885
Η Μαρκλ ( και τα δύο σκυλιά της) με την Στάινεμ: «μια πολύ μεγάλη ημέρα για μένα» είπε η πρώτη | Instagram/makerswomen

Οταν η Μέγκαν Μαρκλ συνάντησε την Γκλόρια Στάινεμ

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2020, 19:20
Η Μαρκλ ( και τα δύο σκυλιά της) με την Στάινεμ: «μια πολύ μεγάλη ημέρα για μένα» είπε η πρώτη
|Instagram/makerswomen

Οταν η Μέγκαν Μαρκλ συνάντησε την Γκλόρια Στάινεμ

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2020, 19:20

Τα δικαιώματα των γυναικών, η εκπροσώπηση, η γυναικεία ενδυνάμωση και η σημασία της ψήφου.

Αυτή ήταν η… ατζέντα των (άκρως φεμινιστικών) ζητημάτων με τα οποία ασχολήθηκαν η Μέγκαν Μαρκλ και η σπουδαία Γκλόρια Στάινεμ.

Η 39χρονη δούκισσα του Σάσεξ συνάντησε την 86χρονη ακτιβίστρια, για μια συνέντευξη που γυρίστηκε τον περασμένο μήνα για την Makers Women, μια γυναικεία πλατφόρμα ενδυνάμωσης.

Η Μαρκλ και η Γκλόρια συζήτησαν χαλαρά σε ξύλινες ξαπλώστρες σε μια καταπράσινη αυλή.

Σε ένα ασπρόμαυρο κλιπ που τραβήχτηκε από τον σκηνοθέτη και φωτογράφο Ματ Σέιλς, φαίνονται οι δύο γυναίκες να κάθονται στην σκιά ενός μεγάλου δέντρου, με ένα ξύλινο τραπέζι τοποθετημένο ανάμεσα στις καρέκλες τους, οι οποίες φαίνεται να απέχουν αρκετά μεταξύ τους, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας.

Σε ένα σημείο μάλιστα, κάνουν την εμφάνισή τους τα αγαπημένα σκυλιά της Μαρκλ, το μαύρο λαμπραντόρ Πούλα και το μπιγκλ Γκάι, που περιπλανήθηκαν μπροστά στην κάμερα κατά την διάρκεια της συνομιλίας των δύο γυναικών και στην συνέχεια ξάπλωσαν μπροστά στα πόδια της δούκισσας ενώ συνομιλούσε με την Γκλόρια.

«Ο σκύλος θέλει να είναι μπροστά στην κάμερα» αστειεύτηκε η ακτιβίστρια δείχνοντας την Πούλα, την οποία η Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι υιοθέτησαν το 2018, λίγο μετά τον αρραβώνα τους.

Ο δεύτερος σκύλος, ο Γκάι, συντρόφευε την δούκισσα πριν γνωρίσει τον πρίγκιπα Χάρι και τον πήρε μαζί της στο Λονδίνο το 2017, αφήνοντας πίσω τον άλλο σκύλο της, τον Μπόγκαρτ.

Παρόλο που δεν έχει καταστεί σαφές πού γυρίστηκε το βίντεο, η παρουσία των σκυλιών της Μέγκαν υποδηλώνει ότι το βίντεο μπορεί να γυρίστηκε στην πίσω αυλή του νέου σπιτιού του πριγκιπικού ζευγαριού αξίας 14,7 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο αγόρασαν τον Ιούνιο.

Πάντως, η Μέγκαν δεν έκανε καμία προσπάθεια να κρύψει τον θαυμασμό της για την Στάινεμ, τονίζοντας πόσο σπουδαίο ήταν να έχει μια συνομιλία με την φημισμένη φεμινίστρια.

«Σήμερα είναι μια πολύ σπουδαία μέρα, για μένα είναι μια πολύ μεγάλη μέρα» λέει η Μαρκλ στην ακτιβίστρια, που μοιράστηκε τις απόψεις της για τις επερχόμενες εκλογές και την σημασία κάθε ψήφου, με την δούκισσα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

discuss representation, why each vote matters and how all women “are linked, not ranked.” MAKERS has an exclusive look at that historic backyard chat! ? Q&A to come tomorrow.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MAKERS Women (@makerswomen) στις

Κατά την διάρκεια της συνομιλίας, η Μαρκλ – που επέστρεψε στις ΗΠΑ με τον πρίγκιπα Χάρι και τον γιο τους Άρτσι τον Ιανουάριο – εξέφρασε την χαρά της που επέστρεψε στην πατρίδα της.

«Μεγκ, καλώς ήρθες σπίτι, είμαι πολύ χαρούμενη που επέστρεψες» είπε η Γκλόρια στην Μέγκαν, με την δούκισσα του Σάσεξ να απαντά: «Ευχαριστώ. Κι εγώ χαίρομαι, για τόσους πολλούς λόγους».

Στη συνέχεια, οι δυο γυναίκες μίλησαν για το πόσο πολύ έχουν παλέψει οι γυναίκες προκειμένου να κερδίσουν τα (σήμερα κεκτημένα τους) δικαιώματα που ωστόσο δεν ήταν καθόλου δεδομένα και αυτονόητα ακόμη και στο πρόσφατο παρελθόν.

Το βραχιόλι-δώρο

Πολλοί πρόσεξαν, επίσης, ότι η δούκισσα του Σάσεξ φορούσε ένα βραχιόλι με χάντρες, που ήταν δώρο από την ίδια τη Στάινεμ.

Το μαύρο βραχιόλι είχε ιδιαίτερη σημασία, καθώς έγραφε «linked not ranked».

Το βραχιόλι-δώρο από την Στάινεμ

Το μότο αυτό δίνει έμφαση στην ιδέα ότι οι γυναίκες πρέπει να στηρίζουν η μία την άλλη και όχι να ανταγωνίζονται.

«Είναι ο πιο σύντομος τρόπος που βρήκα για να πω ποιος είναι ο στόχος μας», τόνισε η Στάινεμ, η οποία σχεδίασε η ίδια το κόσμημα.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε όλη την συνέντευξη ανάμεσα στις δυο γυναίκες:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...