198
|

Παπαευαγγέλου: Γιατί δεν αυξήθηκαν οι εμβολιασμοί στη Βόρεια Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2021, 18:36

Παπαευαγγέλου: Γιατί δεν αυξήθηκαν οι εμβολιασμοί στη Βόρεια Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2021, 18:36

Αυξημένος είναι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων και υψηλή η θετικότητα στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία ακολουθεί διαφορετική πορεία από την υπόλοιπη χώρα, με αυξημένη πίεση στο Σύστημα Υγείας.

«Αυτό όμως που εντυπωσιάζει τους ειδικούς είναι ότι δεν έχει παρατηρηθεί αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης στη Βόρεια Ελλάδα», τόνισε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης την Πέμπτη.

Η ίδια εξήγησε ότι αυτό συμβαίνει επειδή «οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας δύσκολα μετακινούνται από τις αποφάσεις τους. Κάτι που σημαίνει ότι είναι δύσκολο να τους πείσεις να εμβολιαστούν».

Η ίδια ανέφερε ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι έχουν 11 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να μη χάσουν τη ζωή τους, ενώ επεσήμανε ότι «όλοι οι νέοι που έχασαν τη ζωή τους ήταν ενεμβολίαστοι».

Τα δεδομένα από τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας

Την ίδια στιγμή η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, έδωσε στη δημοσιότητα τους πίνακες από τις νοσηλείες στα νοσοκομεία, μέσω των οποίων γίνεται ξεκάθαρο ότι το έμφραγμα στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας προκαλείται από τους μη εμβολιασμένους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...