364
|

Εγκλημα στου Φιλοπάππου – Τι είπε στην κατάθεσή της η φίλη του θύματος

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2018, 14:35

Εγκλημα στου Φιλοπάππου – Τι είπε στην κατάθεσή της η φίλη του θύματος

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2018, 14:35

Αδιευκρίνιστες παραμένουν μέχρι στιγμής οι συνθήκες  θανάτου του 25χρονου στου Φιλοπάππου που έπεσε θύμα ληστείας μαζί με τη φίλη του τη νύχτα της Τετάρτης.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση, συνεχίζουν την έρευνα προκειμένου να εξακριβωθεί αν η μοιραία πτώση του νεαρού προκλήθηκε κατά τη διάρκεια συμπλοκής με τους δράστες ή αν γλίστρησε και έπεσε στα βράχια με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα στο κεφάλι.

Ηδη έχουν γίνει δέκα προσαγωγές υπόπτων. Η 23χρονη φίλη του θύματος κλήθηκε να αναγνωρίσει οκτώ εξ αυτών, χωρίς ωστόσο εκείνη να είναι σε θέση να πει μετά βεβαιότητος αν επρόκειτο για τους δράστες της επίθεσης.  Σύμφωνα επίσης με αστυνομικές πηγές, η κοπέλα με καταγωγή από την Πορτογαλία δεν μπόρεσε να δώσει αξιόπιστα στοιχεία για την εθνικότητα των δραστών.

Τελικά όλοι οι προσαχθέντες κρατήθηκαν για διοικητική απέλαση, καθώς δεν είχαν έγγραφα παραμονής στη χώρα.

Η κατάθεση της 23χρονης στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής δεν ήταν διαφωτιστική για τις συνθήκες της πτώσης του 25χρονου φίλου της, καθώς, όπως είπε, δεν είδε τι ακριβώς συνέβη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός σπούδαζε στη Γλασκώβη και βρισκόταν στην Ελλάδα με την 23χρονη φίλη του  για διακοπές.

Στην κατάθεσή της η νεαρή από την Πορτογαλία, περιγράφει ότι λίγο πριν τις 23.00 χτες το βράδυ, καθόταν με τον 25χρονο στα βραχάκια του Φιλοπάππου από την πλευρά του Κουκακίου, όταν εμφανίστηκαν τρεις άγνωστοι οι οποίοι με την απειλή μαχαιριού τους ζήτησαν χρήματα.

Σύμφωνα με την κατάθεση, οι δύο από τους δράστες ακινητοποίησαν τον 25χρονο, ενώ ο τρίτος άρπαξε την τσάντα της κοπέλας και άρχισε να την ψάχνει, αφαιρώντας χρήματα που είχε μέσα, το κινητό της τηλέφωνο και κάποια προσωπικά έγγραφα.

Η κοπέλα, όπως λέει, κοίταζε τον ληστή με την τσάντα της και δεν πρόσεχε τι γινόταν δίπλα, όπου ξαφνικά άκουσε μια φωνή και γυρίζοντας είδε τον φίλο της να πέφτει από τα βράχια. Ο νεαρός έπεσε από ύψος περίπου 20 μέτρων και λίγο αργότερα ανασύρθηκε νεκρός.

Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν, ενώ η 23χρονη έντρομη ειδοποίησε την Αστυνομία.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που έχει αναλάβει την νεκροτομή, από την πρώτη εξέταση του πτώματος, δεν βρίσκει τραύμα από μαχαίρι και ο θάνατος φαίνεται ότι προήλθε από  χτύπημα στο κεφάλι, το οποίο αποδίδεται στην πτώση. Τα τελικά συμπεράσματα θα εξαχθούν μετά την ολοκλήρωση της νεκροτομής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...