681
| REUTERS | CreativeProtagon

Πού μπορεί να πάει ο Τραμπ αν χάσει και… αυτοεξοριστεί;

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2020, 09:10
|REUTERS | CreativeProtagon

Πού μπορεί να πάει ο Τραμπ αν χάσει και… αυτοεξοριστεί;

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2020, 09:10

Μέσα στα πολλά και διάφορα ζητήματα που απασχολούν τον αμερικανικό λαό κατά την παρούσα προεκλογική φάση περιλαμβάνεται και το εξής αγωνιώδες: Αν ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ καταστεί πρώην, τι θα του συμβεί; Μήπως θα πραγματοποιήσει την «απειλή» του και θα εγκαταλείψει τη χώρα; Και αν ναι, πού θα πάει; Ποιος τον περιμένει για αγκαλιές και ποιος για αποδοκιμασίες;

Οπως όλος ο κόσμος ξέρει, ο Τραμπ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Τζόρτζια είπε ότι «πιέζεται» από το γεγονός ότι ο Μπάιντεν «είναι ο χειρότερος υποψήφιος στην Ιστορία της αμερικανικής πολιτικής». Μεγάλη κουβέντα. Μόλις κατάλαβε το βάρος της, ο Τραμπ συμπλήρωσε: «Μπορεί να φανταστεί κανείς ότι θα χάσω από έναν τέτοιον άνθρωπο; Και αν χάσω, τι θα κάνω; Θα έχω χάσει από τον χειρότερο όλων των εποχών. Δεν θα νιώθω καλά. Iσως τότε πρέπει να εγκαταλείψω τη χώρα…»

Το Politico δεν είναι γραφείο ταξιδιωτικών συμβουλών, αλλά μπήκε στον κόπο να προτείνει στον Τραμπ μερικούς προορισμούς. Σε κάποιους από δαύτους είναι καλοδεχούμενος, σε κάποιους είναι ανεπιθύμητος.

Ορίστε, του είπε, διάβασε τη λίστα μας, ώστε να ξέρεις πού θα πας, να μην παιδεύεσαι, αφού είσαι και μεγάλος άνθρωπος, πρόεδρε.

Ουστ από ‘δω…

H Αφρική δεν είναι τόπος για σένα, πρόεδρε. Δεν θυμάσαι που χαρακτήρισες όλες τις αφρικανικές χώρες «χαβούζα» (shithole); Μείνε πέρα. Ούτε οι Βρυξέλλες του Βελγίου και της Κομισιόν κάνουν για την αφεντιά σου. Με τον γλωσσοπλαστικό σου οίστρο τις είχες αποκαλέσει «τρύπα της Κολάσεως» (hellhole), τουτέστιν χάλια μαύρα. Ασε και το Μεξικό στην ησυχία του, αφού δεν είναι ώρα τώρα για να πηδάς παλούκια (του τείχους σου). Και στο Βερολίνο, βέβαια, καλό είναι να μη χτυπήσεις το κουδούνι της Μέρκελ, θα λαχταρήσει και αυτή και ο άντρας της, δεν σε θέλουν λέμε.

Τα Βαλκάνια, αν ήταν μόνο Αλβανία (πολύ… μεγάλη Αλβανία, όμως) και μόνο Κόσοβο και εσύ λεγόσουν Κλίντον και όχι Τραμπ, καλά θα ήταν τα πράγματα. Ομως εδώ κάποιοι ακόμη αντιδρούν στη μετονομασία της λίμνης που πλέον φέρει το όνομά σου. Ξέρεις, θυμούνται τους βομβαρδισμούς στη Zastava. Θα μου πεις, δεν τους βομβάρδισες εσύ, αλλά ο Μπιλ. Δεν βαριέσαι, δεν καταλαβαίνουν τίποτα αυτοί… Για αυτούς τους πρώην Γιουγκοσλάβους -όλοι τους παλαιοκομμουνιστές-, όλοι οι Αμερικανοί την ίδια μούρη έχουν. Μην πας εκεί, φυλάξου. Εξαιρείται το χωριό της Μελάνια στη Σλοβενία, φυσικά. Εκεί θα σας καλοδεχτούν, και ίσως τα ξεχάσετε όλα.

Εικόνα από το εγγύς μέλλον: ο Τραμπ είναι πρώην, και περίλυπος εγκαταλείπει τις ΗΠΑ. Για πού τραβά; Κατά τη σκάλα του αεροπλάνου, βέβαια. Πώς αλλιώς μπορείς να φτάσεις στην Πιονγκγιάνγκ | REUTERS/Tom Brenner
…και καλωσήλθες

Καλύτερα να πας στη Σκωτία, μέρος που έχει όμορφα γήπεδα γκολφ και συμφωνία έκδοσης (εγκληματιών) με τις ΗΠΑ. Ή στη Ρωσία, σε ένα μέρος που λέγεται Μπαρβίκα και δεν είναι μακριά από το Κρεμλίνο του παλιού φίλου σου, του Πούτιν. Στην Μπαρβίκα εξάλλου, μπορεί να κάνεις παρέα σε λίγον καιρό και με τον Μπασάρ αλ-Ασαντ, τον τύραννο της Συρίας, διότι κατά εκεί οδεύει. Είναι και μέρος με ιστορία: έζησε εκεί και η σύζυγος του Μιλόσεβιτς, η Μιριάνα, μερικά χρόνια προτού πεθάνει. Και ο γιος τους ο Μάρκο μπορεί να είναι γείτονάς σου, αφού διαθέτει μία ντάτσα εκεί. Ναι, ναι. Στην Μπαρβίκα τράβα, πρόεδρε. Υπάρχουν και καλά μαγαζιά για τη Μελάνια: Gucci, Dolce & Gabbana, και τα ρέστα.

Ωστόσο υπάρχει για εσέ και η εναλλακτική εκδοχή του Λουξεμβούργου, που είναι φορολογικός παράδεισος, να έχεις να λες ότι πατάς Ευρώπη (Δυτική). Στην Ανατολή, η Πολωνία δεν είναι κακή ιδέα, οι ακροδεξιοί κυβερνώντες σε περιμένουν να στήσετε μαζί το… Fort Trump, όπως είχε πει ο πρόεδρος Αντρέι Ντούντα το 2018, όταν ήρθε να σε δει στην Ουάσινγκτον. Τι, φοβάσαι μήπως το οχυρό σας πολιορκηθεί από διαδηλωτές; Σώπα τώρα, καημένε… Αν είναι κάμποσοι, θα βαρέσετε στο ψαχνό. Και ας μην είναι μαύροι.

Καλύτερο μέρος, πάντως, από τη Βόρεια Κορέα δεν θα βρεις. Εκει που ο κόσμος λέει το ψωμί ψωμάκι, εσύ δεν θα πεις το μπέργκερ μπεργκεράκι, θα τρως καλά. Ο αγαπημένος σου τρελός, ο Κιμ, κρατώντας το κουμπί στο χέρι, θα σε ανεβάσει στην εξέδρα, να δείτε παρέα την παρέλαση των βλημάτων. Θα σου αρέσει. Ξέρεις, εκεί οι άνθρωποι εντέλλονται να χειροκροτούν. Θα ξετρελαθείς από το παλαμάκι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...