267
|

Πέθανε η Μάνια Τεγοπούλου

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2018, 17:39

Πέθανε η Μάνια Τεγοπούλου

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2018, 17:39

Πέθανε την Τρίτη, σε ηλικία 59 ετών, η τελευταία εκδότης της «Ελευθεροτυπίας», Μάνια Τεγοπούλου, η οποία τον τελευταίο μήνα νοσηλευόταν στο «Ιασώ» με κίρρωση του ήπατος, περιμένοντας για μεταμόσχευση.

Η Μάνια Τεγοπούλου ανέλαβε τα ηνία της «Χ.Κ. Τεγόπουλος» το 2008 έπειτα από τον θάνατο του πατέρα της, του θρυλικού εκδότη Κίτσου Τεγόπουλου. Τελικά, το συγκρότημα του Νέου Κόσμου κατέβασε ρολά τον Δεκέμβριο του 2011, αντιμετωπίζοντας σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα.

Τα τελευταία χρόνια απέφευγε τις δημόσιες δηλώσεις, πλην της συνέντευξης που παραχώρησε πέρυσι στον Σεπτέμβριο στο περιοδικό «Οδός Πανός».

Εκείνη η συνέντευξη έκανε τον γύρο του Διαδικτύου επειδή, μεταξύ άλλων, είχε πει πως τους μισούς υπαλλήλους, τους είχε απολύσει από την «Ελευθεροτυπία» επειδή της έσπαγαν τα @@.

Το τελευταίο φύλλο της ιστορικής εφημερίδας κυκλοφόρησε επί των ημερών της, στις 22 Δεκεμβρίου 2011.

«Ηταν κάτι που είχα ζητήσει. Να κλείσει η εφημερίδα πολλούς μήνες πριν. Ηταν φανερό ότι δεν υπήρχε περίπτωση να επιβιώσει. Είχε προβλήματα. Είχαν έρθει εδώ, οι διευθυντές, σπίτι μου, τους είχα πει ότι πρέπει να κλείσει. Είχαν έρθει και οι συνδικαλιστές, σπίτι μου, ήταν ο εκπρόσωπος των συντακτών, και τους είπα αυτό- πρέπει να κλείσει. Πρέπει να έγινε αρχές Οκτώβρη ή λίγο μετά, όταν αρνήθηκε το δάνειο ο κύριος Κωστόπουλος της Alpha Bank. Και αυτοί είπαν όχι, θα βάλουμε πλάτη» είχε περιγράψει σε εκείνη τη συνέντευξη η Μάνια Τεγοπούλου.

Η ίδια είχε πει ότι είχε ήδη αποκτήσει εχθρούς δημοσιοράφους. «Τους μισούς τους είχα απολύσει. Κάποιος έχει βγάλει και βιβλίο τώρα τελευταία. Και τον θείο μου απέλυσα» είχε τονίσει. Και στην ο ερώτηση του Γιώργου Χρονά αν αυτό σήμαινε δύναμη ή όσφρηση του μέλλοντος, η απάντησή της ήταν αφοπλιστική:

«Αυτό σημαίνει ότι μου έσπαγαν τα αρχίδια»….

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...