312
|

Πέτσας για εστίαση: Απλωμα τραπεζοκαθισμάτων και χαμηλότερα τέλη

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2020, 10:55

Πέτσας για εστίαση: Απλωμα τραπεζοκαθισμάτων και χαμηλότερα τέλη

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2020, 10:55

Για μετά τις 15 Μαΐου παρέπεμψε τις όποιες ανακοινώσεις – διευκρινίσεις σχετικά με τα μέτρα στην εστίαση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Οποιος βιάζεται σκοντάφτει, θα δούμε το επόμενο διάστημα τα μέτρα που θα ληφθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ. Πέτσας, σημειώνοντας ότι ο ήδη ο υπουργός Εσωτερικών και οι δήμοι της χώρας έχουν συμφωνήσει σε παραχώρηση περισσότερου χώρου και σε χαμηλότερα δημοτικά τέλη.

«Στην αρχή ήταν η οικονομική ενίσχυση, μετά οι ελαφρύνσεις στο φορολογικό, αλλά και η ενίσχυση του μισθολογικού, για να μην έχουμε έκρηξη της ανεργίας τους επόμενους μήνες», συμπλήρωσε αναφερόμενος στα βήματα που γίνονται για τη στήριξη της αγοράς.

Κατηγορηματικά αρνητικός εμφανίστηκε ο κ. Πέτσας για το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες:

«Πρώτον, είμαστε εδώ για τα δύσκολα. Δεύτερον, δεν υπάρχουν εκλογές. Τρίτον, προσαρμοζόμαστε σε μία κρίση, αλλιώς πεθαίνουμε», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Μάλιστα, για όσους εκτιμούν ότι το κυβερνών κόμμα δεν θα καταφέρει να εφαρμόσει το πρόγραμμα που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προεκλογικά (ανάμεσά τους, π.χ., ο βουλευτής Κώστας Κυρανάκης / εδώ) ή πιέζουν για την επικαιροποίησή του σύμφωνα με τα νέα δεδομένα της κρίσης του κορονοϊού, ο Στέλιος Πέτσας ήταν σαφής:

«Οχι μόνο δεν είναι παρελθόν το πρόγραμμα της ΝΔ, αλλά είναι πιο επίκαιρο από ποτέ», τόνισε αναφερόμενος ειδικά στη μείωση των φόρων και την προσπάθεια να γίνει πιο ελκυστικό το επενδυτικό περιβάλλον, για να συμπληρώσει και για το μέτωπο της απασχόλησης, ότι «κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε τον εργαζόμενο, δημιουργώντας θέσεις εργασίας».

Για την κατάσταση στον τουρισμό, τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στον στόχο της έναρξης της τουριστικής σεζόν τον Ιούλιο (για τον οποίο μίλησε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στη τελευταία του συνέντευξη στο CNN / εδώ), με το σχέδιο να ανακοινώνεται τις επόμενες μέρες.

Οσο για τον εσωτερικό τουρισμό, ο εκπρόσωπος είπε πως υπάρχουν διάφορες σκέψεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν μετά τα μέσα Μαΐου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...