804
Ουίλιαμ και Κέιτ σε παλαιότερη έξοδό τους για υποθέσεις του Μπάκιγχαμ | Reuters

Είναι βεντέτα και σνομπ η πριγκίπισσα Κέιτ;

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2020, 19:43
Ουίλιαμ και Κέιτ σε παλαιότερη έξοδό τους για υποθέσεις του Μπάκιγχαμ
|Reuters

Είναι βεντέτα και σνομπ η πριγκίπισσα Κέιτ;

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2020, 19:43

Χαμός στο Μπάκιγχαμ μετά τη δημοσιοποίηση ενός άρθρου του Tatler, του βρετανικού περιοδικού που ασχολείται με τους γαλαζοαίματους, με τίτλο «Catherine the Great» («Αικατερίνη η Μεγάλη»), το οποίο κατηγορεί την Κέιτ Μίντλετον ότι συμπεριφέρεται ήδη σαν… σνομπ και παντοδύναμη βασίλισσα μέσα στο παλάτι, σπέρνοντας σνομπισμό και εστετισμό στο πέρασμά της.

Το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η Κέιτ έχει πρόβλημα με το βάρος της, υπονοεί ότι δεν είναι καλή σύζυγος και μητέρα, ενώ αγγίζει και το ζήτημα της φερόμενης ρήξης μεταξύ της Μίντλετον και της Μέγκαν Μαρκλ για τον γάμο της δεύτερης.

Το χειρότερο είναι όμως ότι εγείρει ερωτήματα σχετικά με το οικογενειακό υπόβαθρο της Κέιτ, αλλά και τις προθέσεις της μητέρας της, Κάρολ, ότι δηλαδή ήθελε να δει την Κέιτ να «τυλίγει» τον Ουίλιαμ προκειμένου να μπει και η ίδια στην υψηλή κοινωνία.

Σε μια εξαιρετικά ασυνήθιστη κίνηση, το παλάτι του Κένσινγκτον έστειλε εξώδικο στο περιοδικό για να κατεβάσει το επίμαχο άρθρο.

Ο βρετανικός Τύπος αναφέρει επίσης ότι ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ ανέλαβαν νομική δράση εναντίον του περιοδικού, καθώς το ζευγάρι απέστειλε, ήδη, «νομικά έγγραφα» στο περιοδικό.

Και μπορεί το παλάτι του Κένσινκτον να έδωσε στη δημοσιότητα την επίσημη διάψευση του άρθρου χαρακτηρίζοντάς το «ένα πλήθος ανακριβειών και ψευδών περιγραφών», η αλήθεια είναι όμως ότι αρκετά έως πολλά σημεία του δημοσιεύματος είναι θετικά για τη Μίντλετον.

Το άρθρο την επαινεί για τις πολλαπλές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει εν μέσω της πανδημίας και, παράλληλα, επικαλούμενο τη μαρτυρία ενός ατόμου από το φιλικό περιβάλλον της δούκισσας, τονίζει πως η Κέιτ «αισθάνεται εξαντλημένη και παγιδευμένη» από το βάρος των καθηκόντων που καλείται να φέρει εις πέρας καθημερινά.

Φίλος της αποκάλυψε στο Tatler ότι η δούκισσα είναι «έξαλλη» με τη δουλειά που έπεσε στους ώμους της, μετά την παραίτηση του Χάρι και της Μέγκαν από τη βασιλική οικογένεια, αν και δείχνει γελαστή, όταν βγαίνει δημόσια.

«Εργάζεται σκληρά σαν ένας τοπ CEO, που πρέπει να εμφανίζεται διαρκώς, χωρίς να έχει το προνόμιο να θέσει όρια και να κάνει πολλές διακοπές», ανέφερε, ανώνυμα, στο περιοδικό ο φίλος της δούκισσας.

Το επίμαχο εξώφυλλο του τεύχους όπου περιέχεται το «ντροπιαστικό», κατά το παλάτι, άρθρο

Επίσης, το Tatler υποστηρίζει ότι μία από τις φίλες της Κέιτ Μίντλετον αποκάλυψε τον λόγο που η δούκισσα του Κέιμπριτζ ήρθε για πρώτη φορά σε ρήξη με τη Μέγκαν Μαρκλ.

Σύμφωνα με τη φίλη αυτή, τον Μάιο του 2018, λίγες ημέρες πριν από τον γάμο της Μέγκαν με τον πρίγκιπα Χάρι, οι δύο γυναίκες σε μια πρόβα του γάμου διαφώνησαν για το αν τα παρανυμφάκια θα φορέσουν καλσόν ή όχι.

Καθώς η μικρή πριγκίπισσα Σάρλοτ, θυγατέρα της Κέιτ, ήταν παράνυμφος στον λαμπερό γάμο του θείου της, η Κέιτ ζήτησε από τη Μέγκαν να τηρηθεί το πρωτόκολλο και να βάλουν τα παιδιά καλσόν, παρά τη ζέστη, όπως είχε γίνει και στον δικό της γάμο.

Τελικά, «νίκησε» η Μαρκλ και, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του γάμου της, όλα τα παρανυμφάκια είχαν γυμνά πόδια, ενώ η Μίντλετον ξέσπασε σε λυγμούς, καθώς εκείνη την περίοδο ήταν εξαιρετικά ευαίσθητη ψυχολογικά, αφού, μόλις ένα μήνα πριν, είχε φέρει στον κόσμο τον πρίγκιπα Λούις.

Επίσης, στο ίδιο άρθρο, η δημοσιογράφος Αννα Πάστερνακ, συγγραφέας του βιβλίου «Princess in Love» για τη σχέση της αξέχαστης πριγκίπισσας Νταϊάνα με τον λοχαγό Τζέιμς Χιούιτ, αναφέρει:

«Η Κέιτ έχει γίνει επικίνδυνα αδύνατη, κατά έναν τρόπο, όπως ακριβώς η πριγκίπισσα Νταϊάνα», σε μια προσπάθεια, ίσως, να υπαινιχθεί πως η 38χρονη δούκισσα πάσχει από διατροφικές διαταραχές, όπως και η μητέρα του Ουίλιαμ.

Στο αφιέρωμα η Πάστερνακ δεν παραλείπει να μιλήσει και για τη φιλόδοξη Κάρολ Μίντλετον, μητέρα της Κέιτ, υπογραμμίζοντας πως αυτή είναι ο ιθύνων νους πίσω από όλες τις αποφάσεις που παίρνουν οι δύο κόρες της.

Πηγή από τη βασιλική οικογένεια είπε στην Daily Mail:

«Αυτό είναι ένα εξαιρετικά σκληρό και ύπουλο χτύπημα. Είναι αηδιαστικό. Είναι σεξιστικό και ντροπιάζει την Κέιτ με τον χειρότερο τρόπο. Το άρθρο είναι γεμάτο ψέματα. Δεν υπάρχει καμία αλήθεια στον ισχυρισμό ότι η δούκισσα αισθάνεται εξαντλημένη από τη δουλειά. Είναι παράλογο και εντελώς λάθος. Θέλει να παρουσιάσει την Κέιτ ως σνομπ και ψηλομύτα, ενώ αναφέρεται απαξιωτικά στην οικογένειά της, με άσχημους χαρακτηρισμούς για την αδελφή της και τη μητέρα της».

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε για το θέμα και την ανακοίνωση του Κένσιγκτον, το Tatler εξέδωσε με τη σειρά του ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο διευθυντής Ρίτσαρντ Ντένεν στηρίζει τη δημοσιογράφο Αννα Πάστερνακ και τις πηγές της.

«Το παλάτι του Κένσιγκτον γνώριζε ότι εργαζόμασταν εδώ και μήνες για το αφιέρωμα «Αικατερίνη η Μεγάλη» και τους είχαμε ζητήσει να συνεργαστούν μαζί μας. Το γεγονός ότι αρνούνται πως γνώριζαν για αυτό είναι κατηγορηματικά ψευδές».

Σύμφωνα με πληροφορίες της κυριακάτικης Mail, το περιοδικό είχε προσεγγίσει τον Φεβρουάριο το παλάτι του Κένσιγκτον και ζήτησε να ποζάρει η Κέιτ Μίντλετον για το εξώφυλλο ή να έχει μια αποκλειστική φωτογραφία της.

Το αίτημα απορρίφθηκε με ευγένεια και το περιοδικό δεν έδωσε την ευκαιρία στο παλάτι να δει το περιεχόμενο του αφιερώματος πριν από τη δημοσίευση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...