469
Απόκοσμα σύννεφα καπνό στον ορίζοντα, καθώς εκατοντάδες αυτοκίνητα φεύγουν από την περιοχή που έχει παραδοθεί στις φλόγες | REUTERS

Eικόνες Αποκάλυψης στην Καλιφόρνια: πάνω από 26 νεκροί, δεκάδες αγνοούμενοι

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2018, 13:45
Απόκοσμα σύννεφα καπνό στον ορίζοντα, καθώς εκατοντάδες αυτοκίνητα φεύγουν από την περιοχή που έχει παραδοθεί στις φλόγες
|REUTERS

Eικόνες Αποκάλυψης στην Καλιφόρνια: πάνω από 26 νεκροί, δεκάδες αγνοούμενοι

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2018, 13:45

Χωρίς καμία ελπίδα, έστω μερικού περιορισμού τους, οι φλόγες συνεχίζουν να κατακαίουν τεράστιες εκτάσεις στην Πολιτεία της Καλιφόρνιας, αφήνοντας πίσω τους μόνο θάνατο και καταστροφή.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία για τον απολογισμό των φονικότερων πυρκαγιών στην ιστορία της δυτικής Πολιτείας  (Camp Fire και Woolsey Fire), οι νεκροί ξεπερνούν τους 26, ενώ οι αγνοούμενοι είναι δεκάδες.

Οι πυροσβέστες που δίνουν άνιση μάχη με τις φλόγες βγάζουν ώρα με την ώρα από τα αποκαΐδια ολοένα και περισσότερες απανθρακωμένες σορούς.

Τελευταίο μακάβριο εύρημα, ο εντοπισμός 14 πτωμάτων στην πόλη Πάρανταϊς (Παράδεισος…), στο βόρειο τμήμα της Πολιτείας, όπως επιβεβαίωσε και ο τοπικός σερίφης.

Στην περιοχή της πόλης αυτής, βόρεια του Σακραμέντο, έχουν καταστραφεί ολοσχερώς  τουλάχιστον 6.700 οικίες και επιχειρήσεις.

Μέχρι στιγμής, οι σοροί δεν έχουν αναγνωριστεί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αγνοούνται τουλάχιστον 110 άνθρωποι.

Την ίδια ώρα τουλάχιστον 250.000 κάτοικοι της πυρόπληκτης περιοχής έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Αλλα δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους στο νότιο τμήμα της Πολιτείας, κοντά στο Μαλιμπού.

Το περίφημο Μαλιμπού, τόπος διαμονής πολλών διασημοτήτων του Χόλιγουντ και όχι μόνο,  έλαβε εντολή εκκένωσης εξαιτίας της «Woolsey Fire», που έχει κατακάψει σχεδόν 150.000 στρέμματα γης.

Πολλοί διάσημοι όπως η Κιμ Καρντάσιαν ή η Αλίσα Μιλάνο και η Λέιντι Γκάγκα κ.α. αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις επαύλεις τους. Ο ηθοποιός Μάρτιν Σιν, τα ίχνη του οποίου έχασε για λίγο ο γιος του Τσάρλι, εντοπίστηκε, καθώς επιχειρούσε να φύγει από την περιοχή.

Μία γυναίκα με μάσκα περπατά κρατώντας αγκαλιά μία χήνα μέσα στο καπνισμένο τοπίο στο Πάρανταϊς (REUTERS)

Η πυρκαγιά κατέστρεψε επίσης στούντιο γυρισμάτων που χρησιμοποιούνται για εκατοντάδες παραγωγές, όπως εκείνο της σειράς “Westworld” του HBO.

Νωρίς σήμερα, οι φλόγες είχαν εξαπλωθεί στην περιοχή κοντά στο πανεπιστήμιο Pepperdine του Μαλιμπού, ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο όπου φοιτούν 7.700 φοιτητές, πολλοί εκ των οποίων παρέμειναν εγκλωβισμένοι μέσα στην πανεπιστημιούπολη.

Και όλα αυτά την ώρα που δεν υπάρχει καμία ελπίδα ύφεσης ή περιορισμού των πύρινων μετώπων, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματικών της πυροσβεστικής, θα χρειαστούν τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, για να τεθεί η τεράστια πυρκαγιά υπό πλήρη έλεγχο.

Από τη πλευρά του, ο πρόεδρος Τραμπ βγήκε να πει ότι για την τραγωδία φταίει η κακή διαχείριση των δασών

«Τίποτε άλλο δεν ευθύνεται γι’αυτές τις τεράστιες, φονικές και πολυδάπανες δασικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια πέραν της τόσο κακής διαχείρισης των δασών», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τραμπ στο μήνυμά του στο Twitter, προκαλώντας θύελλα διαμαρτυριών.

«Τόσα δισεκατομμύρια δολάρια να δίνονται ετησίως και να χάνονται τόσο πολλές ζωές, όλες εξαιτίας της τεράστιας κακοδιαχείρισης των δασών. Αντιμετώπιση τώρα, ή σταματούν οι ενισχύσεις της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης!», διεμήνυσε ο αμερικανός πρόεδρος.

Ούτε σε δύο εβδομάδες δεν θα καταφέρουν να ελέγξουν τη φωτιά οι πυροσβέστες… (REUTERS)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...