1643
Ντουέιν Τζόνσον, Τέιλορ Σουίφτ και Σερ υποστηρίζουν Μπάιντεν, ενώ Ροζάν Μπαρ, Kid Rock και Γιον Βόιτ, Ντόναλντ Τραμπ | CreativeProtagon

Οι προεδρικές εκλογές διχάζουν το Χόλιγουντ

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2020, 16:12
Ντουέιν Τζόνσον, Τέιλορ Σουίφτ και Σερ υποστηρίζουν Μπάιντεν, ενώ Ροζάν Μπαρ, Kid Rock και Γιον Βόιτ, Ντόναλντ Τραμπ
|CreativeProtagon

Οι προεδρικές εκλογές διχάζουν το Χόλιγουντ

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2020, 16:12

Πριν από το ντιμπέιτ των αντιπροέδρων, μεταξύ της Κάμαλα Χάρις και του Μάικ Πενς, η τραγουδίστρια και ηθοποιός Τέιλορ Σουίφτ έκανε στα social media αναρτήσεις για μια νέα συνέντευξή της σχετικά με την απόφασή της να ψηφίσει Τζο Μπάιντεν. Και για να δείξει ότι η προεκλογική μάχη φουντώνει, άναψε τον… φούρνο της: συνόδευε το σχόλιό της στο Twitter με μια φωτογραφία της ενώ κρατάει έναν δίσκο με μπισκότα, διακοσμημένα με το προεκλογικό σύμβολο των Δημοκρατικών.

Στην πραγματικότητα, η στάση της Σουίφτ δεν αποτελεί έκπληξη: δηλώνει ανοιχτά τις πολιτικές απόψεις της από το 2018, όταν ανακοίνωσε ότι θα ψήφιζε την υποψήφια των Δημοκρατικών στις ενδιάμεσες εκλογές στην πατρίδα της, το Τενεσί. Εκτοτε μιλάει συστηματικά για τις πεποιθήσεις της, και κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του Black Lives Matter τον Μάιο έγραψε στο Twitter: «Θα σας διώξουμε με την ψήφο μας τον Νοέμβριο. @realdonaldtrump».

Το ερώτημα είναι: μπορεί η Σουίφτ –και οποιαδήποτε άλλη διασημότητα– να επηρεάσει το αποτέλεσμα;

Η Τέιλορ Σουίφτ υποστηρίζει τον Τζο Μπάιντεν και την Κάμαλα Χάρις (Twitter)

Η ιδέα με τις λίστες των διασήμων που υποστηρίζουν τους υποψηφίους είναι σχεδόν τόσο παλιά όσο και η ίδια η κάλπη: τη δεκαετία του 1920 ο Γουόρεν Χάρντινγκ είχε στο πλάι του τον δημοφιλή ηθοποιό και τραγουδιστή Αλ Τζόλσον, τη δεκαετία του 1960 ο JFK είχε τον Σάμι Ντέιβις τζούνιορ και τον Ντιν Μάρτιν, και τη δεκαετία του 2000 ο Μπαράκ Ομπάμα είχε την Οπρα Γουίνφρεϊ.

Ωστόσο, τα στοιχεία για τον αντίκτυπό τους δεν είναι τόσο ξεκάθαρα όσο μπορεί να υποδηλώνουν, γράφει η Telegraph. Μια έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, διαπίστωσε ότι η υποστήριξη της Οπρα εξασφάλισε στον Ομπάμα περίπου 1 εκατ. ψήφους στην περιοχή, μια άλλη, όμως, από το Πανεπιστήμιο του Σεν Ζοζέφ, διαπίστωσε ότι οι φίλοι και η οικογένεια είναι πολύ μεγαλύτερος παράγοντας επιρροής στους ψηφοφόρους σε σύγκριση με διασημότητες ή διαφημιστικές καμπάνιες.

Υπάρχει επίσης η άποψη ότι οι celebrities τείνουν να στηρίζουν τα αριστερά κόμματα, που όμως δεν κερδίζουν κάθε φορά στις εκλογές. Βέβαια, δεν μπορεί κανείς να τους κατηγορήσει για την προσπάθειά τους. Εν τω μεταξύ το Χόλιγουντ έχει χωριστεί σε στρατόπεδα. Δείτε τις ομάδες και μερικά από τα μέλη τους (γιατί είναι πολλά).

Η ομάδα του Μπάιντεν

Ντουέιν Τζόνσον, ο «Βράχος»

View this post on Instagram

As a political independent and centrist for many years, I’ve voted for Democrats in the past and as well as Republican. In this critical election, I believe Joe Biden and Kamala Harris are the best to lead our country, and as my first ever (public) Presidential endorsement, I proudly endorse them for the presidential office of our United States. Progress takes courage, humanity, empathy, strength, grit, kindness and respect. Being KIND & RESPECTFUL to one another will always matter. Now we must ALL VOTE, so hit the link up top ?? and I’ll help you get it done. #BidenHarrisJohnsonSummit #ProgressThroughHumanity #VOTE2020 ??

A post shared by therock (@therock) on

Ο διάσημος ποδοσφαιριστής που έγινε επαγγελματίας παλαιστής, μοντέλο,  ηθοποιός –ένας από τους πιο καλοπληρωμένους σταρ του Χόλιγουντ– ανακοίνωσε την επιλογή του στo Instagram, με το βίντεο μιας «πολύ σπουδαίας και παραγωγικής συζήτησης» που έκανε με τον Τζο Μπάιντεν και την Κάμαλα Χάρις. Στο βίντεο, που μέχρι στιγμής έχει σχεδόν 12 εκατ. προβολές (το ανέβασε δύο φορές), ο Τζόνσον δηλώνει ανεξάρτητος «κεντρώος», ο οποίος στο παρελθόν έχει ψηφίσει τόσο Δημοκρατικούς όσο και Ρεπουμπλικάνους υποψήφιους, αλλά είναι η πρώτη φορά που υποστηρίζει δημόσια κάποιον υποψήφιο.

Σερ

«Πιστεύεις στη ζωή μετά τον Τραμπ;» ρώτησε ο πολιτικός Πιτ Μπούτιτζιτζ παρουσιάζοντας την τραγουδίστρια σε έναν εικονικό έρανο υπέρ των Δημοκρατικών τον Σεπτέμβριο. Θα πίστευε κανείς ότι η Σερ θα έλεγε ναι… Αλλά διάλεξε κάτι καλύτερο: είπε και τουίταρε ότι ο Τραμπ μοιάζει περισσότερο με τον Τζόκερ παρά με πρόεδρο, ζητώντας συγγνώμη από τον Χοακίν Φίνιξ (υποδύθηκε τον Τζόκερ). Μάλιστα η Σερ δηλώνει τη δυσαρέσκειά της για τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ, με tweets στα οποία χρησιμοποιεί κεφαλαία γράμματα όπως και ο Τραμπ. Εγραψε ακόμη ότι «ο Τζο Μπάιντεν δεν είναι απλώς ο “σωστός άνθρωπος” που κάνει προεκλογική εκστρατεία για πρόεδρος… είναι ο “μόνος άνθρωπος” που κάνει προεκλογική εκστρατεία»

Μαρκ Ράφαλο

«Τώρα που είμαστε τόσο κοντά στις προεδρικές εκλογές, υπάρχει όλο και μεγαλύτερη ανάγκη να σας ακούσουμε όλους. Ας μιλήσουμε: ποια είναι η Αμερική που θέλετε; Αφήστε μια απάντηση-βίντεο (φροντίστε να με προσθέσετε με ετικέτα!) και χρησιμοποιήστε το #WithBidenWeCan, ώστε να μπορούμε να συζητάμε περισσότερο για το πώς είναι η  Αμερική στην οποία ζείτε», γράφει ο Ράφαλο, που δεν δηλώνει με διακριτικότητα τις πολιτικές απόψεις του. Το Twitter του είναι εντελώς πολιτικοποιημένο αυτή τη στιγμή, υποστηρίζοντας δυναμικά τον Μπάιντεν. Ο Τραμπ είναι «Φασίστας Δικτάτορας» που ενεργεί με «βαθιά σκληρότητα», λέει ο Ράφαλο, ο οποίος τελειώνει συχνά τα tweets του με το «#WithBidenWeCan»

Στίβεν Κινγκ

Ο Τραμπ, που είναι υπεύθυνος για τα πυρηνικά όπλα, είναι «χειρότερος από οποιαδήποτε ιστορία τρόμου έχω γράψει», δήλωσε ο συγγραφέας της «Λάμψης», που τουιτάρει ακάθεκτος εναντίον του Τραμπ. Μάλιστα δεν δίστασε να τον χαρακτηρίσει επιγραμματικά «κω…α» («asshole») και «τρελό», ενώ για τον Μπάιντεν, σε άλλο tweet, γράφει: «Εχεις έναν αξιοπρεπή άνθρωπο εναντίον ενός γελοίου, χονδροειδέστατου, φωνακλά νταή, χωρίς συγκεκριμένα σχέδια για οτιδήποτε».

Η ομάδα του Τραμπ

Ροζάν Μπαρ

Η Ροζάν Μπαρ σε σκηνή της κωμικής σειράς «Roseanne», η οποία σταμάτησε να προβάλλεται αμέσως μετά το ρατσιστικό παραλήρημά της για την την πρώην σύμβουλο του Ομπάμα, Βάλερι Τζάρετ (ABC)

Η Μπαρ είναι πιο ήσυχη αυτή τη φορά σε σχέση με το 2016, που είπε ότι ψήφισε υπέρ του Τραμπ αδιαφορώντας για το τι σκέφτηκαν οι άνθρωποι για αυτό – διατυπώνοντάς το με τη γνωστή πια τραμπική φρασεολογία της. Προκαλεί όμως έκπληξη, δεδομένου ότι στις προεδρικές εκλογές του 2012 ήταν υποψήφια και η ίδια με το μικρής εμβέλειας αριστερό Κόμμα της Ειρήνης και της Ελευθερίας.

Η αγάπη μεταξύ Μπαρ και Τραμπ φαίνεται, πάντως, ότι είναι αμοιβαία. Μετά την επιτυχημένη επιστροφή στην τηλεόραση της κωμικής σειράς της «Roseanne» (σύμβολο της λευκής εργατικής τάξης), ο Τραμπ την κάλεσε για να τη συγχαρεί. Το 2018, η Μπαρ έκανε ένα αισχρό σχόλιο (μείγμα συνωμοσιολογίας και ρατσισμού) για την πρώην σύμβουλο του Ομπάμα, Βάλερι Τζάρετ, στο Twitter: «Σαν να είχαν μωρό η Μουσουλμανική Αδελφότητα και ο Πλανήτης των Πιθήκων», που το έσβησε βέβαια μέσα σε λίγα λεπτά και ζήτησε συγγνώμη («Απολογούμαι. Θα αφήσω τώρα το Τwitter»).

Δεν άφησε το Twitter, όμως το κακό είχε ήδη γίνει. Το ABC ακύρωσε το «Roseanne» με συνοπτικές διαδικασίες και με μια πολύ λιτή ανακοίνωση: «Το σχόλιο της Ροζάν στο Twitter είναι αποτρόπαιο, απεχθές, και δεν συνάδει με τις αξίες μας, και αποφασίσαμε να ακυρώσουμε το show».  Και ο Τραμπ αντέδρασε –στο Twitter φυσικά– ως εξής: «Ο Μπομπ Αϊτζιρ της ABC κάλεσε τη Βάλερι Τζάρετ να την ενημερώσει ότι “η ABC δεν ανέχεται σχόλια όπως αυτά” που έκανε η Ροζάν Μπαρ. Αλλά δεν κάλεσε ποτέ τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να ζητήσει συγγνώμη για τις ΤΡΟΜΕΡΕΣ δηλώσεις που έγιναν και ειπώθηκαν για μένα στο ABC. Μήπως απλώς δεν έλαβα το τηλεφώνημα;». Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 30 Μαΐου 2018

Στέισι Ντας

Η ηθοποιός είναι πιο γνωστή από την κλασική εφηβική ταινία του 1995, «Το Κορίτσι του Μπέβερλι Χιλς» («Clueless»), στην οποία πρωταγωνιστούσε με την Αλίσια Σίλβερστοουν. Και οι δύο έχουν έκτοτε εμπλακεί σε κινήματα: η μεν Σίλβερστοουν στράφηκε στα δικαιώματα των ζώων και τον βιγκανισμό, ενώ η Ντας υποστηρίζει τον Τραμπ. Εχει ποζάρει μαζί του και προωθεί την υποστήριξή της με το hashtag #WomenforTrump, στο Twitter.

Γιον Βόιτ

Ο «Καουμπόι του μεσονυκτίου», βραβευμένος με Οσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Γυρισμός» και μπαμπάς της Αντζελίνα Τζολί δεν είναι απλώς οπαδός του Τραμπ. Τον αποκάλεσε «τον μεγαλύτερο πρόεδρο από την εποχή του Αβραάμ Λίνκολν» και εκείνος του το ανταπέδωσε πέρυσι απονέμοντάς του το Εθνικό Μετάλλιο Τεχνών και διορίζοντάς τον στο διοικητικό συμβούλιο του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών Τζον Φ. Κένεντι. Jon Voight (@ jonvoight) 24 Ιανουαρίου 2020

Kid Rock

View this post on Instagram

In case anyone is not clear on how much I support our President… Myself and Don Jr have a rally tonight in Macomb County Michigan for his re-election. I have been dealing with neck issues for years (from performing like I do for the past 30 years) and spent the morning at the Dr’s office getting 2 Steroid shots, one in my ass and the other in my neck, etc, etc. Would make sense to cancel my appearance, but NO WAY! I will be there and will give it everything I have this evening. That is how important getting POTUS re-elected is too me and I could care less about the continuous attacks from the left wing media, etc, that have been going on for over 4 years now. It's the reason I have turned down countless interviews and TV appearances as I refuse to be their click bait. I am currently filming a career documentary and will address EVERYTHING in it, on my own terms, to be released next year with new music and schedule one last monster tour (2021??) that will kick my critics in their ass and give all the love I have to the fans. (R U Scared?) "AIN’T NOBODY GONNA TELL ME HOW TO LIVE" (new song?)???? #Trump2020 – Kid Rock PS – I said years ago that TIME OUTS AND LAST PLACE TROPHIES would come back to haunt us!

A post shared by Kid Rock (@kidrock) on

Δεν ψηφίζει απλώς τον Τραμπ, αλλά παίζει και ροκ για να τον υποστηρίξει. Τον περασμένο μήνα ο Kid Rock πρωτοστάτησε στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ στην πολιτεία του Μίσιγκαν. Ο Ντόναλντ ήταν επίσης εκεί, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, δηλαδή. Ο μουσικός έχει εμπλακεί με πολλούς πολιτικούς τα τελευταία χρόνια. Το 2016, υποστήριξε τον διάσημο αφροαμερικανό νευροχειρουργό και σύμβουλο του Τραμπ, Μπεν Κάρσον, και το 2012, το τραγούδι του «Born Free» ήταν το επίσημο τραγούδι της προεκλογικής εκστρατείας του Μιτ Ρόμνι, που ήταν υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (αλλά έχασε από τον Μπαράκ Ομπάμα). Ο Kid Rock, όμως, έχει υποστηρίξει επίσης τους Μπιλ Κλίντον, Τζορτζ Μπους και Μπαράκ Ομπάμα. Φαίνεται ότι του αρέσουν γενικά οι πολιτικοί ως φυλή, πράγμα σπάνιο.

6ix9ine

Ο αμερικανός ράπερ (το πραγματικό όνομα του «σιξ νάιν» είναι Ντάνιελ Χερνάντεζ) είπε ότι θα ψηφίσει τον Τραμπ, σε μια συνέντευξη που έδωσε στους New York Times όταν βγήκε από τη φυλακή (με τη βοήθεια του Τραμπ) όπου βρισκόταν για συμμετοχή σε εγκληματική συμμορία. Ο Χερνάντεζ λέει ότι συγκρίνει τον εαυτό του με τον πρόεδρο «κάθε μέρα» λόγω του τρόπου που έγινε γνωστός μέσω αντιπαραθέσεων. Ωστόσο παραμένει άγνωστο πόσο συχνά συγκρίνει ο Τραμπ την δική του εικόνα με τα μαλλιά ουράνιο τόξο και τα βαριά τατουάζ του 6ix9ine.

Ομάδα του Γε

Κάνιε Γουέστ

View this post on Instagram

Elon Musk and Kanye West

A post shared by Tesla Club (@tesla_official) on

Αν και ο ράπερ είχε προηγουμένως φορέσει το κόκκινο καπελάκι MAGA (Make America Great Again) του Τραμπ, απέσυρε την υποστήριξή του φέτος όταν αποφάσισε να ξεκινήσει τη δική του προεδρική εκστρατεία με σύνθημα: «Ye For President». Το μανιφέστο του είναι αρκετά ασαφές, με μόλις 10 ιδέες. Νούμερο ένα; «Φέρτε πίσω τις προσευχές στα αμερικανικά δημόσια σχολεία»… Ο Γουέστ, πάντως, δεν θα κερδίσει την προεδρία. Το όνομά του είναι στα ψηφοδέλτια μόνο σε 12 πολιτείες. Η εκστρατεία του, επομένως, μοιάζει με χάσιμο χρόνου. Κάποιοι, όμως, υποθέτουν ότι ο Γουέστ κάνει μια καμπάνια spoiler, θέλοντας να τραβήξει σκόπιμα ψήφους από τον Μπάιντεν  για να βοηθήσει τους Ρεπουμπλικάνους να κερδίσουν. Μάλλον, λοιπόν, είναι ακόμα στην ομάδα του Τραμπ.

Ελον Μασκ (ίσως)

Ο ιδρυτής της Tesla και τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, έχει πολύ στενή σχέση με τον Κάνιε Γουέστ, η οποία τον Ιούλιο επεκτάθηκε με ένα Tweet και στην απόλυτη υποστήριξη της προεδρικής του προσπάθειας.

Αλλά έπειτα από λίγες ημέρες, ο Μασκ απέσυρε την υποστήριξή του, όταν κάποιος επεσήμανε ότι ο Γουέστ ήταν κατά των εμβολιασμών και των αμβλώσεων. Σε ένα tweet –που στο μεταξύ έσβησε– έγραψε: «Μπορεί να έχουμε περισσότερες διαφορετικές απόψεις από ό,τι περίμενα». Στη συνέχεια, όμως, δήλωσε στην Page Six ότι υποστηρίζει πράγματι τον Γουέστ και ότι ορισμένες από τις προτεινόμενες πολιτικές του θέλουν εξήγηση. Πιστεύει, όμως, ότι το 2024 θα ήταν καλύτερη χρονιά για να κάνει προεκλογική εκστρατεία…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...