414
O Παναγιώτης Πικραμμένος στην εκπομπή «Σήμερα» των Δημήτρη Οικονόμου και Μαρίας Αναστασοπούλου | ΣΚΑΪ TV

Πικραμμένος για Novartis: «Δεν θέλω να πάρω το κεφάλι κανενός – αλλά θα ψάξω την υπόθεση»

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2019, 10:17
O Παναγιώτης Πικραμμένος στην εκπομπή «Σήμερα» των Δημήτρη Οικονόμου και Μαρίας Αναστασοπούλου
|ΣΚΑΪ TV

Πικραμμένος για Novartis: «Δεν θέλω να πάρω το κεφάλι κανενός – αλλά θα ψάξω την υπόθεση»

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2019, 10:17

O Παναγιώτης Πικραμμένος παρουσίασε ένα πρόσωπο που δεν το έχουμε συνηθίσει, το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ. Ηταν πρόσχαρος και διάνθιζε τον λόγο του με ένα αδιόρατο αλλά υπαρκτό χιούμορ.

«Εχω πάει στη Βουλή ως Πρωθυπουργός, έχω πάει ως κατηγορούμενος, ε, να πάω και ως φυσιολογικός (βουλευτής)», ήταν το σχόλιό του για την επιστροφή του στη Βουλή –αυτή ήταν η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση του πρώην προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας και πρώην υπηρεσιακού Πρωθυπουργού, μετά την ανακοίνωση από τη ΝΔ ότι θα είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Ο κ. Πικραμμένος, ωστόσο, καλεσμένος στην εκπομπή «Σήμερα» των Δημήτρη Οικονόμου και Μαρίας Αναστασοπούλου, είπε πολλά και δεν ήταν όλα ευχάριστα.

Μίλησε για την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis και για το πόσο έχει τρωθεί το κύρος της Δικαιοσύνης με τα όσα καταγγέλλονται τελευταία, τόσο από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, όσο και από τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που το Σάββατο κατονόμασε τον αν. υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως τον «Ρασπούτιν» που επέβλεψε τις μεθοδεύσεις για να χειραγωγηθεί η δικαστική έρευνα.

Ο κ. Πικραμμένος έστειλε τα δικά του μηνύματα:

«Το θέμα της Novartis είναι πράγματι ένα πάρα πολύ σοβαρό θεσμικό θέμα. Συμμερίζομαι τις απόψεις του Ευάγγελου Βενιζέλου. Είναι καθοριστικό για τη λειτουργία της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης στη χώρα μας. Επειδή λοιπόν είναι τόσο σοβαρό θέμα, πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία, με σοβαρότητα και κυρίως να το αντιμετωπίσουμε θεσμικά», είπε αρχικά, για να συμπληρώσει:

«Δεν διέπομαι από καμία επιθυμία ρεβανσισμού προσωπικά, όμως με ενδιαφέρει πάρα πολύ να μάθω ως έλληνας πολίτης την αλήθεια, τι κρύβεται πίσω από αυτήν την ιστορία και αυτό θα το επιδιώξω».

«Το γεγονός ότι κατηγορήθηκαν 10 πολιτικά πρόσωπα –περιλαμβάνω πλέον και τον εαυτό μου– και παρ’ όλες τις έρευνες που έχουν γίνει δεν έχει βρεθεί κάποιο στοιχείο είναι φυσιολογικό να δημιουργούνται πάρα πολλά ερωτηματικά.

Θέλησε η κυβέρνηση να ελέγξει τη Δικαιοσύνη; «Ολες οι κυβερνήσεις έχουν μία τάση να έρχονται πιο κοντά με τη Δικαιοσύνη να την κάνουν πιο φιλική συνήθως για την εξυπηρέτηση των στόχων τους. Καμιά φορά το πράγμα ξεφεύγει. Πιστεύω ότι ξέφυγε». 

Υπήρξαν δικαστές που ενέδωσαν; «Εχω μάθει να μη μιλάω χωρίς στοιχεία. Δεν ξέρω. Θα τα κοιτάξουμε θα τα ψάξουμε αυτά τα πράγματα και θα τα βρούμε, επαναλαμβάνω, θεσμικά. Ψύχραιμα».

«Δεν θέλω να πάρω το κεφάλι κανενός. Τα φαινόμενα προκαλούν μεγάλη απορία και περιέργεια. Πώς συνέβησαν. Δεν είναι ωραία πράγματα αυτά και πρωτίστως δεν είναι ωραία για το κύρος της Δικαιοσύνης. Εχει κλονιστεί. Δεν θέλω να κλονιστεί ανεπανόρθωτα το κύρος της Δικαιοσύνης. Διότι την υπηρέτησα και τη σέβομαι και βλέπω τους συναδέλφους μου πώς αντιδρούν. Στεναχωριούνται».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...