230
| REUTERS

JP Morgan: Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές με 5ετές ή 7ετές ομόλογο

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2022, 12:53
|REUTERS

JP Morgan: Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές με 5ετές ή 7ετές ομόλογο

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2022, 12:53

Νέα έξοδο της Ελλάδας στις αγορές με πενταετές ή επταετές ομόλογο «βλέπει» η JP Morgan, λίγα μόλις 24ωρα μετά την  αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας σε BB+ με σταθερές προοπτικές (outlook) -ένα σκαλοπάτι μακριά από την επενδυτική βαθμίδα- από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s (S&P).

Συγκεκριμένα, η  αμερικανική τράπεζα αναμένει περίπου 12 δισ. ευρώ προσφορά συμβατικών ομολόγων μέσω δημοπρασιών την επόμενη εβδομάδα συν τις όποιες πιθανές κοινοπρακτικές εκδόσεις ομολόγων. Οι συμβατικές δημοπρασίες είναι προγραμματισμένες για Βέλγιο, Γερμανία και Ιταλία και πιθανές κοινοπρακτικές εκδόσεις για την επόμενη εβδομάδα είναι το 10ετές της Φινλανδίας και μια έκδοση 5 ή 7 ετών για την Ελλάδα.

Οσον αφορά τα spreads των ελληνικών 10ετών με τα γερμανικά 10ετή η JP Morgan εκτιμά πως θα κινηθούν ελαφρώς χαμηλότερα από τις προηγούμενες εκτιμήσεις και σε σχέση με την τρέχουσα διαφορά των 201 μονάδων βάσης. Για τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο φέτος, «βλέπει» το spread στις 170 μ.β. και στις 180 μ.β. τον Δεκέμβριο φέτος και τον Μάρτιο του επόμενου έτους.

Aμετάβλητες παραμένουν οι προβλέψεις της JP Morgan για την ελληνική οικονομία. Η πρόβλεψη για το εγχώριο ΑΕΠ παραμένει στα 184 δισ. ευρώ το 2022 με εκτίμηση για 5,2% ανάπτυξη φέτος, έλλειμμα στο 3,9% και πρωτογενές έλλειμμα στο 1,4%. Το έλλειμμα του λογαριασμού τρεχουσών συναλλαγών θα κινηθεί στο 4% του ΑΕΠ, ο δείκτης χρέους προς ΑΕΠ στο 197% και η ανεργία στο 15,8%.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...