323
|

Οργή του πατέρα της Τοπαλούδη για τους αστυνομικούς της Ρόδου

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2018, 09:30

Οργή του πατέρα της Τοπαλούδη για τους αστυνομικούς της Ρόδου

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2018, 09:30

H υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη, της 21χρονης φοιτήτριας που βιάστηκε και δολοφονήθηκε στη Ρόδο από δύο νταήδες, συνεχίζει να συγκλονίζει. Πλέον κεντρικά πρόσωπα αυτής της τραγωδίας είναι οι δύο χαροκαμένοι γονείς. Ο Γιάννης Τοπαλούδης ήταν αρχικά όσο ψύχραιμος μπορούσε. Τώρα, όμως, καθώς ξετυλίγεται το κουβάρι της ιστορίας και αντιλαμβάνεται ότι η κόρη του μπορεί και να ζούσε αν η Αστυνομία είχε πράξει τα δέοντα, είναι οργισμένος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Τοπαλούδης επέρριψε ευθύνες σε αστυνομικούς της Ρόδου, χαρακτηρίζοντάς τους «ηθικούς αυτουργούς» του εγκλήματος, επειδή πριν από ένα χρόνο, δεν είχαν καταγράψει την καταγγελία της κόρης του για βιασμό. Κατηγόρησε τους αστυνομικούς ότι δεν έπραξαν αυτά που προβλέπονται σε ανάλογες περιπτώσεις και πως την έδιωξαν χωρίς να ενδιαφερθούν.

«Είναι δυνατόν να πάει το κορίτσι με τρεις φίλες της να καταγγείλει το γεγονός και οι αστυνομικοί… Είναι δυνατόν να είναι αυτός αστυνομικός; Να είναι γονιός; Nα μην παίρνει το τηλέφωνο του κοριτσιού; Να μην παίρνει κάποια τηλέφωνα δικά μας για να μας ενημερώσουνε; Εάν είναι δυνατόν. Οι ηθικοί αυτουργοί είναι αυτοί, αυτό να γράψετε. Ηθικοί αυτουργοί είναι αυτοί που συγκαλύπτουν και έχουν συγκαλύψει κι άλλα περιστατικά. Οι ηθικοί αυτουργοί είναι από την αστυνομία» είπε αγανακτισμένος ο κ. Τοπαλούδης.

Ο άνθρωπος που συγκλόνισε το πανελλήνιο με τη νηφάλια στάση του απέναντι στους δύο κατηγορούμενους για τη δολοφονία της 21χρονης κόρης του, αναρωτήθηκε για ποιο λόγο όταν η Ελένη πήγε πριν από ένα χρόνο να καταγγείλει τον βιασμό της, οι αστυνομικοί δεν πήραν τα απαραίτητα στοιχεία για να δουν τι είχε συμβεί:

«Πήγε το κορίτσι και το διώξανε, γιατί λέει πέρασε μία εβδομάδα. Και επειδή πέρασε; Δεν έπρεπε να ενδιαφερθούν σαν άνθρωποι; Άρα υπάρχουν και απάνθρωποι αστυνομικοί! Που δεν είναι γονείς. Δε σέβονται την αξιοπρέπεια ενός κοριτσιού;»

Απαντήσεις στο έγκλημα που «πάγωσε» όλη την Ελλάδα με τη σκληρότητά του, αναμένεται να δώσει και η αναπαράσταση που έχει ζητήσει η οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη.

Αυτό όμως, θα συμβεί μόλις βγουν όλα τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έχουν ζητήσει οι ανακριτικές αρχές της Ρόδου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News