273
O διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά σε συνέντευξή του στο βρετανικό Sky News | SkyNewsVideo

Μπουρλά: Η διανομή του εμβολίου στις χώρες ξεκινά την ίδια μέρα που θα πάρει την έγκριση

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2020, 16:43
O διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά σε συνέντευξή του στο βρετανικό Sky News
|SkyNewsVideo

Μπουρλά: Η διανομή του εμβολίου στις χώρες ξεκινά την ίδια μέρα που θα πάρει την έγκριση

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2020, 16:43

Την ταχύτητα με την οποία μπορεί να διανεμηθεί το υποψήφιο εμβόλιο του κορονοϊού που παράγει η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer, περιέγραψε ο διευθύνων σύμβουλος Αλμπερτ Μπουρλά μιλώντας την Πέμπτη στο Sky News.

Ο κ. Μπουρλά τόνισε ότι λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση έγκρισης του εμβολίου από τις ρυθμιστικές, η εταιρεία θα μπορεί να αποστείλει στις χώρες τις δόσεις που τους αναλογούν.

«Εχουμε ήδη 20 εκατομμύρια δόσεις έτοιμες προς αποστολή», είπε ο ίδιος, κάτι που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται οι εμβολιασμοί να ξεκινήσουν και πριν από τα Χριστούγεννα.

Την ίδια εκτίμηση είχε κάνει μία ημέρα πριν και ο διευθύνων σύμβουλος της BioNTech Ουγκούρ Σαχίν (εδώ), μιλώντας στο Reuters.

Αναφορικά με την κατάθεση της αίτησης έγκρισης, ο κ. Μπουρλά είπε ότι θα κατατεθεί σε όλες τις ρυθμιστικές αρχές του κόσμου (Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων κ.λπ.) τις επόμενες ήμερες, «πολύ πολύ σύντομα».

Βέβαια, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσο χρόνο θα χρειαστούν αυτές οι υπηρεσίες για να κάνουν ανασκόπηση των δεδομένων από τις μελέτες και να δώσουν άδεια σε χρόνο-εξπρές.

Σε κάθε περίπτωση, ο ελληνικής καταγωγής Αλμπερτ Μπουρλά συνέστησε υπομονή από τους πολίτες, καθώς εξήγησε ότι στην περίπτωση του συγκεκριμένου εμβολίου η προσφορά θα ξεπεράσει τη ζήτηση και ως εκ τούτου δεν θα είναι δυνατόν να καλυφθεί άμεσα.

Επίσης, εκτίμησε πώς στην κανονικότητα θα επανέλθουμε το δεύτερο εξάμηνο του 2021, χωρίς να ξεκαθαρίσει εάν αυτό είναι τον μήνα Ιούλιο ή τον Δεκέμβριο.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι το υποψήφιο εμβόλιο που δημιούργησε η Pfizer σε συνεργασία με την BioNTech φαίνεται να είναι ασφαλές και να έχει εξαιρετικά υψηλή αποτελεσματικότητα που φτάνει στο 95%, όπως είχε ανακοινώσει πρόσφατα η εταιρεία του (εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...