231
Σκαρπίνι 1 - iPhone 0 στην Τουρκία | birgun.net

Πιστοί στον Ερντογάν, οι Τούρκοι σπάνε τα iPhone

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2018, 15:14
Σκαρπίνι 1 - iPhone 0 στην Τουρκία
|birgun.net

Πιστοί στον Ερντογάν, οι Τούρκοι σπάνε τα iPhone

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2018, 15:14

Υπάρχει κάτι που θυμίζει μαγικές τελετές άλλων εποχών στις αντιδράσεις των Τούρκων που καταστρέφουν πανάκριβα κινητά τηλέφωνα για να συμμετάσχουν με τον τρόπο τους στο άτυπο μποϊκοτάζ.

Είχαν κάτι που θυμίζει τους ανθρώπους που καταστρέφουν συμβολικά ένα αντικείμενο για να διώξουν την κακοτυχία ή να τιμωρήσουν έναν εχθρό.

Η διακήρυξη του προέδρου Ερντογάν ότι υπάρχουν και μάρκες κινητών πέρα από τα μοντέλα της Apple βρήκε πρόσφορο έδαφος σε πολλούς οπαδούς του.

Αμέσως πήραν στα χέρια τα σφυριά για να καταστρέψουν τα επάρατα κινητά. Αν δεν μπορούσαν, τα ποδοπάτησαν ή τα πετούσαν με δύναμη καταγής.

 

Όλα αυτά φυσικά μπροστά σε κάμερες και σε κινητά για ανεβάσουν το υλικό στα κοινωνικά δίκτυα. Ισως θέλουν το εικονικό «like» της προεδρίας της Τουρκικής Δημοκρατίας για τους πολίτες που σπεύδουν να ακολουθήσουν τα κελεύσματα του ηγέτη.

Sayın CUMHURBAŞKANIMIZIN çağrısı üzerine İPhone telefonumu bırakarak Samsung telefon alıyorum.

Geplaatst door Cemal Enginyurt op Woensdag 15 augustus 2018

Εκτός από τα iPhone, κάποιοι Τούρκοι καίνε δολάρια, ακολουθώντας την άλλη προτροπή Ερντογάν να μετατρέψουν το συνάλλαγμά τους σε λίρες. Βέβαια, αντίθετα με τα κινητά, τα χαρτονομίσματα είναι ψεύτικα.

Η ειρωνεία είναι ότι τη βραδιά του αποτυχημένου πραξικοπήματος το 2016 ήταν ένα iPhone που χρησιμοποίησε ο Ταγίπ Ερντογάν για να εμφανιστεί στην τηλεόραση. Επεισε έτσι τους Τούρκος και όλο τον κόσμο ότι ζει και ότι έχει τον έλεγχο της κατάστασης.

Ωστόσο μόλις δύο χρόνια αργότερα οι καιροί έχουν αλλάξει στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...