370
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διυπουργική σύσκεψη για τη Μύκονο στο Μέγαρο Μαξίμου | ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης για Μύκονο: «Δεν νοείται να υπάρχει ένα νησί όπου κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου»

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2023, 13:01
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 22/03/2023, 22:45
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διυπουργική σύσκεψη για τη Μύκονο στο Μέγαρο Μαξίμου
|ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης για Μύκονο: «Δεν νοείται να υπάρχει ένα νησί όπου κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου»

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2023, 13:01
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 22/03/2023, 22:45

Μέτωπο με το (παρα)«κράτος» της Μυκόνου, δηλαδή με επιχειρηματικά και τοπικά συμφέροντα που στο Νησί των Ανέμων, τη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού, είναι «κράτος εν κράτει», άνοιξε και επισήμως την Τετάρτη η κυβέρνηση, σε διυπουργική σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός κατά την έναρξη της σύσκεψης στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν παρεμβάσεις σε δύο επίπεδα, σε πολεοδομικό επίπεδο και στο επίπεδο της αστυνόμευσης, είπε ότι «δεν νοείται να υπάρχει ένα νησί στο οποίο κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου. Αυτή η κατάσταση αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα».

Η σύσκεψη για το τι θα γίνει τελικά με τη Μύκονο πραγματοποιήθηκε στη σκιά της πρόσφατης επίθεσης κατά ενός αρχαιολόγου, υπαλλήλου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο των συμφερόντων κατασκευαστών και μετά την απόφαση –με παρέμβαση του ίδιου του κ. Μητσοτάκη– να «παγώσουν» οι εκδόσεις νέων οικοδομικών αδειών στο νησί.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η μετάβαση στη Μύκονο, την ερχόμενη εβδομάδα, μεικτού κλιμακίου από Επιθεωρητή Δόμησης, Επιθεωρητή Περιβάλλοντος και την Οικονομική Αστυνομία, προκειμένου να ελεγχθούν όλες οι καταγγελίες για πολεοδομικές παραβάσεις και να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα, ενώ με διάταξη που ψηφίστηκε την Τρίτη στη Βουλή αναστέλλεται η οικοδόμηση στο νησί σε εκτός σχεδίου περιοχές.

Αποφασίστηκε επίσης η σημαντική ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας, ειδικά σε συγκεκριμένους τομείς όπου παρατηρείται αυξημένη παραβατικότητα. Παρών άλλωστε στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος με ανάρτησή του αργότερα, ανακοίνωσε ότι θα ενισχυθεί η αστυνομική παρουσία στο νησί με 100 πρόσθετους αστυνομικούς «ξεκινώντας σταδιακά πριν το Πάσχα».

Ο ίδιος είπε ότι «γρκίζες ζώνες ανομίας δεν γίνονται αποδεκτές πουθενά στην Ελλάδα», αν και είναι απορία γιατί χρειάστηκε παρέμβαση ολόκληρου Πρωθυπουργού για κάτι τόσο αυτονόητο.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος επίσης ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για Θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, ο υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, ο υφυπουργός αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης και ο νέος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...