|SOOC

Προσβολή από τον Χρήστου της «Αυγής»: Η Καϊλή βγήκε ευρωβουλευτής επειδή είναι όμορφη γυναίκα!

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2019, 11:53

Η άποψη που έχουν στον ΣΥΡΙΖΑ για τη συντριπτική ήττα που υπέστησαν στις 26 Μαΐου έχει διάφορες εκφάνσεις τα τελευταία 24ωρα. Φταίει η αποχή (όπως εκτίμησε ο Νίκος Παππάς), φταίει που ο κόσμος δεν κατάλαβε το νόημα των μέτρων ελάφρυνσης (όπως δήλωσε ο Χρήστος Σπίρτζης), φταίει η κυβερνητική φθορά και οι μη νουνεχείς υπουργοί (όπως είπε ο Πάνος Σκουρλέτης). Αλλωστε η νίκη έχει πολλούς πατεράδες σε αντίθεση με την ήττα που είναι πάντα ορφανή.

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι» κλήθηκε το πρωί της Τρίτης να μιλήσει για τους λόγους που οδήγησαν το κυβερνών κόμμα στην οδυνηρή ήττα της Κυριακής, ο σύμβουλος έκδοσης της «Αυγής» –της εφημερίδας-κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ– Δημήτρης Χρήστου.

Αφού έγινε μία πρώτη ανάλυση από τον κ. Χρήστου και τους άλλους παριστάμενους στο πάνελ, η  κουβέντα ήρθε για την πρώην υπουργό Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά, που εξελέγη με χαρακτηριστική άνεση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αν και προερχόμενη από τους Ανεξάρτητους Ελληνες.

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ τίμησαν την πρώην υπουργό του Αλέξη Τσίπρα (εξελέγη δεύτερη σε ψήφους πίσω από τον Δημήτρη Παπαδημούλη), δεδομένου ότι τον στήριξε σε κάθε δύσκολη καμπή της κυβερνητικής του πορείας, σε όλες τις κρίσιμες ψηφοφορίες.

Ετσι η ερώτηση που έγινε στον σύμβουλο έκδοσης της «Αυγής» για την επιτυχία της ήταν δικαιολογημένη.

Εκείνος όμως προτίμησε να μην τοποθετηθεί επί της ουσίας (την ολόθυμη στήριξη δηλ. μίας μη συριζαίας από 135.000 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ) και πέταξε τη «βαρυσήμαντη» εξήγησή του λέγοντας:

«Ε, εντάξει τώρα, και η  κυρία Καϊλή βγήκε, επειδή είναι μία πολύ όμορφη γυναίκα».

Η ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων είχε περάσει πια σε συζήτηση επιπέδου καφενείου, με έντονα σεξιστικό και υποτιμητικό για κάθε επιτυχημένη γυναίκα χαρακτήρα.

Γιατί, σύμφωνα με τον κ. Χρήστου, αρκεί να είσαι όμορφη για να πάρεις 76.101 ψήφους και να πας στην Ευρωβουλή…

«Εχει μία ομορφιά (η Εύα Καϊλή), δεν έχει; Δεν είναι όμορφη;» ρωτούσε επίμονα τους άλλους συνομιλητές του που αντέδρασαν αμέσως στην κραυγαλέα σεξιστική του άποψη.

«Ποιο ήταν το βασικό της χαρακτηριστικό δηλαδή;» επέμεινε ο κ. Χρήστου. Και χωρίς να πτοείται από όσα του έλεγαν ο δημοσιογράφος Χρήστος Κούτρας αλλά και η Ζέφη Δημαδάμα –υποψήφια του ΚΙΝΑΛ που ήταν παρούσα στο πάνελ– για το απαράδεκτο της δήλωσής του, υπενθυμίζοντάς του μεταξύ άλλων ότι η κυρία Καϊλή έχει μια μακρά και επιτυχημένη πορεία στην πολιτική, ρώτησε στον ίδιο τόνο: «πριν πάει στις Βρυξέλλες γιατί ψηφιζόταν;»

Αλλη μία συριζαϊκή ανάλυση γεμάτη φθόνο και εμπάθεια για την επιτυχία των αντιπάλων είχε φθάσει στο τέλος της και μετά αναρωτιούνται για το μέγεθος της ήττας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...