401
Η Λένα Ντάναμ σε σκηνή από την τηλεοπτική σειρά «Girls» μέσα από την οποία έγινε παγκοσμίως γνωστή | Warner Bros / IMDB

Η Λένα Ντάναμ ποζάρει γυμνή για την αδικοχαμένη μήτρα της

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2018, 13:05
Η Λένα Ντάναμ σε σκηνή από την τηλεοπτική σειρά «Girls» μέσα από την οποία έγινε παγκοσμίως γνωστή
|Warner Bros / IMDB

Η Λένα Ντάναμ ποζάρει γυμνή για την αδικοχαμένη μήτρα της

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2018, 13:05

«Αυτό το σώμα είναι πολύ πιο δυνατό απ’ όσο θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ» γράφει στο Instagram η Λένα Ντάναμ, εννέα μήνες μετά την υστερεκτομή στην οποία υποβλήθηκε, ύστερα από ένα πρόβλημα υγείας που συνδεόταν με ενδομητρίωση- όπως αναφέρει δημοσίευμα του Guardian. 

Την Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018 συμπληρώθηκαν οι εννέα αυτοί μήνες και η 32χρονη δημοφιλής ηθοποιός που έγινε παγκοσμίως γνωστή μέσα από την επιτυχημένη σειρά «Girls», αποφάσισε να ποστάρει μία σειρά από γυμνές φωτογραφίες της, για να γιορτάσει με αυτόν τον τρόπο την ανθεκτικότητα του σώματός της και την ευγνωμοσύνη που νιώθει η ίδια γι’ αυτό.

Το να αφαιρείς τη μήτρα και τον τράχηλο της μήτρας, δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση. Οπως αναφέρουν οι ειδικοί, για μία γυναίκα αυτή η διαδικασία ισοδυναμεί με ευνουχισμό. Η κρίσιμη επέμβαση έγινε προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι φριχτοί πόνοι που της προκαλούσε η ενδομητρίωση και όπως γράφει η Ντάναμ, «η πληγή έχει σχεδόν γιατρευτεί».

Today is National Leathercraft Day, National Relaxation Day and National Lemon Merengue Pie Day. It’s also the 9 month anniversary of my hysterectomy. I’ve never celebrated the 9 month anniversary of anything and I realized last night why that number feels so funny- I won’t ever do it the way I planned to. My body is mostly healed and every day I find a new bruise on my heart, but today I offer myself gratitude: from the most pained place, I somehow knew to choose myself. The purest glint of who we are and know we can be is always available to us, calm and true at our center. My friend Paul named my uterus Judy, and when she was being uppity we called her out, hence the tattoo on my ribs, which hurt like fuck even through the pain meds: #RIPJudy. Today I give thanks for Judy, for her graceful exit and for this body, which is stronger than I’ve ever given it credit for. Happy Giving Birth To Myself Day.

A post shared by Lena Dunham (@lenadunham) on

«Ποτέ μου δεν έχω γιορτάσει το κλείσιμο εννέα μηνών για ο,τιδήποτε στη ζωή μου και χθες συνειδητοποιήσα γιατί αυτός ο αριθμός ακούγεται τόσο παράξενος-δεν θα τον αξιοποιήσω ποτέ με τον τρόπο που νόμιζα» γράφει η ηθοποιός, προφανώς αναφερόμενη στην εννέα μηνών κύηση που οδηγεί κάθε γυναίκα στην απόκτηση ενός παιδιού.

Και συνεχίζοντας την ειλικρινή εξομολόγησή της: «Το σώμα μου είναι σε καλή κατάσταση, οι πληγές κλείνουν και κάθε μέρα βρίσκω μία καινούρια μελανιά στην καρδιά μου, σήμερα όμως, θέλω να προσφέρω στον εαυτό μου το δώρο της ευγνωμοσύνης: ερχόμενη από το πιο επώδυνο μέρος, με κάποιον τρόπο ήξερα ότι έπρεπε να με επιλέξω και να βάλω τον εαυτό μου πάνω απ’ όλα. Η πιο αγνή λάμψη του ποιοι πραγματικά είμαστε και ξέρουμε ότι μπορούμε να γίνουμε, είναι πάντα προσβάσιμη σε εμάς, μας περιμένει ήρεμη και αληθινή στο κέντρο της ύπαρξής μας».

Στη συνέχεια, αναφέρεται με πολύ συγκινητικά λόγια στην ίδια της τη μήτρα, την οποία μάλιστα, έχει προσωποποίησει: «Ο φίλος μου ο Πολ είχε ονομάσει τη μήτρα μου “Τζούντι” και η έξοδός της από το σώμα μου πονούσε σαν διάολος, ακόμα και με όλα τα ειδικά παυσίπονα που μου έδωσαν: #RIPJudy. Σήμερα λέω ευχαριστώ στη Τζούντ για την ηρωική έξοδό της από το σώμα μου, αλλά ευχαριστώ και το ίδιο το σώμα μου, το οποίο είναι πραγματικά δυνατό».

Η Ντάναμ είχε μιλήσει ανοιχτά στο παρελθόν για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε εξαιτίας της ενδομητρίωσης. Προτού πάρει τη δύσκολη απόφαση για την υστερεκτομή, είχε δοκιμάσει πάρα πολλές εναλλακτικές μεθόδους, καμία όμως δεν είχε βοηθήσει μακροπρόθεσμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...