335
Ο Τραμπ σε ομιλία του στην Πενσιλβάνια όπου επιχειρεί να κλείσει τη δημοσκοπική ψαλίδα | REUTERS/Tom Brenner

New York Times: Ο Τραμπ έχει τραπεζικό λογαριασμό στην Κίνα

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2020, 10:49
Ο Τραμπ σε ομιλία του στην Πενσιλβάνια όπου επιχειρεί να κλείσει τη δημοσκοπική ψαλίδα
| REUTERS/Tom Brenner

New York Times: Ο Τραμπ έχει τραπεζικό λογαριασμό στην Κίνα

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2020, 10:49

Υπάρχει μια ρουτίνα εδώ. Μια ημέρα πριν από το πρώτο debate οι New York Times είχαν αποκαλύψει τις φορολογικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ (εδώ), τώρα, πάλι μία ημέρα πριν από την τηλεμαχία του με τον Τζο Μπάιντεν, η ίδια εφημερίδα αποκαλύπτει κάτι άλλο, εξίσου βλαπτικό για την εικόνα του προέδρου των ΗΠΑ: ο Τραμπ διατηρεί λογαριασμό σε τράπεζα στην Κίνα, χώρα στην οποία προσπαθούσε για χρόνια να αναπτύξει επιχειρηματικές δραστηριότητες, μολονότι θέλει να παρουσιάζεται ως αντίπαλος του Πεκίνου.

Οπως αποκάλυψαν οι NY Times, o Τραμπ, ο οποίος πριν από την πολιτική είχε κάνει περιουσία ως μεγιστάνας των ακινήτων και του real estate, διατήρησε το γραφείο, το οποίο είχε ανοίξει στην Κίνα προτού εκλεγεί, καθ’όλη τη διάρκεια της προεδρικής του θητείας και μάλιστα είχε αποπειραθεί μια σύμπραξη με μια σημαντική κινεζική εταιρεία που ελέγχεται από το κινεζικό κράτος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ διατήρησε επίσης έναν τραπεζικό λογαριασμό στην Κίνα, άγνωστο ως τώρα, ο οποίος ελέγχεται από μια από τις εταιρείες του, την Trump International Hotels Management, σύμφωνα με ανάλυση των φορολογικών του δηλώσεων, τις οποίες είδαν οι New York Times.

Σύμφωνα με μια από τις δηλώσεις του, η εταιρεία κατέβαλε στην Κίνα 188.561 δολάρια σε φόρους όταν προσπαθούσε μεταξύ του 2013 και του 2015 να συνάψει συμφωνίες παραχώρησης άδειας εμπορικής εκμετάλλευσης.

Ο δικηγόρος του ομίλου Τραμπ Άλαν Γκάρτεν δήλωσε ότι αυτή η εταιρεία «άνοιξε έναν λογαριασμό σε μια κινεζική τράπεζα, που έχει γραφεία στις ΗΠΑ, προκειμένου να πληρώσει τους φόρους της».

«Καμία συμφωνία, συναλλαγή ούτε άλλη εμπορική δραστηριότητα δεν οριστικοποιήθηκε και, από το 2015, ο λογαριασμός αυτός έμεινε ανενεργός», πρόσθεσε, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, τις οποίες επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιδίδεται σε έναν εμπορικό και διπλωματικό πόλεμο με την Κίνα και δηλώνει ότι είναι ο μοναδικός πραγματικός υπερασπιστής των αμερικανικών συμφερόντων έναντι του κινεζικού γίγαντα, σε αντίθεση, σύμφωνα με τον ίδιο, με τον Τζο Μπάιντεν, τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. Οι δυο τους θα βρεθούν αντιμέτωποι στο δεύτερο debate την Πέμπτη στη Νάσβιλ του Τενεσί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News