232
Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. την Παρασκευή | INTIMENEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Παπαευαγγέλου: Ενας στους τέσσερις διασωληνωμένους είναι κάτω των 55 ετών

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2021, 18:19
Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. την Παρασκευή
|INTIMENEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Παπαευαγγέλου: Ενας στους τέσσερις διασωληνωμένους είναι κάτω των 55 ετών

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2021, 18:19

Ανησυχητικά είναι τα δεδομένα για τη νοσηλεία ασθενών με λοίμωξη Covid, καθώς για πρώτη φορά αυτήν την εβδομάδα ξεπέρασαν τους 820.

Οπως είπε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ., «η ηλικία των ασθενών που είναι σε ΜΕΘ παραμένει σταθερή στα 69 έτη. Ωστόσο, ένας στους τέσσερις διασωληνωμένους είναι νεότεροι των 55 ετών».

Από την άλλη, συμπλήρωσε η ίδια, βλέπουμε μείωση των ασθενών σε ΜΕΘ άνω των 75. Οι περισσότεροι είναι πλέον από 60 έως 74 ετών.

Αυτό σημαίνει ότι ο εμβολιασμός είναι αποτελεσματικός και αποτελεί το κύριο εργαλείο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αυξημένος είναι και ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες, καθώς σήμερα βρίσκονται στα νοσοκομεία όλης της χώρας με λοίμωξη Covid 5.500 ασθενείς.

Ο δείκτης θετικότητας μειώθηκε από το 6,1%, που ήταν την περασμένη εβδομάδα, στο 5,3%, κάτι που σημαίνει, όπως είπε, ότι η διασπορά φαίνεται να σταθεροποιείται.

«Ομως το επιδημιολογικό φορτίο είναι ακόμη πολύ επιβαρυμένο σε όλη την επικράτεια και δεν θα πρέπει αυτό να μας καθησυχάσει», τόνισε η κυρία Παπαευαγγέλου.

Και ενώ στις περισσότερες περιοχές της χώρας υπάρχει σταθεροποίηση, σε περιοχές όπως το Κιλκίς, το Ρέθυμνο και η Θάσος, παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων.

Κατά την ιχνηλάτηση των νέων κρουσμάτων προέκυψε ότι οι βασικοί λόγοι παραμένουν η ενδοοικογενειακή μετάδοση και οι κοινωνικές συναθροίσεις.

Η μέση ηλικία των νέων κρουσμάτων δείχνει μείωση και αυτό οφείλεται στην αυξημένη κινητικότητα των νέων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...