381
Ο κυβέρνητικός εκπρόσωπος στο briefing της Τετάρτης | INTIMEnews

Πέτσας: Σταδιακά μέχρι το καλοκαίρι έκλεψαν τα αντιαρματικά στη Λέρο – τι απαντά ο Αποστολάκης

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2019, 13:39
Ο κυβέρνητικός εκπρόσωπος στο briefing της Τετάρτης
|INTIMEnews

Πέτσας: Σταδιακά μέχρι το καλοκαίρι έκλεψαν τα αντιαρματικά στη Λέρο – τι απαντά ο Αποστολάκης

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2019, 13:39

Σταδιακά -και συγκεκριμένα στο διάστημα από τον Ιανουάριο του 2019 μέχρι το καλοκαίρι του 2019- έγινε η αφαίρεση του στρατιωτικού υλικού από την αποθήκη στη ναυτική βάση στη Λέρο,  δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κάνοντας λόγο για ενδείξεις του κατείνουν στο συγκεκριμένο συμπέρασμα.

Οπως είπε ο κ. Πέτσας, η κλοπή του υλικού (αντιαρματικά, χειροβομβίδες, οπλοβομβίδες, σφαίρες και βραδύκαυστο φιτίλι) έγινε σε προγενέστερο χρόνο, και τη  Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου διαπιστώθηκε απλώς η απώλεια των πυρομαχικών.

«Φαίνεται ότι δεν έγινε μία φορά», συμπλήρωσε, επικαλούμενος ευρήματα που δείχνουν σταδιακή αφαίρεση.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοκτά όλα τα ενδεχόμενα, συμπεριλαμβανομένου αυτού της τρομοκρατίας, συνέστησε ωστόσο σε όλους υπομονή μέχρι να καταλήξει η προανάκριση.

Οι πολίτες, πρόσθεσε,  αντιλαμβάνονται ποιος ανέδειξε το περιστατικό και «όσοι αναφέρονται στο θέμα με πολιτική σπέκουλα ας μην λησμονούν ότι φαίνεται πως η κλοπή έγινε σε χρόνο προγενέστερο από τη διαπίστωση της».

 Αποστολάκης: Καθημερινές οι επιθεωρήσεις

«Οι επιθεωρήσεις στις αποθήκες που φυλάσσονται οπλικά συστήματα είναι καθημερινές», τόνισε από την πλευρά του ο  πρώην υπουργός Εθνικής Ευάγγελος Αποστολάκης, αν και όπως είπε, η τελευταία απογραφή στη συγκεκριμένη αποθήκη είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2018.

«Στην περίπτωση της Λέρου δεν ξέρω τι ακριβώς έχει γίνει. Εκείνο όμως που πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος», σημείωσε, «είναι ότι οι επιθεωρήσεις στις αποθήκες όπου φυλάσσονται οπλικά συστήματα είναι καθημερινές. Οι αποθήκες ελέγχονται κάθε μέρα όπως και το περιεχόμενό τους. Δεν χρειάζεται, λοιπόν, να γίνει απογραφή. Απογραφές γίνονται όταν αλλάζουν καθήκοντα οι αξιωματικοί – αποθηκάριοι».

Σε δηλώσεις του στον News24/7, o κ. Αποστολάκης επιβεβαίωσε ότι η τελευταία απογραφή έγινε τον Δεκέμβριο του 2018: «Ναι, έγινε γιατί τότε παραδόθηκαν στον επόμενο αξιωματικό. Αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν ελέγχονται καθημερινά. Οι καταστάσεις πρέπει να είναι σύμφωνες μεταξύ τους και πάμε στην… επόμενη μέρα, ούτως ώστε αν κλαπεί κάτι ή αν προκύψει κάποιο άλλο θέμα τότε να ξεκινήσουν άμεσα οι έρευνες».

Γι’ αυτό και κατά την άποψή του το «ότι γυρνάμε πίσω στο 2018, δεν έχει κανένα νόημα».

«Η Αντιτρομοκρατική και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ναυτικού κάνουν την δουλειά τους για το πότε και πως έγινε η καταμέτρηση και είναι απολύτως κατανοητό. Αλλά δεν σημαίνει ότι απαλλάσσεται από την ευθύνη του ο αξιωματικός που έχει την απογραφή να προβεί σε καθημερινούς ελέγχους», επεσήμανε ο πρώην ΥΕΘΑ για να επαναλάβει πως «καταμέτρηση και καταγραφή γίνεται κάθε μέρα. Δεν νοείται διαφορετικά όταν μιλάμε για στρατιωτικό υλικό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...