525
Από τη ΝASA και το διάστημα, στην ανώμαλη προσγείωση στην σκληρή πραγματικότητα ο Νίκος Παππάς | INTIMEnews

Ο Παππάς κάνει ότι δεν κατάλαβε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε την αποχή»!

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2019, 17:11
Από τη ΝASA και το διάστημα, στην ανώμαλη προσγείωση στην σκληρή πραγματικότητα ο Νίκος Παππάς
|INTIMEnews

Ο Παππάς κάνει ότι δεν κατάλαβε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε την αποχή»!

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2019, 17:11

«Για την ήττα μας φταίει η αποχή», βγήκε να πει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, σχεδόν ένα 24ωρο μετά την επισημοποίηση της συντριβής του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωπαϊκές και αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου.

Σύμφωνα με την ανάλυση  που έκανε το δεξί χέρι του Πρωθυπουργού  σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7,  οι δημοσκόποι «δεν μπόρεσαν να διαβλέψουν το ποσοστό της αποχής» και «το γεγονός ότι είχαμε 7,8 μονάδες χαμηλότερη συμμετοχή από ό,τι στις εκλογές του Γενάρη του ΄15, επηρέασε κατά συντριπτικό τρόπο, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό την επίδοση του δικού μας ψηφοδελτίου. Αυτό είναι που δεν ανιχνεύθηκε».

«Είναι μοιραίο να γίνει προγραμματική αντιπαράθεση, την οποία πασχίσαμε εμείς να φέρουμε στην επιφάνεια», συνέχισε ο υπουργός και τα… έβαλε με τον κόσμο που δεν πείστηκε από τον προγραμματικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ και προτίμησε να μην πάει στην κάλπη.

«Φάνηκε πως δεν ήταν αρκετό για να πειστεί ο κόσμος που απείχε, ότι είναι σημαντικό να προσέλθει στην κάλπη και να προστατεύσει τη σύνταξή του, το 8ωρό του, το 5νθήμερο εργασίας…», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του στην εξήγηση που έδωσε για την κατακρήμνιση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ.

Πλέον, τόνισε, πρέπει να πειστούν και οι αυτοί που έκαναν άλλες επιλογές στην κάλπη, «να έρθουν στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ για να διασφαλιστεί η συνέχιση της ομαλής πορείας ανάκαμψης».

Γιατί όταν ο κόσμος περνά δυσκολίες, «ο πρώτος που θα σκεφτεί να καταστήσει υπεύθυνο είναι το κόμμα που κυβερνά», παρατήρησε, χωρίς να παραβλέψει το γεγονός ότι ο  ΣΥΡΙΖΑ «είχε οργανωτικές αδυναμίες» -ειδικά στις αυτοδιοικητικές εκλογές-  αφού «δεν καταφέραμε να φτιάξουμε, σε πολλές περιπτώσεις, σχήματα τα οποία είναι πλειοψηφικά».

Στη συνέντευξή του ο κ. Παππάς αναγόρευσε το περίφημο ντιμπέιτ μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη σε βασικό μοχλό ανάκαμψης των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ και αλλαγής του βεβαρημένου κλίματος στην Κουμουνδούρου.

Ο λαός, θελησε να υπογραμμίσει, πρέπει «να γνωρίσει σε λεπτομέρεια το τι ακριβώς διακυβεύεται (…) τα προγράμματα και των δύο παρατάξεων θα μπουν στο τραπέζι, και ο λαός μας, και κυρίως ο κόσμος ο οποίος δεν θεωρούσε σημαντικό να μετακινηθεί για να πάει να ψηφίσει, θα είναι ενώπιον πάρα πολύ κρίσιμων επιλογών».

Σημείωσε μάλιστα ότι ο Αλέξης Τσίπρας «είναι ανοικτός σε οποιοδήποτε μοντέλο δέχεται ο κ. Μητσοτάκης να συζητήσει», καθώς ο αρχηγός της ΝΔ «έχει δεσμευτεί ότι εν όψει των βουλευτικών εκλογών θα δεχθεί να κάνει μέχρι και δέκα ντιμπέιτ»!

«Εμείς μπαίνουμε στη μάχη και μπαίνουμε για την εκλογική νίκη»

Για την επόμενη της εκλογικής συντριβής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παππάς τόνισε ότι «θα πρέπει με πολύ μεγάλη έμφαση, ένταση και ταχύτητα, να προχωρήσουμε και να συγκεκριμενοποιήσουμε την πολιτική μας για τις συμμαχίες, να διευρύνουμε το τόξο των δυνάμεων με το οποίο συστρατευόμαστε και να μπούμε στην εκλογική μάχη». Στο σημείο αυτό μίλησε για τη στρατηγική επιλογή της συγκρότησης του προοδευτικού σχήματος, κάτι όμως που όπως είπε, πρέπει να αποτυπωθεί και στα ψηφοδέλτια «με τη συμμετοχή των ξεχωριστών ανθρώπων που μπορούν να συμβάλουν από τον προοδευτικό χώρο για να έχουμε το αποτέλεσμα που χρειάζεται».

Ερωτηθείς τέλος, αν υπάρχει το ενδεχόμενο αμφισβήτησης του Αλέξη Τσίπρα ως αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος  Παππάς, ξέκοψε κάθε συζήτηση υπενθυμίζοντας ότι «ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο άνθρωπος που  πήγε το κόμμα από το 3% στο 35%» και όπως προέβλεψε, «θα είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για πολλά χρόνια ακόμα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...