461
Η 44χρονη ηθοποιός Ρόουζ ΜακΓκόουαν έβγαλε πολλά από τα άπλυτα του Χόλιγουντ στη φόρα και όπως λέει, το Χόλιγουντ την εκδικείται | EPA / PAUL BUCK

«Το Χόλιγουντ με καταδιώκει από τότε που ξεμπρόστιασα τον Γουάινσταϊν»

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2018, 13:56
Η 44χρονη ηθοποιός Ρόουζ ΜακΓκόουαν έβγαλε πολλά από τα άπλυτα του Χόλιγουντ στη φόρα και όπως λέει, το Χόλιγουντ την εκδικείται
|EPA / PAUL BUCK

«Το Χόλιγουντ με καταδιώκει από τότε που ξεμπρόστιασα τον Γουάινσταϊν»

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2018, 13:56

Η ιστορία είναι γνωστή και δυστυχώς επαναλαμβάνεται: Οταν μία γυναίκα αποφασίζει να υψώσει το ανάστημά της και να μιλήσει ανοιχτά για ένα τόσο φλέγον ζήτημα όπως η σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση που έχει υποστεί, αρχικά θα αντιμετωπιστεί ως ηρωίδα, αλλά πολύ γρήγορα, ως μαύρο πρόβατο, ή μάγισσα, που καλά καλά, δεν ξέρει τι λέει.

Κάπως έτσι νιώθει και η 44χρονη ηθοποιός Ρόουζ ΜακΓκόουαν, όπως αναφέρει δημοσίευμα των Times του Λονδίνου. Είναι εκείνη που άνοιξε το κουτί της Πανδώρας, καθώς έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να ανοίξει ο φάκελος «Χάρβεϊ Γουάινσταϊν» και να ακολουθήσει το ντόμινο των αποκαλύψεων σχετικά με τόσες και τόσες περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης που συνδέονται με το όνομα του άλλοτε πανίσχυρου παραγωγού του Χόλιγουντ.

Η Ρόουζ ΜακΓκόουαν ένωσε τη φωνή της μαζί με την σκηνοθέτιδα Αζια Αρτζέντο. Και οι δύο υποστηρίζουν ότι έπεσαν θύματα της σεξουαλικής λύσσας του παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινσταϊν (EPA/MASSIMO PERCOSSI)

Ενώ όμως θα περίμενε κανείς ότι η Ρόουζ ΜακΓκόουαν θα είχε καλύτερη αντιμετώπιση ύστερα από όλα όσα έχει περάσει, αντιθέτως, όπως δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της, ζει με μία βαλίτσα στο χέρι και θεωρείται persona non grata στο Χόλιγουντ.

Ηταν τα απομνημονεύματά της με τίτλο «Brave» (Γενναία) που μίλησαν τόσο ξεκάθαρα για το «κακοποιητικό» σύστημα της βιομηχανίας του Χόλιγουντ που επί τόσα χρόνια φίμωνε τις γυναίκες απέναντι σε περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης.

Η ίδια άλλωστε, χαρακτήρισε «αηδιαστική» την επιστολή που υπέγραψαν γαλλίδες ηθοποιοί, μεταξύ των οποίων και η Κατρίν Ντενέβ-και στην οποία κατέκριναν το κίνημα #MeToo και υποστήριζαν ότι οι άνδρες υποφέρουν από κυνήγι μαγισσών.

Μιλώντας για το «Brave» στο Διεθνές Φεστιβάλ Βιβλίου του Εδινβούργου η ιταλικής καταγωγής ΜακΓκόουαν είπε ότι η ζωή της έχει γίνει πολύ δύσκολη από τη στιγμή που μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλική κακοποίηση που είχε υποστεί από τον Γουάινσταϊν: «Πούλησα το σπίτι που είχα στο Χόλιγουντ, δεν έχω σταθερή κατοικία, είμαι στον πουθενά. Πιστεύω ότι είναι καλύτερα να ζω σαν φυγάς και να είμαι σε διαρκή κίνηση αυτό το διάστημα. Πολλοί τρομακτικοί τύποι με καταδίωκαν. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο μέρος για μένα στον χάρτη αυτή τη στιγμή. Ελπίζω την επόμενη φορά που θα σας μιλήσω να έχω κάπου να μείνω. Προς το παρόν, είμαι με μία βαλίτσα στο χέρι».

Η ηθοποιός που έγινε γνωστή μέσα από τους ρόλους της στις ταινίες «Scream» και «Death Proof» αλλά και από την τηλεοπτική σειρά «Οι μάγισσες» (Charmed), πρόσθεσε: «Κάποιος μου είπε πριν από λίγο καιρό ότι είμαι persona non grata για το Χόλιγουντ. Απάντησα ότι κι εγώ ακριβώς έτσι τους βλέπω».

Η μαχητική ΜακΓκόουαν έχει κατηγορήσει ανοιχτά τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν ότι της είχε επιτεθεί το 1997 κατά τη διάρκεια του κινηματογραφικού φεστιβάλ Sundance. Η ίδια, έχει ενώσει τις δυνάμεις της με την ιταλίδα Αζια Αρτζέντο, η οποία έχει κατηγορήσει τον Γουάινσταϊν ότι την είχε βιάσει πριν από είκοσι χρόνια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...