625
| Kate Green/BFC/Getty Images

Η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου στα μαύρα για τη βασίλισσα

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2022, 20:00
|Kate Green/BFC/Getty Images

Η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου στα μαύρα για τη βασίλισσα

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2022, 20:00

Η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου είχε ένα ασυνήθιστο φινάλε, καθώς έκλεισε το βράδυ της Τρίτης με τον πιο ταιριαστό τρόπο: Ο ανερχόμενος designer Ρίτσαρντ Κουίν, το ντεφιλέ του οποίου είχε παρακολουθήσει αιφνιδιαστικά πριν από τέσσερα χρόνια η Ελισάβετ, παρουσίασε μια νέα μαύρη συλλογή με δαντελένια πέπλα και τολμηρά κεντήματα αφιερωμένα στη βασίλισσα, γράφει η Μελίσα Τουίγκ στην Telegraph.

Ο γεννημένος στο Λονδίνο σχεδιαστής μόδας πέρασε ένα πραγματικά ξέφρενο δεκαήμερο για να μπορέσει να ανταποκριθεί. Οταν έγινε γνωστός ο θάνατος της βασίλισσας, η αρχική συλλογή του είχε σχεδόν τελειώσει. Αλλά αντί να ανοίξει το ντεφιλέ του με μόνο ένα πένθιμο φόρεμα, όπως επέλεξαν να κάνουν πολλοί άλλοι σχεδιαστές, έφτιαξε από την αρχή περισσότερες από 20 περίπλοκα σχεδιασμένες κατάμαυρες τουαλέτες, μετατρέποντας την επίδειξή του σε ένα από τα κορυφαία γεγονότα της Εβδομάδας Μόδας.

«Θέλαμε να είμαστε κατάλληλοι για την περίσταση», είπε ο Κουίν μιλώντας στους συντάκτες μόδας στα παρασκήνια. «Ηταν μια πραγματικά ιστορική στιγμή. Συνήθως 10 μέρες πριν από μια νέα επίδειξη δεν θα κάναμε ποτέ κάτι καινούργιο, αλλά ήταν ο δικός μας τρόπος να εκδηλώσουμε το πένθος μας», πρόσθεσε.

Ο Κουίν εμπνεύστηκε από τα ρούχα που φορούσαν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας όταν πέθανε ο πατέρας της Ελισάβετ, βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ’ (Kate Green/BFC/Getty Images)

Ο Κουίν –ο οποίος λέει ότι κοιμήθηκε ελάχιστα αυτές τις  10 ημέρες– εμπνεύστηκε την πένθιμη συλλογή του από τα ρούχα που φορούσαν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας όταν πέθανε ο πατέρας της Ελισάβετ, βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ’, και ακόμα παλιότερα στην κηδεία της βασίλισσας Βικτωρίας: βαριά πέπλα, μακριές κεντημένες φούστες και εφαρμοστά μπούστα.

Ηταν ένα όμορφο ξεκίνημα για το ντεφιλέ και ένας συγκινητικός φόρος τιμής από έναν άνθρωπο που οφείλει μεγάλο μέρος της καριέρας του στη βασίλισσα Ελισάβετ.

Βαριά πέπλα, μακριές κεντημένες φούστες και εφαρμοστά μπούστα κυριάρχησαν στο ντεφιλέ του Ρίτσαρντ Κουίν

Ο Κουίν λανσάρισε τον ομώνυμο οίκο του το 2016 και βρέθηκε στο προσκήνιο μετά την εμφάνιση-έκπληξη της Ελισάβετ στο σόου του στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου του 2018, για να του απονείμει το εναρκτήριο βραβείο Queen Elizabeth II για το Βρετανικό Design.

Hταν η πρώτη φορά που η βασίλισσα παρακολουθούσε μια επίδειξη μόδας, μάλιστα – σε αντίθεση με τους περισσότερους που παρακολουθούν ένα ντεφιλέ για πρώτη φορά– κάθισε δίπλα στην αρχισυντάκτρια της αμερικανικής Vogue Αννα Γουίντουρ, η οποία συχνά αναφέρεται και ως η βασίλισσα του κόσμου της μόδας.

H βασίλισσα Ελισάβετ με την Αννα Γουίντουρ στην επίδειξη μόδας του Κουίν στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου το 2018 (Yui Mok/Pool via REUTERS)

Το 2018 ο Κουίν δημιούργησε μια συλλογή γεμάτη κλος παλτά, μεταξωτές μαντίλες και floral prints με έντονα χρώματα, που παραπέμπουν στην γκαρνταρόμπα της βασίλισσας στο Μπαλμόραλ. Στην επίδειξη της Τρίτης 20 Σεπτεμβρίου, στο Lindley Hall στο Γουέστμινστερ, γράφει η Μελίσα Τουίγκ στην Telegraph, τα μοντέλα περπάτησαν στην πασαρέλα με διάφανες μαύρες μαντίλες και μαύρα διαδήματα.

Στα μισά του ντεφιλέ, η μουσική άλλαξε και παρουσιάστηκε η αρχική πολύχρωμη κολεξιόν του Κουίν, αλλά καθώς η επίδειξη έκλεινε και μαύρα κομφετί έπεφταν από το ταβάνι, αυτό που έμεινε στη μνήμη όλων ήταν τα εντυπωσιακά πένθιμα outfit.

Καθώς η επίδειξη έκλεινε, μαύρα κομφετί έπεφταν από το ταβάνι

«Ηταν ένα τεράστιο σπριντ, αλλά αποφασίσαμε ότι θέλαμε να σηματοδοτήσουμε την περίσταση πολύ νωρίς», είπε ο βρετανός designer και πρόσθεσε ότι «η μόδα είναι πάντα ένας σχολιασμός για το τι συμβαίνει στον κόσμο και παρ’ όλο που ο θάνατος της βασίλισσας είναι πολύ φρέσκος και ακατέργαστος, με την ιστορία μας, ένας φόρος τιμής ήταν το μόνο πράγμα που έπρεπε να κάνουμε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...