382
Ο Μπαράκ Ομπάμα μιλά στο Συνέδριο των Δημοκρατικών, τον Αύγουστο | Democratic National Convention/Pool via REUTERS

Στη Φιλαδέλφεια η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Ομπάμα υπέρ του Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2020, 14:16
Ο Μπαράκ Ομπάμα μιλά στο Συνέδριο των Δημοκρατικών, τον Αύγουστο
|Democratic National Convention/Pool via REUTERS

Στη Φιλαδέλφεια η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Ομπάμα υπέρ του Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2020, 14:16

Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση υπέρ του Τζο Μπάιντεν θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο πρώην πρόεδρος θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στη Φιλαδέλφεια, στην κρίσιμη πολιτεία της Πενσιλβάνιας, όπου την Τρίτη εμφανίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Το 2016, ο Ομπάμα είχε μιλήσει ενώπιων χιλιάδων ανθρώπων στην τελευταία συγκέντρωση της Χίλαρι Κλίντον. Ομως, πλέον, ο κορονοϊός έχει αλλάξει αναγκαστικά και την προεκλογική εκστρατεία των Δημοκρατικών που σε αντίθεση με τον αντίπαλό τους, δεν πραγματοποιούν ανοιχτές συγκεντρώσεις. Ετσι, αυτή τη φορά, ο πρώην πρόεδρος θα μιλήσει σε ένα πάρκο με περιορισμένο αριθμό συγκεντρωμένων, οι οποίοι θα βρίσκονται μέσα στα αυτοκίνητά τους και θα τον ακούν στο ραδιόφωνο.

Ακόμα και έτσι, όμως, οι Δημοκρατικοί ελπίζουν πως ο Ομπάμα θα επηρεάσει αναποφάσιστους ψηφοφόρους υπέρ του Μπάιντεν, καθώς παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός στις ΗΠΑ, ο καλύτερος ομιλητής του κόμματος και ο άνθρωπος που ξέρει καλύτερα από όλους τον επί οκτώ χρόνια αντιπρόεδρό του.

Η επιλογή της πολιτείας δεν είναι τυχαία, καθώς ο Μπάιντερ προηγείται με μικρή διαφορά του Τραμπ. Αν ο αμερικανός πρόεδρος χάσει την Πενσιλβάνια, η επανεκλογή του θα είναι δύσκολη.

Οι Δημοκρατικοί ελπίζουν πως ο Ομπάμα θα μπορέσει να πείσει τους ψηφοφόρους στα προάστια -οι οποίοι τον ψήφισαν το 2008 και το 2012, αλλά το 2016 προτίμησαν τον Τραμπ- θα επιστρέψουν στους Δημοκρατικούς.

«Ο Ομπάμα βοηθά τους ανθρώπους να θυμηθούν τι διακυβεύεται στις εκλογές, τι σημαίνει να είσαι πρόεδρος, πόσο διαφορετικά θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα», είπε χαρακτηριστικά στο Associated Press ο πρώην δήμαρχος της Φιλαδέλφειας, Μάικλ Νάτερ.

Τους τελευταίους μήνες, ο Μπαράκ Ομπάμα έχει βοηθήσει την εκστρατεία του Μπάιντεν με τη συμμετοχή του σε βίντεο παροτρύνοντας τον κόσμο να εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους και να σχεδιάσει το πώς θα ψηφίσει.

Οι Δημοκρατικοί τον έχουν χρησιμοποιήσει σε μία σειρά από ψηφιακές πλατφόρμες που απευθύνονται περισσότερο στους νέους. «Μπορεί να κινητοποιήσει τους νέους και να τους πείσει για την αξία του Μπάιντεν και την ικανότητά του να εργαστεί στο Οβάλ Γραφείο», επισήμανε ο Μπεν Λεμπόλτ, πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Ομπάμα.

Εχει επίσης βοηθήσει στη συγκέντρωση χρημάτων υπέρ της εκστρατείας του Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις, αλλά και υποψήφιων γερουσιαστών των Δημοκρατικών, που είτε κινδυνεύουν να χάσουν, όπως ο Γκάρι Πίτερς στο Μίσιγκαν ή είναι από τα δυνατά όπλα του κόμματος, όπως η Σάρα Γκίντιον, στο Μέιν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...