532
O Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε δημόσια τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ότι αυτός είναι ο «Ρασπούτιν» στην «υπόθεση Novartis» | SOOC/CreativeProtagon

Ο Σαμαράς το είπε: Ο Παπαγγελόπουλος είναι ο Ρασπούτιν

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2019, 09:43
O Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε δημόσια τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ότι αυτός είναι ο «Ρασπούτιν» στην «υπόθεση Novartis»
|SOOC/CreativeProtagon

Ο Σαμαράς το είπε: Ο Παπαγγελόπουλος είναι ο Ρασπούτιν

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2019, 09:43

Τόσο καιρό όλος ο πολιτικός κόσμος γυρνούσε γύρω από ένα προσωνύμιο χωρίς να το αγγίζει. Ποιος ήταν ο «Ρασπούτιν» της κυβέρνησης που σύμφωνα με εισαγγελικούς λειτουργούς είχε συντονίσει-παρέμβει στη δικαστική έρευνα προκειμένου να στοχοποιηθούν συγκεκριμένοι πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης στο πλαίσιο της «υπόθεσης Novartis»;

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας σε μια πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη είπε ότι δεν ξέρει ποιος είναι. Τώρα όμως θα πρέπει να ρωτήσει τον άνθρωπο που ο ίδιος διόρισε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης.

Διότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, εκείνος που πέρυσι τον χειμώνα ένα βράδυ έξω από το Μαξίμου περιέγραφε την «υπόθεση Novartis» ως «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από καταβολής ελληνικού κράτους», κατονομάστηκε δημοσίως ως ο «Ρασπούτιν». Τον κατονόμασε επώνυμα ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρώην Πρωθυπουργός, ένας από τους 10 πολιτικούς αντιπάλους του Αλέξη Τσίπρα, που ενεπλάκησαν στην υπόθεση, έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» και δήλωσε χωρίς υπεκφυγές ότι ο άνθρωπος με τον σκοτεινό ρόλο στους χειρισμούς της «υπόθεσης Novartis» είναι ο κ. Παπαγγελόπουλος, αρμόδιος για θέματα Διαφθοράς.

Η αποκάλυψη από τον κ. Σαµαρά έρχεται σχεδόν ταυτόχρονα µε την αναφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, για την ανάσυρση των σχετικών µηνύσεων του πρώην Πρωθυπουργού, καθώς και του Βαγγέλη Βενιζέλου και του ∆ηµήτρη Αβραµόπουλου.

Ο κ. Αγγελής, ο οποίος είχε θέσει στο αρχείο τις µηνύσεις, επικαλείται νέα στοιχεία, ενώ µε σχετική παραγγελία προς τον εισαγγελέα Εφετών ζητεί τη διερεύνηση των καταγγελλοµένων από τους τρεις πολιτικούς, προτείνει να εξεταστούν ως µάρτυρες, ενώ ταυτόχρονα ζητά να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκάλυψη της ταυτότητας του «Ρασπούτιν».

Στη συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά», ο κ. Σαμαράς βάζει και τον κ. Τσίπρα στο κάδρο της σκευωρίας με την εμπλοκή συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων στο πλαίσιο των ερευνών για τη Novartis. «Ο Τσίπρας ξέρει ποιος είναι. Συζητούσαν και ακόμη συζητούν στο Μαξίμου. Μαζί τα σχεδίασαν και μαζί τα εκτέλεσαν» είπε χαρακτηριστικά.

Την περασμένη εβδομάδα, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει: «Ολοι ξέρουμε ποιος είναι ο “Ρασπούτιν”. Τον ξέρει και ο Τσίπρας, υπουργός του είναι». Οταν του ζητήθηκε να τον κατονομάσει απάντησε:«Δύο υπουργοί υπάρχουν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, βγάλτε τα συμπεράσματά σας». Στο υπ. Δικαιοσύνης υπάρχουν ο Μιχάλης Καλογήρου και ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Η αντίδραση του κ. Παπαγγελόπουλος, ήλθε με δήλωση στην οποία, χωρίς να κατονομάζει τον κ. Σαμαρά, του επιτίθεται και προαναγγέλει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα όμως με τον «Βηματοδότη» προσπαθεί να αποποιηθεί τις όποιες ευθύνες του αλλά και απειλεί με μηνύσεις (!) όσους τον εμπλέκουν ως «Ρασπούτιν».

Εγραψε χαρακτηριστικά η παραπολιτική στήλη που δημοσιεύει καθημερινά tovima.gr:

….Μαθαίνω από πολύ έγκυρη πηγή ότι ο Δημήτρης (Μίμης) Παπαγγελόπουλος αποποιείται τώρα οποιαδήποτε ευθύνη στην υπόθεση Novartis! Πώς το κάνει αυτό;

Οι συνεργάτες του λένε ότι την περίφημη δήλωση που έκανε έξω από το Μαξίμου, ότι δηλαδή η Novartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους, την έκανε επειδή άκουσε τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή να ενημερώνει με αυτόν τον τρόπο τον Πρωθυπουργό. Με δυο λόγια, εμπλέκει ευθέως τον κ. Κοντονή. Επιπλέον, οι συνεργάτες του κ. Παπαγγελόπουλου λένε ότι ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός δεν είχε καμία επαφή με την εισαγγελέα Διαφθοράς κυρία Τουλουπάκη όταν ξέσπασε το σκάνδαλο και απειλεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη όποιος τον αποκαλέσει δημοσίως και επωνύμως… «Ρασπούτιν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...