310
Ο Χρήστος Σπίρτζης αναμένει σωσίβιο από τον Θύμιο Λυμπερόπουλο αλλά... | SOOC

Σπίρτζης: Γι’ αυτό χάσαμε Αλέξη

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2019, 12:25
Ο Χρήστος Σπίρτζης αναμένει σωσίβιο από τον Θύμιο Λυμπερόπουλο αλλά...
|SOOC

Σπίρτζης: Γι’ αυτό χάσαμε Αλέξη

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2019, 12:25

Χαρακτηρίζοντας «παλικάρι» τον Αλέξη Τσίπρα, ο Χρήστος Σπίρτζης επιχείρησε να παραθέσει τους λόγους που οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ στη βαριά ήττα και την κυβέρνηση σε πρόωρο τέλος.

Ο υπουργός που μέσα από φιέστες και virtual παρουσιάσεις έργων υποδομής (βλ. π.χ. μετρό Θεσσαλονίκης) έκανε ό,τι μπορούσε για να στηρίξει το παραπαίον κυβερνών κόμμα στα τελευταία του βήματα πριν από την κάλπη της 26ης Μαΐου, βγήκε στο Οpen και μίλησε ανοικτά για τους λόγους της βαριάς ήττας, η οποία ουσιαστικά έσυρε τον Πρωθυπουργό στην απόφαση των πρόωρων εκλογών.

Ο κ. Σπίρτζης απέδωσε τη ήττα στη λανθασμένη τακτική του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές και τα λάθη στις υποψηφιότητες που προέκρινε, καθώς επίσης στο γεγονός ότι δεν κατάφερε να εξηγήσει επαρκώς τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ, όπως ισχυρίστηκε, ακόμα και τα θετικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση παραμονές εκλογών «δεν έγιναν αντιληπτά» από το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου.

Δεν περιμέναμε αυτή τη διαφορά με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές, παραδέχθηκε και για να χρυσώσει το χάπι της συντριβής, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συγκράτησε τις δυνάμεις του και η προοδευτική συμμαχία εξακολουθεί να είναι ένας μεγάλος και κυρίαρχος χώρος στην κεντροαριστερά.

Στην ίδια λογική, ο κ. Σπίρτζης χαρακτήρισε «παλικαρίσια» την «πρωτοβουλία του πρωθυπουργού» για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, αν και η λέξη «πρωτοβουλία» μόνο ατυχής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αφού ουσιαστικά ο Αλέξης Τσίπρας υποχρεώθηκε σε πρόωρες εκλογές από την ετυμηγορία της κάλπης της 26ης Μαΐου.

Πλέον, τόνισε για την επόμενη ημέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ερμηνεύσει το ξεκάθαρο μήνυμα του ελληνικού λαού, αλλά και να επανεξετάσει τις τακτικές και τις επιλογές που έκανε, καθώς όπως υπογράμμισε υπάρχει μια διακριτή διαφορά ανάμεσα στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές.

Κλείνοντας, ο Χρήστος Σπίρτζης μίλησε για ένα ακόμη «προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ στον προοδευτικό κόσμο», αν και ο ίδιος προσωπικά φαίνεται να ποντάρει πολλά περισσότερα στη στήριξη του φίλου του, Θύμιου Λυμπερόπουλου και της συντεχνίας του.

Αν και όπως αποδείχθηκε τελικά, ούτε οι ταξιτζήδες δεν σώζουν κυβερνήσεις…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...