291
Ο Αλέξης Τσίπρας με τον ισπανό ομόλογό του Πέδρο Σάντσεθ στο περιθώριο της έκτακτης συνόδου της ΕΕ. O Σάντσεθ, ως μέλος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στις διεργασίες | Twitter/Alexis Tsipras

Παρατείνεται ως την Τρίτη το θρίλερ στις Βρυξέλλες – αλλά ο Τσίπρας επιστρέφει για τον ΣΚΑΪ

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2019, 13:38
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 01/07/2019, 14:35
Ο Αλέξης Τσίπρας με τον ισπανό ομόλογό του Πέδρο Σάντσεθ στο περιθώριο της έκτακτης συνόδου της ΕΕ. O Σάντσεθ, ως μέλος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στις διεργασίες
|Twitter/Alexis Tsipras

Παρατείνεται ως την Τρίτη το θρίλερ στις Βρυξέλλες – αλλά ο Τσίπρας επιστρέφει για τον ΣΚΑΪ

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2019, 13:38
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 01/07/2019, 14:35

Το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των ευρωπαίων ηγετών για το ποιοι θα στελεχώσουν τις ανώτατες θέσεις της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας, παρατείνεται.

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο Ντόναλντ Τουσκ βρέθηκε στην αμήχανη θέση να ανακοινώσει, δια του εκπροσώπου του, τη διακοπή των εργασιών μεταξύ των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και την επανέναρξή τους το πρωί της Τρίτης στις 11 π.μ. (τοπική ώρα) –έως τότε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ελπίζει ότι θα έχει βρεθεί μια κοινή συνισταμένη για τη θέση του διαδόχου του αλλά και για αυτή του προέδρου της Κομισιόν.

Αυτή η απόφαση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δημιούργησε μια παράπλευρη συνέπεια για τα καθ’ ημάς. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ανακοινώσει ότι θα δώσει συνέντευξη στον ΣΚΑΪ (στη Σία Κοσιώνη και στον διευθυντή της «Καθημερινής» Αλέξη Παπαχελά) το βράδυ της Τρίτης. Με τη νέα συνάντηση, όμως, των ηγετών της ΕΕ να ορίζεται για τις 12 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) ήταν εξαιρετικά αμφίβολο αν θα μπορούσε να προλάβει να είναι στην ώρα του για τη συνέντευξη.

Αξίζει άλλωστε να σημειωθεί ότι η ακύρωση του προγραμματισθέντος για την 1η Ιουλίου ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών εν όψει των εθνικών εκλογών, οφειλόταν ακριβώς στην ανάγκη παρουσίας του κ. Τσίπρα στις Βρυξέλλες για την έκτακτη σύνοδο της ΕΕ, η οποία ξεκίνησε την Κυριακή και θα τελειώσει άγνωστο πότε.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του Πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας θα επιστρέψει τελικά στην Ελλάδα, όπως ήταν προγραμματισμένο, και το βράδυ θα δώσει ομιλία στο Ηράκλειο ενώ το βράδυ της Τρίτης θα είναι κανονικά στο στούντιο του ΣΚΑΪ.

Αυτό σημαίνει ότι τον έλληνα Πρωθυπουργό θα εκπροσωπήσει στις διεργασίες της ΕΕ άλλος ευρωπαίος ηγέτης και συγκεκριμένα ο ισπανός Πέδρο Σάντσεθ, με τον οποίο ο κ. Τσίπρας έχει συνεννοηθεί σχετικά, υποστηρίζοντας τον Φρανς Τίμερμανς για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...