231
H λεγόμενη Camp Fire είναι μακράν η φονικότερη και πιο καταστροφική πυρκαγιά στην ιστορία της Καλιφόρνιας - φωτογραφία από το ρευστοποιημένο μέταλλο αυτοκινήτου στο Πάραντάις | (Jane Tyska/Bay Area News Group)

Πάνω από 30 οι νεκροί στην Καλιφόρνια – καταγγελίες για λεηλασίες

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2018, 08:20
H λεγόμενη Camp Fire είναι μακράν η φονικότερη και πιο καταστροφική πυρκαγιά στην ιστορία της Καλιφόρνιας - φωτογραφία από το ρευστοποιημένο μέταλλο αυτοκινήτου στο Πάραντάις
|(Jane Tyska/Bay Area News Group)

Πάνω από 30 οι νεκροί στην Καλιφόρνια – καταγγελίες για λεηλασίες

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2018, 08:20

Μέρα με τη μέρα ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από τις τεράστιες πυρκαγιές που μαίνονται από την προηγούμενη εβδομάδα στην Καλιφόρνια.

Την Κυριακή εντοπίστηκαν άλλα πέντε απανθρακωμένα πτώματα μέσα στα αποκαΐδια σπιτιών και ένας έκτος νεκρός μέσα σε καμένο αυτοκίνητο στη βόρεια Καλιφόρνια, φέρνοντας τον επίσημο απολογισμό των θυμάτων της φονικότερης πυρκαγιάς στην ιστορία της  Πολιτείας, στα 31.

Σύμφωνα με τον σερίφη της Κομητείας Μπιούτ, περίπου 228 άνθρωποι αγνοούνται ενώ σώοι βρέθηκαν από τις αρχές 137.

Δεν έλειψαν επίσης οι καταγγελίες για λεηλασίες στις πυρόπληκτες περιοχές, με τις αρχές να έχουν κάνει ήδη τις πρώτες συλλήψεις.

Στα βόρεια, η Καλιφόρνια καίγεται από τη φωτιά «Camp Fire», όπως έχει ονομαστεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στο νότο από τη «Woolsey Fire» που απειλεί το Μάλιμπου, το διάσημο θέρετρο κοντά στο Λος Αντζελες, τόπο διαμονής δεκάδων διασημοτήτων της αμερικανικής σόουμπιζ.

Πάνω από 250.000 άνθρωποι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν εσπευσμένα τις εστίες τους στο Σακραμέντο και στο Μάλιμπου.

Τις φλόγες ενισχύουν οι θερμοί, ξηροί άνεμοι, που αναμένεται να συνεχιστούν έως τουλάχιστον την Τρίτη. Απαισιόδοξες την ίδια ώρα είναι οι εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής για το πότε τελικά θα τεθούν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα. Σύμφωνα με πυροσβέστες που επιχειρούν στην περιοχή, θα χρειαστούν στην καλύτερη περίπτωση δύο με τρία 24ωρα για να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η Camp Fire.

Χαρακτηριστικό είναι ότι έχουν περάσει πάνω από 210 ημέρες αφότου σημειώθηκε βροχόπτωση 2,5 εκατοστών στην περιοχή, γεγονός που συμβάλει στην ταχύτατη εξάπλωση των πυρκαγιών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...