148
Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο στο τελευταίο ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός | IntimeSports

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα ρατσιστικά σχόλια σε βάρος του Θανάση Αντετοκούνμπο

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2018, 19:25
Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο στο τελευταίο ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
|IntimeSports

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα ρατσιστικά σχόλια σε βάρος του Θανάση Αντετοκούνμπο

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2018, 19:25

Ηταν μία αναμενόμενη εξέλιξη. Το ρατσιστικό παραλήρημα του τηλε-οπαδού Τάκη Τσουκαλά σε βάρος του Θανάση Αντετοκούνμπο μετά το ντέρμπι της Euroleague ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό προκάλεσε παρέμβαση σε ανώτατο βαθμό, και συγκεκριμένα από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου, μετά τις αντιδράσεις αλλά και τις αναφορές που κατατέθηκαν, ζήτησε την διενέργεια έρευνας από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Ειδικότερα, ζητεί να ερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, τα οποία σχετίζονται με παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου.

Ήδη, αναφορές για το θέμα έχουν γίνει από το ΕΣΡ και την γενική γραμματέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Γιαννακάκη. Αντίδραση υπήρξε και από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, ο οποίος εξέφρασε την δυσαρέσκεια των ελλήνων μπασκετμπολιστών για τα ρατσιστικά φαινόμενα.

Το θέμα μάλιστα είχε λάβει διεθνείς διαστάσεις και είχε προκαλέσει την αντίδραση του αδελφού του Θανάση και αστέρα του NBA, Γιάννη Αντετοκούνμπο.