185
Φωτογραφία Αρχείου του Αλεξάντερ Βίνικ | IntimeNews

«Ναι» του εισαγγελέα στην έκδοση του «Mr. Bitcoin» στη Γαλλία

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2018, 18:51
Φωτογραφία Αρχείου του Αλεξάντερ Βίνικ
|IntimeNews

«Ναι» του εισαγγελέα στην έκδοση του «Mr. Bitcoin» στη Γαλλία

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2018, 18:51

Να απορριφθεί η έφεση που κατέθεσε ο Αλεξάντερ Βίνικ, κατά της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, πρότεινε στο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας Ευάγγελος Ζαχαρής, εισηγούμενος έτσι την έκδοση του Ρώσου στη Γαλλία.

Οι γαλλικές αρχές τον κατηγορούν για «ξέπλυμα» περίπου 130 εκατ. ευρώ που κατατέθηκαν στην πλατφόρμα BTC-e, προερχόμενα από κυβερνοεπιθέσεις σε υπολογιστικά συστήματα για τις οποίες ζητήθηκαν λύτρα σε bitcoins.

Την έκδοση του Βίνικ έχουν ζητήσει πλην της Γαλλίας, οι ΗΠΑ και η Ρωσία, με τον 39χρονο να έχει συμφωνήσει για την έκδοσή του στην τελευταία, που είναι και η πατρίδα του. Οι δικαστικές Αρχές επίσης έχουν συναινέσει προς το παρόν τόσο στο αίτημα της Ρωσίας όσο και των ΗΠΑ (ο τελευταίος λόγος πάντα για την έκδοση κατηγορουμένου ανήκει στον υπουργό Δικαιοσύνης).

Η διαδικασία διεξήχθη σήμερα Δευτέρα εν μέσω έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ της έδρας, του ίδιου του εκζητουμένου αλλά και της συνηγόρου του Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία κατέληξε σε αίτημα εξαίρεσης τόσο των δικαστών όσο και του εισαγγελέα, αφού υποστήριξε πως παραβιάστηκαν τα δικαιώματα του «Mr.Bitcoin».

Η διαδικασία διεκόπη λόγω παρέλευσης του ωραρίου και θα συνεχιστεί με την τοποθέτηση της κυρίας Κωνσταντοπούλου στις 29 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...