233
Το σχέδιο της επανεκκίνησης είναι έτοιμο, αβέβαιο ωστόσο είναι πότε θα είναι αυτή δυνατή | INTIMEnews

Παπαθανάσης: Ετοιμο το σχέδιο για το άνοιγμα της αγοράς – Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2020, 17:01
Το σχέδιο της επανεκκίνησης είναι έτοιμο, αβέβαιο ωστόσο είναι πότε θα είναι αυτή δυνατή
|INTIMEnews

Παπαθανάσης: Ετοιμο το σχέδιο για το άνοιγμα της αγοράς – Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2020, 17:01

Από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας πιθανολογείται ότι θα έχει εικόνα η κυβέρνηση για το αν και πότε θα δοθεί «πράσινο» φως για το άνοιγμα της αγοράς, με την άρση του lockdown.

Aν και βάσει των σημερινών δεδομένων είναι ορατό το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown, ακόμα και μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, εκτίμησε σε δηλώσεις του, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», ότι πιθανότατα στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα έχει μία πρώτη εικόνα για τον χρόνο άρσης της καραντίνας στην αγορά.

Η επανεκκίνηση της αγοράς, δήλωσε ο κ. Παπαθανάσης, θα προχωρήσει ανάλογα με τις εισηγήσεις των ειδικών, ενώ οι ανακοινώσεις από το υπουργείο θα γίνουν τέσσερις ημέρες πριν από την επανέναρξη της λειτουργίας των καταστημάτων.

Η επανεκκίνηση θα είναι σταδιακή, θα γίνεται ανά εβδομάδα, όπως είχε γίνει και τον Μάιο, διευκρίνισε και το χρονοδιάγραμμα (ποιος, πώς και πότε) θα εξαρτηθεί από το επιδημικό φορτίο και τις εισηγήσεις των ειδικών.

Σε κάθε περίπτωση, διαβεβαίωσε, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει έτοιμο σχέδιο, πολυπαραμετρικό, για την επανέναρξη λειτουργίας όλων των επιχειρήσεων.

Σε ερώτηση εξάλλου για το πρόγραμμα επιδότησης για θερμάστρες στον κλάδο της εστίασης, ο κ. Παπαθανάσης ενημέρωσε ότι αναμένεται η έγκριση από την ΕΕ. Στο πρόγραμμα θα ενταχθούν και όσοι τις έχουν ήδη αγοράσει (στο πλαίσιο της επέκτασης του εξωτερικού χώρου λειτουργίας των καταστημάτων τους τον χειμώνα). Η επιδότηση θα είναι ύψους 100 ευρώ ανά 15 τμ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...