317
Η Ολυμπία Δουκάκη, κατά τα αποκαλυπτήρια του αποτυπώματός της στη Λεωφόρο Χόλιγουντ, το 2013 | REUTERS/Mario Anzuoni/File Photo

Πέθανε η Ολυμπία Δουκάκη

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2021, 00:59
Η Ολυμπία Δουκάκη, κατά τα αποκαλυπτήρια του αποτυπώματός της στη Λεωφόρο Χόλιγουντ, το 2013
|REUTERS/Mario Anzuoni/File Photo

Πέθανε η Ολυμπία Δουκάκη

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2021, 00:59

Ήταν η Ελληνίδα του Χόλιγουντ, μετά τον Τέλι Σαβάλας και πριν το ζεύγος Ρίτα Γουίλσον-Τομ Χανκς. Ήταν και η ξαδέλφη του Μάικ Δουκάκης, του ελληναμερικανού πολιτικού που διεκδίκησε την προεδρία των ΗΠΑ το 1988. Η Ολυμπία Δουκάκης δεν υπήρξε αυτό που λέμε σπουδαία ηθοποιός, όμως είχε ένα Όσκαρ και ήταν ένα όνομα αναφοράς της βιομηχανίας του θεάματος —και αυτή η γυναίκα έφυγε από τη ζωή στα 89 της, Μεγάλο Σάββατο, στη Νέα Υόρκη.

Τον θάνατο της Ολυμπίας Δουκάκη ανακοίνωσε η ατζέντης της Αλισον Λεβί, όπως ανέφερε το Reuters. Δίπλα της ήταν η κόρη της, Κριστίνα Ζόριτς.

Η Δουκάκη πήρε το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου (και Χρυσή Σφαίρα) για την ερμηνεία της στο «Moonstruck», το οποίο στην Ελλάδα προβλήθηκε υπό τον τίτλο «Κάτω από τη λάμψη του φεγγαριού». Ηταν μια κομεντί για την οποία η πρωταγωνίστρια, η Σερ, τιμήθηκε με το Οσκαρ  Α΄Γυναικείου Ρόλου.

Στο «Moonstruck» που της χάρισε το Οσκαρ το 1988 (MGM)

Όταν πήρε το Όσκαρ, φώναξε «ΟK, Michael, let’s go!». Ο εξάδελφός της, σημαίνων πολιτικός και υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία στις εκλογές εκείνης της χρονιάς δεν κέρδισε ούτε την Καλιφόρνια…

Κι όμως εκείνη η περίοδος ήταν η καλύτερη για την Ολυμπία, η οποία γεννήθηκε το 1931 στη Μασαχουσέτη και συνάντησε τη φήμη και την αναγνώριση στα τέλη της πέμπτης δεκαετίας της ζωής της.

«Ποιος ξέρει πώς αυτό συνέβη. Τύχη, πεπρωμένο ή και τα δύο. Είμαι πάντως ευτυχής που έπαιξα στο “Moonstruck”. Αυτό σήμαινε ότι ξύπνησα την επόμενη ημέρα και επιτέλους μπορούσα να πληρώσω τους λογαριασμούς μου».

Έπειτα, η Ολυμπία Δουκάκη, μπόρεσε να παίξει σε σημαντικές ταινίες, εμπορικές και ποιοτικές: μεταξύ άλλων στο «Look Who’s Talking» (1989) και στις συνέχειές τ0υ, στο «Steel Magnolias» (1989) δίπλα στη Σίρλεϊ ΜακΛέιν, τη Σάλι Φιλντ και τη νεαρή Τζούλια Ρόμπερτς, στην «Ακαταμάχητη Αφροδίτη» (1995) του Γούντι Αλεν και στο  «Mr. Holland’s Opus» (1995) πλάι στον Ρίτσαρντ Ντρέιφους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...