333
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου | IntimeNews

Οικονόμου: Λέει ψέματα ο Τσίπρας – Το νερό θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2023, 13:28
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου
|IntimeNews

Οικονόμου: Λέει ψέματα ο Τσίπρας – Το νερό θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2023, 13:28

«Ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει μονότονα μεγάλα ψέματα. Η καθαρή αλήθεια είναι ότι το νερό ήταν, είναι και θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση και δεν είναι σωστό να ιδιωτικοποιηθεί», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

«Κατά τα άλλα είναι τουλάχιστον ειρωνικό και προκλητικό για τη νοημοσύνη των πολιτών να εμφανίζεται σαν προστάτης του δημοσίου συμφέροντος, όταν μάλιστα συνοδεύεται από τον καταδικασμένο για παράβαση καθήκοντος κ. Παππά. Ο κ. Τσίπρας “πολακίζει” ασύστολα σε κάθε πολιτική του δραστηριότητα: ψεύδεται, υποδαυλίζει εντάσεις, οργανώνει συνεχή “κυνήγια μαγισσών” και επιχειρεί αναγωγές στην τραγωδία των Τεμπών, μετατρέποντας τον πόνο σε θέαμα και επιδιδόμενος σε χυδαία ψηφοθηρία. Είναι αμετανόητος, εκτός κάθε αυτοελέγχου και ηθικού φραγμού», επισημαίνει ο κ. Οικονόμου.

Οι δηλώσεις Τσίπρα 

Συνάντηση με την Πρωτοβουλία για το δημόσιο νερό που αποτελείται από συνδικάτα ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ και το δίκτυο περιβαλλοντικών οργανώσεων είχε νωρίτερα στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στον απόηχο του νομοσχεδίου για το νερό που ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία της ΝΔ.

Υποστήριξε ότι το πρώτο βήμα για την ιδιωτικοποίηση του νερού είναι η σύσταση Ρυθμιστικής Αρχής που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Τρίτη, ενώ χαρακτήρισε υποκριτικά τα όσα έλεγαν οι βουλευτές της ΝΔ ότι πρόκειται για υποχρέωση από το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς η ίδια η κυβέρνηση έθεσε αυτή την υποχρέωση στα προαπαιτούμενα.

«Με δραματικό τρόπο διαπιστώνουμε ότι αυτή η λογική της δημιουργίας κέρδους μέσω της ιδιωτικοποίησης όλων των υπηρεσιών είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια των πολιτών» είπε. «Ο ιδιώτης θέλει λιγότερο κόστος, άρα λιγότερους εργαζόμενους και χαμηλότερους μισθούς. Ο πολίτης πληρώνει πιο ακριβά και έχει λιγότερη ασφάλεια» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας και είπε ότι το ίδιο γίνεται και με το νερό. «Το νερό θα είναι πιο ακριβό, οι λογαριασμοί πιο υψηλοί, αλλά τα στάνταρ ασφάλειας χαμηλά».

Τέλος, δεσμεύτηκε ότι «η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση του τόπου θα ακυρώσει αυτές τις προθέσεις για ιδιωτικοποίηση του νερού με την ακύρωση της Ρυθμιστικής Αρχής που προβλέπει το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες, κυρίως όμως θα ακυρώσει κάθε σκέψη για ιδιωτικοποίηση του νερού».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News