179
Ο ιός μεταδίδεται από τα απλά κουνούπια και τα θύματα είναι κυρίως άνω των 70 ετών | Shutterstock

Πέντε νεκροί σε μία εβδομάδα από τσίμπημα κουνουπιού

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 19 Σεπτεμβρίου 2019, 18:25
Ο ιός μεταδίδεται από τα απλά κουνούπια και τα θύματα είναι κυρίως άνω των 70 ετών
|Shutterstock

Πέντε νεκροί σε μία εβδομάδα από τσίμπημα κουνουπιού

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 19 Σεπτεμβρίου 2019, 18:25

Σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ, πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), που δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα, από τις 12 μέχρι και τις 19 Σεπτεμβρίου, καταγράφηκαν πέντε θάνατοι και διαγνώστηκαν 19 νέα περιστατικά λοίμωξης με ιό του Δυτικού Νείλου, ο οποίος μεταδίδεται με τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού.

Συνολικά, από τον περασμένο Ιούνιο έχουν διαγνωστεί 195 περιστατικά λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων τα 121 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ), δηλαδή εγκεφαλίτιδα ή και μηνιγγίτιδα ή και οξεία χαλαρή παράλυση και τα 74 από αυτά είχαν ήπιες εκδηλώσεις, όπως πυρετό ή δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Οπως αναφέρεται στην επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, σήμερα παραμένουν νοσηλευόμενοι με επιπλοκές λόγω της λοίμωξης 16 άνθρωποι. Από αυτούς οι πέντε είναι σε σοβαρή κατάσταση κι έχουν εισαχθεί για νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Περιοχές

Ο χάρτης με τις περιοχές που βρίσκονται στον μολυσματικό κλοιό του ιού του Δυτικού Νείλου περιλαμβάνει δεκάδες οικισμούς 17 Περιφερειακές Ενότητες. Πρόκειται για τις ενότητες Ξάνθης, Καβάλας, Ροδόπης, Έβρου, Δράμας, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Ανατολικής Αττικής, Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας, Σερρών, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Θεσσαλονίκης και Κοζάνης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...