662
Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι ακολουθούν κατά πόδας τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον: η ψυχρότητα είναι ενδεικτική στο βλέμμα τους | Phil Harris/Pool via REUTERS

Η γλώσσα του σώματος: Γουίλιαμ εναντίον Χάρι, Κέιτ εναντίον Μέγκαν

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2020, 17:51
Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι ακολουθούν κατά πόδας τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον: η ψυχρότητα είναι ενδεικτική στο βλέμμα τους
| Phil Harris/Pool via REUTERS

Η γλώσσα του σώματος: Γουίλιαμ εναντίον Χάρι, Κέιτ εναντίον Μέγκαν

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2020, 17:51

«Μπορούσες να κόψεις τον εκνευρισμό με το μαχαίρι».

Με αυτά τα λόγια πάνω-κάτω περιέγραψαν αναλυτές αλλά και δημοσιογράφοι των βρετανικών ΜΜΕ το κλίμα που επικράτησε κατά τη συνάντηση, τη Δευτέρα το βράδυ, των Σάσεξ και των Κέμπριτζ στο Αββαείο του Γουέστμινστερ.

Ηταν γνωστό ότι τα δύο εγγόνια της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ διέρχονται με ταραγμένη περίοδο στις σχέσεις τους, ιδίως μετά την απόφαση του Χάρι να εγκαταλείψει τα βασιλικά του καθήκοντα, μαζί με τη Μέγκαν Μαρκλ, ωστόσο η εικονογράφηση αυτής της ρήξης προκαλεί αίσθηση.

Είναι σαφές ότι ο Γουίλιαμ, ως δεύτερος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, έχει αποφασίσει να διαχωρίσει εντελώς τη θέση του από τον μικρότερο αδελφό του και αυτό είχε φανεί στις λιγοστές κοινές δημόσιες εμφανίσεις τους.

Ομως αυτό που συνέβη στο Αββαείο τη Δευτέρα δεν είχε προηγούμενο, καθώς ο φακός των φωτογράφων αλλά και των εικονοληπτών συνέλαβε τον Γουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλεντον, δούκα και δούκισσα του Κέιμπριτζ, να αγνοούν επιδεικτικά τον δούκα και τη δούκισσα του Σάσεξ.

Τα δύο ζευγάρια συναντήθηκαν για πρώτη φορά ύστερα από τέσσερις μήνες στην εκδήλωση της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ για την Κοινοπολιτεία – η προηγούμενη φορά που εθεάθησαν όλοι μαζί ήταν τον περασμένο Νοέμβριο. Και αυτή, στο Αββαείο του Γουέστμινστερ, ήταν η τελευταία φορά που βρέθηκαν μαζί έτσι: ο Χάρι και η Μέγκαν εγκαταλείπουν τα βασιλικά τους καθήκοντα στις 31 Μαρτίου για να ξεκινήσουν τη νέα ζωή τους στον Καναδά.

Οπως σχολίασαν τα βρετανικά ΜΜΕ, αρχικά αρνητική εντύπωση προκάλεσε η κίνηση των Σάσεξ, οι οποίοι κάθισαν στις θέσεις τους χωρίς να έχει έρθει πρώτα να καθίσει στη δική της θέση η βασίλισσα.

Ωστόσο, η συνέχεια της εκδήλωσης έδειξε πως το φημολογούμενο χάσμα ανάμεσα στα δυο αδέλφια είναι μάλλον οριστικό…

Βάσει πρωτοκόλλου, τα δύο ζευγάρια κάθισαν σε διαφορετική σειρά και όχι δίπλα δίπλα: μπροστά οι Κέιμπριτζ και από πίσω τους οι Σάσεξ. To εντυπωσιακό είναι ότι οι πρώτοι δεν γύρισαν να μιλήσουν στους δεύτερους (Reuters)

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ μπήκαν πρώτοι στην εκκλησία, προτού καταφθάσουν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον, αλλά και ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα και στη συνέχεια κατέφθασε η βασίλισσα Ελισάβετ.

Η Μαρκλ φαίνεται να κάνει ένα νεύμα στον Γουίλιαμ και την Κέιτ, την ώρα που οι τελευταίοι έπαιρναν τις θέσεις τους στο αββαείο μπροστά από τους Σάσεξ.

Παρομοίως και ο πρίγκιπας Χάρι είπε ένα «γεια» στον Γουίλιαμ, ο οποίος όμως φάνηκε να τον αγνοεί και να μη χαιρετά καν τον μικρότερο αδελφό του.

«Δεν ήταν η ζεστή επανένωση που όλοι ελπίζαμε», λέει η ειδικός στη γλώσσα του σώματος, Τζούντι Τζέιμς.

«Η ένταση στη γλώσσα του σώματος του πρίγκιπα Χάρι είναι ιδιαίτερα αισθητή. Οταν ο Χάρι έφτασε, τη στιγμή που έπρεπε να αφήσει το χέρι της Μέγκαν Μαρκλ, αμέσως έπιασε τη βέρα του, για να παρηγορηθεί.

«Ακόμη κι όταν έμεινε δίπλα του, αφότου σταμάτησαν να κρατούν ο ένας το χέρι του άλλου, του έλειπε η Μέγκαν Μαρκλ. Χρειαζόταν την υποστήριξή της» είπε και πρόσθεσε:

«Καθώς ο Χάρι διέσχιζε τον διάδρομο της εκκλησίας, μπορεί και οι δύο να χαιρέτησαν τα παιδιά, αλλά το πρόσωπό του ήταν γεμάτο ένταση και δεν χαμογελούσε καθόλου».

«Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έδειχναν πολύ πιο γνήσιοι και ο Χάρι ιδιαίτερα, με ένα πραγματικά πολύ τρυφερό χαμόγελο στην Κέιτ» δήλωσε η ειδικός στα βρετανικά ΜΜΕ.

«Καθώς έπαιρναν τις θέσεις τους, ο Χάρι έκανε ένα τεράστιο χαμόγελο στη Μίντλετον και είπε “γεια”, κάτι που έδειχνε ότι ήταν χαρούμενος που την έβλεπε, ενώ και η Μαρκλ σήκωσε τα φρύδια της και χαμογέλασε με ένα εξίσου φιλικό τελετουργικό. Οταν όμως ήρθε η σειρά του πρίγκιπα Γουίλιαμ, μπορούσες να δεις πως ο πρίγκιπας Χάρι ήταν λίγο άκαμπτος και τα χείλη του ήταν κλειστά», καταλήγει η Τζέιμς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...