275
Θανάσης και Γιάννης Αντετοκούνμπο, υπερήφανοι Ελληνες σε αγώνα τους στη Θεσσαλονίκη. Κάποιοι όμως συνεχίζουν να τους βρίζουν... | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Το μήνυμα του Giannis για το ρατσιστικό παραλήρημα Τσουκαλά κατά του Θανάση Αντετοκούνμπο

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2018, 09:37
Θανάσης και Γιάννης Αντετοκούνμπο, υπερήφανοι Ελληνες σε αγώνα τους στη Θεσσαλονίκη. Κάποιοι όμως συνεχίζουν να τους βρίζουν...
| Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Το μήνυμα του Giannis για το ρατσιστικό παραλήρημα Τσουκαλά κατά του Θανάση Αντετοκούνμπο

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2018, 09:37

Παρέμβαση στο θέμα που έχει προκύψει με το ρατσιστικό παραλήρημα του γνωστού και μη εξαιρετέου τηλε-οπαδού του Ολυμπιακού Τάκη Τσουκαλά σε αθλητική εκπομπή, εις βάρος του Θανάση Αντετοκούνμπο, παίκτη του μπασκετικού Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδος, έκανε ο αδελφός του, Γιάννης.

Με ανάρτησή του στα social media, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, σταρ του ΝΒΑ και άνθρωπος που δοξάζει τη χώρα μας διεθνώς, απευθύνεται στον αδελφό όμως ουσιαστικά στέλνει ένα μήνυμα γενικά για τον ρατσισμό στην Ελλάδα.

Το απαράδεκτο σχόλιο του Τσουκαλά για τον Θανάση Αντετοκούνμπο –«είναι πίθηκος»– διατυπώθηκε σε αθλητική εκπομπή μετά τον αγώνα Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ και η όλη υπόθεση ήδη έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο.

Ζητώντας του κατ’ αρχάς συγγνώμη για τη δημόσια τοποθέτηση που θα στρέψει και «τα βλέμματα πάνω σου και πάνω μου και ξέρω είναι κάτι που δεν θες», ο Giannis εξέφρασε μεταξύ άλλων τη λύπη και την απογοήτευση του για το συμβάν και είπε ότι δεν μπορεί να μείνει σιωπηλός.

«Είμαι σίγουρος άμα ήταν ο μπαμπάς εδώ θα ήταν πολύ απογοητευμένος αν κρατήσω τη σιωπή μου. Εχω χάσει τον ύπνο μου τις τελευταίες μέρες για το αρνητικό-ρατσιστικό περιστατικό που έγινε πρόσφατα. Αν αυτό μπορεί να συμβεί στον Θανάση ο οποίος εκπροσωπεί με περηφάνεια και με ένα συνεχές χαμόγελο την Εθνική Ελλάδας και τον Παναθηναϊκό, δεν μπορώ να φανταστώ τι περνάνε άλλοι έγχρωμοι στην Ελλάδα».

«Δεν θα αφήσουμε τα αρνητικά σχόλια να αλλάξουν αυτή την οικογένεια και την αγάπη μας για την χώρα στην οποία μεγαλώσαμε. Εγώ και τα αδέλφια μου είμαστε Ελληνονιγηριανοί και θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε και να μιλάμε με τα καλύτερα λόγια για την πατρίδα μας», καταλήγει στο μήνυμά του ο Γιάννης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...