387
Ο Αλέξης Τσίπρας δίπλα στη Ρένα Δούρου στη συνεδρίαση της Δευτέρας | George Vitsaras / SOOC

O Τσίπρας βρίσκει πολιτικό καταφύγιο στη… Δούρου

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2019, 11:02
Ο Αλέξης Τσίπρας δίπλα στη Ρένα Δούρου στη συνεδρίαση της Δευτέρας
|George Vitsaras / SOOC

O Τσίπρας βρίσκει πολιτικό καταφύγιο στη… Δούρου

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2019, 11:02

Τι κι αν η Ρένα Δούρου διώκεται από τη Δικαιοσύνη για ανθρωποκτονία κατά συρροή για το Μάτι και τη Μάνδρα; Τι κι αν η θητεία της στην Περιφέρεια Αττικής στιγματίστηκε άπαξ και δια παντός από την καταστροφή, τον θάνατο και την ανικανότητα; Τι κι αν η προεκλογική εκστρατεία της υπήρξε ένα μνημείο θράσους και αναλγησίας (εδώ); Για τον Αλέξη Τσίπρα, που προσπαθεί να βρει ένα αφήγημα για να πορευτεί ως τις εθνικές κάλπες μετά τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ στις ευρωεκλογές (εδώ), η Περιφερειάρχης Αττικής είναι τώρα ένα πολιτικό υπόδειγμα γύρω από οποίο όλο το κόμμα πρέπει να παραταχθεί!

Κατά τη συνεδρίαση της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα, την πρώτη φορά που βρέθηκε αντιμέτωπος με το κόμμα, ο Πρωθυπουργός όχι μόνο κάθισε δίπλα στην κυρία Δούρου, αλλά και την περιέγραψε ως ένα παράδειγμα για το «πώς μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι».

Για την κυρία Δούρου είναι ένα είδος μακάβριας πολιτικής αναβάπτισης όλο αυτό. Από εκεί που ήταν αποσυνάγωγος και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσαν να πάρουν τις αποστάσεις τους, τώρα άκουσε τον κ. Τσίπρα να πλέκει το εγκώμιο στην υποψηφιότητά της: «Η Ρένα μπορεί να δώσει το πρώτο μήνυμα σε αυτούς που πιστεύουν πως έχει τελειώσει το ματσάκι για τις εθνικές εκλογές. Καλό είναι να μην θεωρούν πως έχει τελειώσει η υπόθεση πριν μιλήσουν οι πολίτες με την ετυμηγορία τους», είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Ηταν μια προσπάθεια του κ. Τσίπρα να αρχίσει να επενδύει πολιτικά στο μοναδικό θετικό ενδεχόμενο για τον ΣΥΡΙΖΑ: η κομματική του σύντροφος να «ζορίσει» στην κάλπη της 2ας Ιουνίου τον υποψήφιο της ΝΔ Γιώργο Πατούλη (ο οποίος την α’ Κυριακή συγκέντρωσε 36,5%, έναντι 19,7% της κυρίας Δούρου), αν δεν τον κερδίσει.

Προσπερνώντας άκομψα το αυτονόητο, ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν είναι εθνικές, ο κ. Τσίπρας ελπίζει ότι οι ψήφοι του τρίτου Γιάννη Σγουρού (17,40%) αν δεν πάνε στην κυρία Δούρου δεν θα πάνε στον κ. Πατούλη και έτσι θα υπάρξει ένα ντέρμπι. Αυτό θα επιχειρήσει να το πουλήσει έπειτα ο ΣΥΡΙΖΑ ως ένδειξη ότι το παιχνίδι των εθνικών εκλογών μπορεί να είναι και αυτό αμφίρροπο, μολονότι ήδη στελέχη δηλώνουν ότι τέτοια διαφορά 9-9,5% δεν ανατρέπεται σε λίγες εβδομάδες.

[το απόσπασμα για την κυρία Δούρου μετά το 20:40 της ομιλίας του κ. Τσίπρα]

Επίσης, ο Πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στον Νάσο Ηλιόπουλο και στις εκλογές του δεύτερου γύρου για τον δήμο της Αθήνας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...