236
| Reuters

Μποϊκοτάζ στα iPhone ανακοίνωσε ο Ερντογάν!

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2018, 12:41

Μποϊκοτάζ στα iPhone ανακοίνωσε ο Ερντογάν!

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2018, 12:41

Από τη μία πλευρά η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας πασχίζει να πάρει μέτρα που θα σταθεροποιήσουν τη λίρα έναντι των ξένων νομισμάτων και να δείξει μια κάποια αξιοπιστία προς τους επενδυτής και από την άλλη ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανακοινώνει τα δικά του μέτρα.

Πιστός στη γραμμή που εξέθεσε προ ημερών για αναζήτηση και εναλλακτικών συμμαχιών για την Τουρκία αν οι ΗΠΑ επιμείνουν να υπονομεύουν τη συμμαχία τους (όπως ο Ερντογάν πιστεύει ότι γίνεται) ο τούρκος πρόεδρος σήμερα έδειξε ότι υπάρχουν εναλλακτικές και στα ηλεκτρονικά είδη.

Σε ομιλία του για τα 16α γενέθλια από την ίδρυση του κόμματός του AKP, ο Ερντογάν είπε ορθά κοφτά ότι «θα μποϊκοτάρουμε τα αμερικανικά ηλεκτρονικά προϊόντα».

Πρόσθεσε: «Αν έχουν το iPhone, υπάρχει από την άλλη πλευρά το Samsung. Έχουμε επίσης και το δικό μας Venus Vestel. Θα τα υιοθετήσουμε αυτά τα μέτρα».

Ο Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε ακόμη τα περί οικονομικού πολέμου που έχουν εξαπολύσει οι ΗΠΑ εναντίον της χώρας του.

Σε ό,τι αφορά την απάντηση της Τουρκίας είπε ότι θα είναι διπλή, στο οικονομικό και το πολιτικό πεδίο.

Για την μεν οικονομία είπε ότι «έχουμε πάρει μέτρα που χρειάζεται η οικονομία και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε». Εκθείασε ακόμη το τραπεζικό σύστημα της Τουρκίας που είναι, όπως είπε, «ένα από τα πιο σταθερά στον κόσμο σε όλα τα επίπεδα».

Από την άλλη πλευρά, για την πολιτική είπε ότι «το πιο σημαντικό είναι να κρατάμε την πολιτική μας στάση ισχυρή», μια ξεκάθαρη προαναγγελία ανυποχώρητης πολιτικής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...